Foto:
Foto:
Ricardo Carvalho je v 71. minuti postavil izid tekme.
Andrej Ševčenko je v 46. minuti povedel Milan v vodstvo.
Nuno Valente je v tem zračnem dvoboju izgubil bitko s Sydneyjem Govoujem, a je Porto na koncu suvereno slavil.

Na San Siru so rdeče-črni po zaostanku z 0:1 v osmih minutah preobrnili izid in igralce iz La Corune premagali s 4:1, Portugalci pa so francoske prvake s po golom v vsakem polčasu ugnali z 2:0. Tekmi med Realom in Monacom in Arsenalom in Chelseajem bosta v sredo, povratne pa čez štirinajst dni.

Šov Kakaja & Co.
Stadion Giuseppeja Meazze v Milanu je šok doživel že v 11. minuti, ko je Walter Pandiani dosegel peti gol v sezoni. Z glavo je izkoristil lep predložek Joana Capdevile z leve strani.
Domači so v nadaljevanju prevzeli niti igre v svoje noge in napadali, a so se Španci uspešno branili. Najlepšo priložnost je imel Filippo Inzaghi, toda v vratih Deportiva je blestel Jose Molina. Minuto pred koncem polčasa je nekaj več kot 60 tisoč gledalcev le prišlo na svoj račun. Po natančni podaji Brazilca Cafuja je mojstrsko z volejem zadel njegov rojak Kaka.

Ukrajinec Andrej Ševčenko je vnovič ogrel dlani Milanovih navijačev že v 22. sekundi nadaljevanja, ko je v kazenskem prostoru osmešil dva gostujoča branilca in neubranljivo streljal mimo Moline. Hitro vodstvo domačih je nogometaše iz Galicije povsem odrezalo, njihova nebogljenost pa je spominjala na tisto s srečanja v Monte Carlu, ko jim je Monaco nasul osem zadetkov.

Posledica zmede v obrambi sta bili še dve žogi za hrbtom Deportivovega čuvaja mreže. Z roba kazenskega prostora je po kratki podaji Clarencea Seedorfa najprej še enkrat zadel Kaka, piko na i pa je s prostega strela postavil Andrea Pirlo.

Tudi Porto zmagal zasluženo
Portugalskim prvakom sta odlično izhodišče pred potjo v Lyon pripravila Deco in Ricardo Carvalho. Porto je bil boljši nasprotnik predvsem v prvem polčasu, ko je imel žogo v svoji posesti kar 62 odstotkov igralnega časa.

Poln Zmajev stadion je prvič stal na nogah minuto pred odmorom. Benni McCarthy je streljal s strani, žogo slabo zadel, a se je ta od Deca odbila za hrbet vratarja Gregoryja Coupeta.

Ob polčasu je v slačilnici gostov ostal njihov najboljši strelec v Ligi prvakov Juninho Pernambucano, kar je bil nov hud udarec za Lyon.

Domači bi vodstvo lahko podvojili že v prvih sekundah nadaljevanja. Žoga je po strelu Carlosa Alberta za las zletela prek vrat. Bolj natančen je bil Carvalho v 77. minuti, ko je zadel z glavo po prostem strelu prvega strelca z desne strani.

Francozi so najlepšo priložnost zapravili v 39. minuti, ko je Carvalho strel Sydneyja Gouvuja preusmeril prek gola. V drugem polčasu bi pred vrati Vitorja Baie dvakrat lahko bolje odreagiral Peguy Luyindula.

MILAN           4 - 1         DEPORTIVO
Kaka 45., 49.       Pandiani 11.       
Ševčenko 46.                           
Pirlo 53.                              
--------------------------------------------
Dida                Molina             
Cafu                Scaloni            
Costacurta          Naybet             
Maldini             Andrade            
Pancaro *           Capdevila          
Gattuso             Sergio **          
Pirlo               Mauro Silva        
Seedorf             Duscher *          
Kaka                Luque ***          
Ševčenko ***        Valeron            
Inzaghi **          Pandiani           
--------------------------------------------
* 72./Serginho      * 66./Fran         
** 79./Ambrosini    ** 81./Pablo       
*** 84./Tomasson    *** 83./Tristan    
60.335; Sodnik: Valentin IVANOV (Rusija)


PORTO 2 - 0 LYON Deco 44. Carvalho 71. -------------------------------------------- Baia Coupet P. Ferreira Deflandre ** Emanuel Edmilson Carvalho Müller Valente Malouda Costinha ** Diarra Maniche Essien Aleničev *** Juninho * Deco Govou Alberto * Luyindula McCarthy Elber -------------------------------------------- * 58./Jankauskas * 46./Dhorasoo ** 78./ Bosingwa ** 72./Reveillere *** 82./Fernandes 46.910; Sodnik: Terje HAUGE (Norveška)