Uefa je zelo hitro prestavila EP 2020 na naslednje leto, kar je bila po besedah Aleksandra Čeferina pomembna odločitev. Foto: EPA
Uefa je zelo hitro prestavila EP 2020 na naslednje leto, kar je bila po besedah Aleksandra Čeferina pomembna odločitev. Foto: EPA

"Do nadaljnjega na tekmah ne bo gledalcev. Nočemo prevzemati nobenega tveganja," je v intervjuju za Uefino spletno stran povedal Čeferin. Po njegovem mnenju se je Uefa uspešno lotila epidemije, ravnala je odgovorno, ključna pa je bila hitra odločitev, da evropsko prvenstvo prestavijo na naslednje leto.

Sorodna novica V četrtfinalu Jan Oblak proti Kevinu Kamplu

Izločilni boji v Ligi prvakov (Lizbona), Evropski ligi (Nemčija) in ženski različici Lige prvakov (Španija) bodo zaradi novega koronavirusa letos potekali v drugačni obliki – z eno tekmo od četrtfinalnih obračunov, ki bodo v Evropski ligi na sporedu od 10. 8., v Ligi prvakov od 12. 8., v ženskem tekmovanju najboljših evropskih klubov pa od 21. 8.

Nekdanji funkcionar Fife navkljub covidu-19 ostaja v zaporu
Zvezdni sodnik v New Yorku je vnovič zavrnil prošnjo nekdanjega funkcionarja Mednarodne nogometne zveze Juana Angela Napouta za predčasen izpust. Nekdanji podpredsednik Fife je namreč v zaporu zbolel za covidom-19. Paragvajec Napout v Miamiju prestaja devetletno zaporno kazen zaradi korupcije. Napout, nekdaj tudi predsednik južnoameriške nogometne konfederacije (Conmebol), je bil pozitiven na novi koronavirus 16. julija in je eden od 95 okuženih od skupno 700 jetnikov v zaporu v Miamiju.