Nogometaši Celja. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Celja. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski državni prvaki so bili pred žrebom uvrščeni v prvi boben postavljenih ekip za žreb po poti prvakov. Mogoči tekmeci slovensko-slovaškega para iz te skupine so bili še Ludogorec ali Dinamo Minsk ter irski Shamrock Rovers ali Sparta Praga. Žreb pa je določil morebitnega ciprskega ali moldavskega tekmeca.

Prve tekme 3. kroga kvalifikacij bodo na sporedu 6. in 7. avgusta, povratne pa teden dni pozneje.

Ta teden bodo na sporedu prve tekme 2. kroga kvalifikacij. Celjani bodo v sredo gostili Slovana iz Bratislave. Povratna tekma bo naslednji teden.

Celjani se bodo v primeru poraza preselili v kvalifikacije Evropske lige. Poraženec para Celje – Slovan bo igral proti poražencu iz para Shamrock Rovers – Sparta Praga. Termina teh tekem sta 8. in 15. avgust.

Opravili še žreb Konferečne lige
V Nyonu je bil opravljen tudi žreb 3. kroga Konferenčne lige. Maribor bo, če bo v 2. krogu premagal romunsko Universitateo Craiovo, igral s poražencem dvoboja Evropske lige med Ajaxom in Vojvodino.

Olimpija bi ob zmagi nad ukrajinsko Polisjo iz Žitomirja čakala na poraženca moldavsko-švedskega para Šerif Tiraspol - Elfsborg.

Bravo pa bo, če bo uspešen v obračunu z Zrinjskim iz Mostarja, v naslednjem krogu igral s poražencem obračuna med Panathinaikosom in Botevom Plovdivom. Bolgari so v prejšnjem krogu kvalifikacij Evropske lige izločili Maribor.

Tekme tega kroga bodo na sporedu 8. in 15. avgusta. Od slovenskih ekip bi le Bravo gostil povratno tekmo, Olimpija in Maribor bosta gostitelja na prvih tekmah.