Ezequiel Lavezzi je v 66. minuti izkoristil zmedo obrambe Valencie. Foto: Reuters
Ezequiel Lavezzi je v 66. minuti izkoristil zmedo obrambe Valencie. Foto: Reuters
Jonas
Jonas je poskrbel za šok na Parku princev, a v nadaljevanju "netopirji"niso uspeli zadeti še enkrat. Foto: Reuters
Alessandro Matri
Alessandro Matri je sredi prvega polčasa razblinil vse upe Celtica o presenečenju. Foto: Reuters
Fabio Quagliarella
Fabio Quagliarella je postavil končni izid v Torinu. Foto: Reuters

Izbranci Carla Ancelottija na Parku princev niso navdušili, večji del tekme so branili ugoden izid z Mestalle, kjer so slavili z 2:1. David Beckham je vso srečanje sedel na klopi.
V prvem polčasu je bila igra zelo slaba, brez pravih idej na obeh straneh. Nogometaši Valencie so imeli žogo več v svojih nogah, a si niso priigrali resnejših priložnosti, eno redkih je zapravil Roberto Soldado.
Močan strel Jonasa za vodstvo Valencie
V 55. minuti so povedli Španci. Blaise Matuidi je izgubil žogo pred svojim kazenskim prostorom, Jonas je z močnim strelom z desnico z roba kazenskega prostora zatresel mrežo. Vratar Salvatore Sirigu je bil brez možnosti, saj strela ni videl, branilec Alex pa ni uspel blokirati poskusa Jonasa.

Srečen zadetek Lavezzija
Parižani so delovali zelo izgubljeno in v 66. minuti so precej srečno prišli do izenačenja. Rezervist Kevin Gameiro je prodrl v kazenski prostor, med meodločnimi branilci Valencie je žoga prišla do Ezequiela Lavezzija, njegov strel je vratar Vicente Guita odbil, Lavezzi pa jo je z bližine poslal v mrežo.
PSG po 18 letih v četrtfinalu
Valencia je v zaključku pritisnila, vendar je vodilna ekipa francoske lige odbila vse napade, tudi številni koti niso obrodili sadov. PSG se je prvič po letu 1995 prebil med najboljših osem v Ligi prvakov.

Rutinska zmaga italijanskih prvakov
Trener Juventusa Antonio Conte je na klopi pustil branilca Giorgia Chiellinija in napadalca Mirka Vučinića. Torinčani so imeli ogromno prednost s prve tekme, saj so v Glasgowu slavili kar s 3:0.
V 24. minuti je vratar Celtica Fraser Forster še uspel odbiti strel Fabia Quagliarelle, na pravem mestu pa je bil Alessandro Matri, ki je brez težav poslal žogo v mrežo.
V 65. minuti je Andrea Pirlo lepo zaposlil Artura Vidala, ki je prepustil žogo popolnoma osamljenemu Quagliarelli. 30-letni napadalec je z levico postavil končni izid. Škoti so v zaključku poskušali predvsem s streli od daleč, a Gianluigi Buffon je mrežo tudi na povratni tekmi uspel ohraniti nedotaknjeno.

Osmina finala, povratne tekme:
JUVENTUS - Celtic 2:0 (1:0) 3:0
Matri 24., Quagliarella 65.

Juventus: Buffon, Barzagli, Marrone, Bonucci, Padoin, Vidal ( 66./Isla), Pirlo ( 69./Giaccherini), Pogba, Peluso ( 58./Asamoah), Quagliarella, Matri.

Celtic: Forster, Matthews ( 52./Forrest), Wilson, Kayal, Izaguirre , Wanyama ( 46./Ambrose), Ledley, Mulgrew, Commons ( 73./Nouioui), Samaras, Hooper.

Sodnik: Firat Aydinus (Turčija)


PARIS SG - Valencia 1:1 (0:0) 2:1
Lavezzi 66.; Jonas 55.

Paris SG: Sirigu, Jallet ( 27./van der Viel), Thiago Silva, Alex, Maxwell, Motta ( 58./Gameiro), Matuidi, Chantome, Pastore, Lucas Moura ( 83./Sakho), Lavezzi .

Valencia: Guaita, Barragan, Mathieu, Victor Ruiz, Cissokho, Parejo , Albelda ( 46./Banega ), Feghouli ( 63./Piatti), Tino Costa, Jonas ( 76./Valdez), Soldado .

Sodnik: Milorad Mažić (Srbija)



Torkovi tekmi:
BORUSSIA DORTMUND
- Šahtar 3:0 (2:0) 2:2
Santana 31., Götze 37., Blaszczykowski 59.

Manchester United - REAL MADRID 1:2 (0:0) 1:1
Ramos 49./ag; Modrić 66., Ronaldo 69.
RK: Nani 58./Manchester United

Torek, 12. marca, ob 20.45:
BARCELONA - MILAN 0:2
SCHALKE - GALATASARAY 1:1

Sreda, 13. marca, ob 20.45:
BAYERN - ARSENAL 3:1
MALAGA - PORTO 0:1