Slovenski reprezentant Žan Karničnik je zadel za 2:1. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenski reprezentant Žan Karničnik je zadel za 2:1. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski prvaki so v Celju potrdili pot v 2. kvalifikacijski krog, čeprav predvsem v prvem polčasu igra ni bila na pravi ravni. Po vstopu Žana Karničnika pa je terenska pobuda dobila še konkretnost, ta pa je domačo ekipo nagradila z novo zmago. Celjane v naslednjem krogu čaka boljši iz dvoboja med Slovanom Bratislavo Kenana Bajrića in Strugo.

Estonski gol v prvem polčasu
Estonci so povedli v 13. minuti, ko je po podaji Sergeja Zenjova Tony Varjund z vrha kazenskega prostora natančno meril v levi spodnji kot.

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

V 15. minuti so zapretili Celjani, Aljaž Krefl je z leve strani podal v kazenski prostor, Aljoša Matko je meril z glavo malo mimo vrat. V 30. minuti je sledila enaka akcija, le da je bil pred vrati tokrat Mario Kvesić, ki pa tudi z glavo ni dovolj natančno meril. Matko je ob izteku polčasa poskusil še enkrat od blizu, toda vratar estonske ekipe je branil brez težav.

Matko in Karničnik v polno
Ta je ubranil priložnost tudi Žanu Karničniku v 52. minuti, ko je z 12 m sprožil prvi strel v okvir vrat. V 59. minuti je Armandas Kučys po podaji Matka streljal od blizu, toda ni bil dovolj natančen.

Aljoša Matko je v 73. minuti izenačil, ko je zadel 11-metrovko. Sodnik je pokazal na belo točko, ko je Vladislav Kreida Matka zrušil na tla v kazenskem prostoru. Žan Karničnik je tri minute pozneje z vrha kazenskega prostora povišal vodstvo Celjanov na 2:1.

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Sledila sta poskusa Estoncev, eden tudi Kosntantina Vasiljeva, nekdanjega igralca Nafte in Kopra, ob koncu pa so Estonci še dvakrat ogrozili vrata, a bili pri zaključku nespretni, tako da je ostalo pri 2:1.

Začenja se Prva liga
Pred drugim evropskim izzivom bo Celje že začelo obrambo državnega naslova v Prvi ligi Telemach. V uvodnem krogu bodo grofje v nedeljo ob 20.15 gostili Bravo Kostel.

Celjani bodo nato 24. julija gostili prvo tekmo 2. predkroga, teden dni zatem pa bodo gostovali ali v Bratislavi ali Strugi.


LIGA PRVAKOV

1. PREDKROG, povratna tekma

CELJE - FLORA TALIN (EST) 2:1 (0:1) 5:0 (prva tekma)
2382; Matko 73./11-m, Karničnik 76.; Varjund 13.

Sodnik: Giorgi Kikačeišvili (Gruzija)

Celjani zanesljivo napredovali