Robert Berič je na zadnjih dveh domačih tekmah zabil kar pet zadetkov. Foto: www.nkinterblock.eu
Robert Berič je na zadnjih dveh domačih tekmah zabil kar pet zadetkov. Foto: www.nkinterblock.eu
Šest zadetkov v Novi Gorici
Šesta spomladanska zmaga Rudarja
Interblock razbil vodilno ekipo
Zadetki s tekme Koper - Celje
Drava še bolj prikovana na dno

Obe vodilni moštvi sta izgubili, še posebej v oči bode poraz Maribora, ki je v Ljubljani klonil kar s 4:1.

LUKA KOPER : MIK CM CELJE 3 : 2
Sicer maloštevilnim gledalcem na Bonifiki se je obisk tokratne tekme izplačal v vseh pogledih. Postregla je z odlično dramatiko in na koncu je sledil srečen konec. Za kanarčke seveda. Ti so začeli zelo udarno in kmalu povedli z 2:0. Toda Celjane to ni zmedlo in po pol ure je na semaforju pisalo že 2:2. Po odmoru je Koprčanom uspelo zagospodariti na igrišču, in to se jim je obrestovalo ob eni redkih napak vratarja Šelige, ki je dopustil, da je Ipavec žogo potisnil v prazno mrežo. Do konca ni bilo več hujših razburjenj. Celjani ostajajo osem točk za Mariborom, je pa Koper naredil velik korak k ohranitvi prvoligaškega statusa.

INTERBLOCK : MARIBOR 4 : 1
To je bila zanimiva generalka za polfinale pokala, ki se bo začel prihodnjo sredo. Prav v tem tekmovanju imajo Mariborčani še neporavnane račune z Interblockom. Ta jih je namreč premagal v lanskem finalu, zdaj pa jih je ponižal še v prvenstvu. Mariborčani so imeli sicer večino tekme terensko premoč, a jim to ni kaj prida pomagalo. Ljubljančani so bili neobičajno učinkoviti in so povedli celo s 4:0, potem pa je vijoličastim uspelo doseči vsaj častni gol. To je bila Interblockova deseta zmaga v sezoni, s katero mirno prebiva na sredini lestvice. Mariborčani pa kljub bolečemu porazu še naprej ostajajo trdno na prvem mestu.

LABOD DRAVA : DOMŽALE 0 : 2
23. medsebojno srečanje teh dveh tekmecev je minilo v bolj turobnem ozračju, kajti Drava je s porazom tako rekoč že na poti v drugo ligo. Trenerju Adnanu Zildzoviču nikakor ne uspe sestaviti ekipe, ki bi na igrišču enotno dihala. Tudi ob gostovanju Domžal Ptujčani niso kazali odločnosti in gostje so zelo hitro prišli v vodstvo, ki so ga potem spretno držali celo srečanje. Boli tudi neučinkovitost Drave. Semler je spet zapravil veliko priložnost za izenačenje na 1:1, potem pa je sledila kazen in Domžale so ušle na 2:0. Na ta način ne bo šlo, in jasno je, da je v ptujskem klubu nekaj hudo narobe. Domžale pa so s tem pozabile na spodrsljaj z Rudarjem.

RUDAR : NAFTA 2 : 0
Marijan Pušnik s svojimi fanti iz kroga v krog pripravlja nove čudeže. Tokrat je Rudar dosegel že šesto zmago v drugem delu sezone in ponosno zaseda tretje mesto na lestvici. Njegova igra sicer ni navdušila, toda to gledalcev, ki so Ob jezeru še lani spremljali drugoligaški nogomet, ni kaj prida mar. Velenjčani so začeli napadalno in Cipot je že v 9. minuti zadel za 1:0 .Potem pa je tempo padel in Nafta bi lahko nekajkrat izenačila. Lendavčani dejansko niso v formi in tonejo vse bolj globoko. Perič je z lepim strelom postavil končni izid, in ta konec tedna bo šaleško-savinjski derbi prava poslastica, saj bo odločal o drugem mestu v prvenstvu.

HIT GORICA : PRIMORJE 3 : 3
Severnoprimorski debiji so že po tradiciji nekaj posebnega. Nekdanjemu trenerju Gorice Primožu Glihi je v letošnji sezoni dvakrat že uspelo premagati Primorje, njegov naslednik Miran Srebrnič pa je remiziral. Obe ekipi sta šli na tekmo z visoko moralo. Gorica je v prejšnjem krogu iz Maribora odnesla točko, Ajdovci pa so v zelo pomembnem obračunu ugnali Dravo. Vrtnice so rezultat ves čas lovile in ga po zaslugi M. Kovačeviča v sodnikovem podaljšku tudi ujele. Primorje je končno pokazalo pravi obraz, v njegovi igri je bilo čutiti odločnost in točka je nagrada za velik trud, pa tudi vodilo kako je treba igrati v prihodnjih tednih.


Lestvica:                             
MARIBOR          27 14 10  3 53:34  52
MIK CM CELJE     27 12  8  7 39:27  44
RUDAR            27 13  4 10 37:29  43
DOMŽALE          27 10 10  7 36:29  40
HIT GORICA       27 11  5 11 44:44  38
NAFTA            27 10  8  9 30:36  38
INTERBLOCK LJ    27 10  7 10 41:37  37
LUKA KOPER       27  6 10 11 29:42  28
PRIMORJE         27  5 11 11 27:41  26
LABOD DRAVA      27  5  5 17 25:42  20



Urban Laurenčič
Šest zadetkov v Novi Gorici
Šesta spomladanska zmaga Rudarja
Interblock razbil vodilno ekipo
Zadetki s tekme Koper - Celje
Drava še bolj prikovana na dno