Angel Di Maria je zaznamoval prvi polfinale. Foto: Reuters
Angel Di Maria je zaznamoval prvi polfinale. Foto: Reuters

Prej je na prvi finale najdlje čakal Arsenal, ki je do svojega prvega (in zdaj edinega finala) odigral 90 tekem. Parižani so za svoj del zgodovine prepričljivo premagali Leipzig s 3:0.

Di Maria: Nadaljevati v tem slogu
Mož tekme je bil Angel Di Maria, ki je ob zadetku v 42. minuti s podajo pripravil preostala. "Presrečni smo, to je prvi finale za naš klub. Res smo trdo delali, odigrali smo odlično tekmo. Gnala nas je želja, da pišemo zgodovino, kar nam je uspelo, in to je najpomembneje. V tem slogu moramo nadaljevati, da sanje uresničimo v celoti," je bil prešerne volje Di Maria, ki je to tekmovanje pred šestimi leti že osvojil z madridskim Realom.

Sorodna novica PSG že po slabi uri odločil potnika v finale

Ime tekmeca ni pomembno
"Pojedli smo jih že od prve minute," je bil slikovit Argentinec, ki je v 13. minuti z natančnim predložkom zaposlil Marquinhosa. Brazilec je bil sicer najbolj priden tekač, pretekel je deset kilometrov in pol. "Zdaj je pred nami finale, res smo si ga zaslužili. Bayern ali Lyon? Niti ni pomembno, v vsakem primeru bomo dali vse od sebe," je bil še odločen Di Maria.

Silva: Zgodovinska priložnost
Parižani so po katarskem prevzemu dolgo zaman napadali evropsko lovoriko, v prejšnjih sedmih sezonah so se sicer vselej prebili v boje na izpadanje, a nikoli niso preskočili četrtfinale ovire (v zadnjih treh sezonah je celo izpadel v osmini finala). "V tej sezoni smo znova našli ravnotežje v naši igri. Nadaljevati moramo s to mentaliteto. Pred nami je zgodovinska priložnost, vsak si zapomni ekipo, ki osvoji Ligo prvakov," je bil zgovoren kapetan Thiago Silva.

Thomas Tuchel ni našel pripomb za igro svojih varovancev. Foto: Reuters
Thomas Tuchel ni našel pripomb za igro svojih varovancev. Foto: Reuters

Tuchel zadovoljen tudi z obrambo
Trener zmagovalne ekipe Thomas Tuchel, ki je tekmo zaradi poškodovane noge znova večinoma presedel, je opisal: "Nismo opravili veliko taktičnih menjav. Seveda se je vedno treba prilagoditi tekmecu, a ne preveč. Treba je namreč pokazati svojo moč, moji igralci so pokazali željo po zmagi, res so trdo delali in trpeli. V nobenem trenutku sicer nisem bil popolnoma miren, a zadovoljen sem tudi z igro v obrambi."

Nagelsmann: Usoden drugi zadetek
Na drugi strani je trener Leipziga Julian Nagelsmann priznal premoč: "Pariz je zasluženo v finalu. V prvih desetih minutah nam je še uspevalo slediti načrtu. Usoden je bil drugi zadetek tik pred koncem prvega polčasa. Moji igralci so bili po tem precej potrti. V tem trenutku ne morem razmišljati, da smo imeli dobro sezono, a verjamem, da bom prihodnji teden drugače gledal na naš dosežek. Vem, da je to za našo mlado ekipo dober uspeh, a vsak poraz je težko sprejeti."

Napadalec Yussuf Poulsen pa je dodal: "Ponosni smo na sezono, a vemo, da imamo še rezerve."

PSG prvi finalist Lige prvakov