Jupp Heynckes je bil jezen, ko so ga vprašali, ali bo šel k Pepu Guardioli po kakšen nasvet. Foto: Reuters
Jupp Heynckes je bil jezen, ko so ga vprašali, ali bo šel k Pepu Guardioli po kakšen nasvet. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je z enajstimi zadetki prvi strelec v letošnji sezoni Lige prvakov. Foto: EPA
Jose Mourinho
Realov trener Jose Mourinho bi rad postal prvi trener, ki bi v Ligi prvakov slavil s tremi različnimi klubi. Prvak je bil že s Portom (2004) in Interjem (2010). Foto: EPA

V polfinalu se bosta srečala ekipi, ki imata neporavnane račune iz lanske sezone. Zlasti Bayern je bil na pragu evropske krone, a mu jo je v finalu speljal Chelsea. Boleči so tudi spomini na sezono 2008/09, ko je Bavarce izločila prav Barcelona, ki je že v prvem polčasu prve tekme opravila delo, saj je tekmecu zabila štiri gole.

Virtualna lestvica polfinalistov (glede na izide v letošnji Ligi prvakov):

GOLITOČKE
1. BAYERN22:1022
2. BORUSSIA (D)19:922
3. REAL MADRID23:1418
4. BARCELONA18:1018


Rummenigge: Barcelona je še vedno najboljša
Predsednik Bayerna Karl Heinz Rummenigge upa, da je razmerje moči zdaj drugačno, a vendarle Barceloni priznava vlogo favorita. "Barcelona je še vedno najboljše moštvo v Evropi z izjemnim napadalnim potencialom. Na četrtfinale 2009 ne pomislim rad, a zdaj imamo priložnost, da dokažemo, kako smo napredovali."

Heynckes ne bo šel po nasvet h Guardioli
Kdo ve, za koga bo navijal Pep Guardiola? Za Barcelono, ki jo je v vlogi trenerja popeljal do številnih lovorik, ali za Bayern, ki ga bo prevzel poleti? Sedanji trener Bayerna Heynckes se je jezno odzval na vprašanje enega izmed nemških novinarjev, ali bo šel po kakšen nasvet h Guardioli: "Prosim, spoštujte mene in moje delo. Še nikoli se nisem z nikomer posvetoval, ko sem proučeval nasprotnika. To vedno storim sam."

Ko Messi prevesi
Veliko bo odvisno od Lionela Messija. V prihodnjih dneh bo poskušal čim bolje pozdraviti poškodbo kite v podkolenskem zgibu. Ko je bil v sredo na povratni tekmi proti PSG-ju prisiljen pomagati s klopi, je pomagal pri odločilnem golu. Kaj Kataloncem pomeni Messi, je nazorno razložil športni direktor Paris SG-ja: "Če bi ga imeli v ekipi, bi zmagali s 6:0."

V Madridu ne verjamejo v Barcelono
Na spletni strani madridske Marce je v anketi po oddanih 15 tisoč glasovih več kot polovica (52,3 odstotka) menila, da se bo v finale uvrstil Bayern, le 47,7 odstotka sodelujočih pa verjame, da bo 25. maja na Wembleyju igrala Barcelona.

Le devet žog v mreži Borussie
Drugi polfinalni par je Real Madrid - Borussia Dortmund. Real upa, da se bo ponovilo leta 1998, ko je v polfinalu izločil prav Borussio in nato v finalu po zadetku Mijatovića premagal še Juventus, s tem pa končal 32-letno sušo v elitnem evropskem tekmovanju. Toda zavedajo se, da je Borussia ekipa, ki letos v Evropi ne pozna poraza in je od vseh polfinalistov prejela najmanj zadetkov, le devet.

Bolje Real kot Bayern
Vodilni pri Borussii so veseli, ker so se izognili Bayernu: "Z žrebom smo zadovoljni, vendar ne zato, ker bi menili, da je lahek, ampak ker gre za mednarodno tekmovanje in si bolj želimo tujega nasprotnika kot pa Bayerna," je povedal prvi finančnik kluba Hans-Joachim Watzke. Ekipi sta se letos pomerili že v skupinskem delu. V Nemčiji je bilo 2:1 za gostitelje, v Španiji pa 2:2.

Ronaldo prvi strelec sezone Lige prvakov
Po mnenju nekdanjega nemškega reprezentanta Stefana Effenberga so karte zdaj na novo premešane, Real pa je favorit ne le polfinala, ampak je tudi prvi kandidat za naslov evropskega prvaka (to bi bil že njegov 10. naslov), saj ima Cristiana Ronalda, ki je po mnenju Effenberga v življenjski formi. Z enajstimi zadetki je tudi vodilni strelec v letošnji sezoni Lige prvakov.

Upate staviti na nemški finale?
Stavnicam se zdi najverjetnejši španski finale. Pri stavniški hiši William Hill je kvota za finalni par Barcelona - Real 2,3 (za vloženih 100 evrov boste dobili izplačanih 230), medtem ko lahko tisti, ki ste prepričani o nemškem finalu, ob uresničitvi tega scenarija res dobro zaslužite. Kvota na finalni par Bayern - Borussia Dortmund je kar 5,5.