Leonardo je na Milanovi klopi zdržal le eno sezono. Foto: EPA
Leonardo je na Milanovi klopi zdržal le eno sezono. Foto: EPA

Zadnja tekma na klopi rdeče-črnih ga čaka v soboto, ko se bo Milan v zadnjem krogu Serie A doma pomeril z Juventusom. 40-letni Leonardo, ki je bil prej Milanov tehnični direktor, je dirigentsko paličico prevzel poleti po odhodu Carla Ancelottija v Chelsea.
Brazilec je že pred časom priznal, da ni v najboljših odnosih z lastnikom kluba Silviom Berlusconijem. V Ligi prvakov je Milan izpadel v osmini finala proti Manchester Unitedu, v italijanskem prvenstvu pa je bil še konec marca tik za petami Interju, vendar nato v zadnjih krogih popustil in močno zaostal.
"Prijateljstvo in spoštovanje ostajata"
"Odločitev je bila sporazumna, sprejeli pa smo jo na miren način. Naše poti se razhajajo, vendar prijateljstvo in spoštovanje ostajata," je na novinarski konferenci povedal Leonardo, ki se bo najbrž vrnil v domovino, da bo lahko več časa preživel z otroki. Vsaj za nekaj let naj bi se odpovedal trenerskemu poklicu.
Izvršni direktor kluba Adriano Galliani je dejal, da odločitev o Leonardovem nasledniku še ni bila sprejeta in da vodstvo še ni stopilo v stik z nobenim kandidatom. Pomočnik Leonarda je bil do zdaj Mauro Tassotti, Galliani pa zelo ceni tudi trenerja mladinskega moštva Filippa Gallija in nekdanjega trenerja Cagliarija Massimiliana Allegrija.