Veselje Porta ob koncu tekme. Foto: Reuters
Veselje Porta ob koncu tekme. Foto: Reuters

V četrtfinale se je po remiju nad Sevillo uvrstila tudi Borussia Dortmund.

Oliveira: Napredovanje smo si zaslužili
Dvakratni strelec v Torinu Sergio Oliveira je bil presrečen: "Doseči dva gola na tem stadionu je nekaj neverjetnega. Brez dvoma smo si napredovanje zaslužili. Resda smo trpeli, pogosto smo bili v težavah, a smo ves čas iskali odločilni gol. To je nagrada za vse, kar smo morali pretrpeti skozi vso sezono."

Sorodna novica Porto z igralcem manj izločil Juventus in Ronalda, v četrtfinale še Borussia

Ob koncu drugega podaljška je zadel v prostem strelu, ko je žogo poslal pod noge Cristiana Ronalda. Kapetan Porta Pepe je po tekmi potrdil, da je bila to uigrana akcija: "Da, seveda, precej vadimo sorodne akcije. Sergio je odlično streljal, res pa je, da smo imeli tudi nekaj sreče. Težko sicer opišem svoje občutke, res smo presrečni, pokazali smo zmagovalni značaj."

Navdušen je bil tudi trener Sergio Conceicao: "V ekipi so pogumni igralci, ki jim je uspelo uresničiti moja navodila. Na trenutke smo trpeli, a tudi sami nismo Juventusu ostali nič dolžni. Po izključitvi Taremija smo pokazali pravi DNK Porta. Nikoli nismo nehali verjeti! Pred podaljškoma sem igralcem rekel, da morajo najti še nekaj dodatne moči, kar jim je tudi uspelo."

Pirlo je bil prepričan, da pred Juventusom vseeno ostaja svetla prihodnost. Foto: Reuters
Pirlo je bil prepričan, da pred Juventusom vseeno ostaja svetla prihodnost. Foto: Reuters

Pirlo: Niso verjeli, da je resna nevarnost
Na drugi strani je trener Juventusa Andrea Pirlo podoživel tekmo: "Dobro smo začeli, Alvaro Morata je imel takoj priložnost za zadetek. Nato se je zgodila napaka in zakrivili smo 11-metrovko, hitro bi se lahko znašli še v višjem zaostanku. A v drugem polčasu smo igrali bolje, seveda je pomagalo, da smo imeli igralca več. Prosti strel? Nikoli se še ni zgodilo, da bi dobili gol na tak način, to je bila napaka, igralci očitno niso verjeli, da obstaja resna nevarnost za gol."

Dvakratni strelec stare dame Federico Chiesa je bil po izpadu izrazito razočaran: "Zelo težko mi je govoriti, zelo smo razočarani. Seveda smo si želeli napredovanja. V prvem polčasu smo igrali slabo, v drugem je bilo že bolje. Po takem razpletu so potrebne analize, a mislim, da smo si zaslužili napredovanje. O svojih zadetkih ne želim preveč govoriti, sem preveč razočaran."

Haaland zabil že 20. gol
Napredovanje si je prislužil tudi Borussio Dortmund. Nemci so remizirali s Sevillo z 2:2 in napredovali s skupnim izidom 5:4. Za Nemce je dvakrat zadel Erling Haaland, ki se je veselil že svojega 20. gola v Ligi prvakov. S tem je postal igralec, ki je za ta mejnik potreboval najmanj tekem (14; prejšnji rekord je imel Harry Kane, ki je potreboval 24 tekem). Hkrati je postal tudi najmlajši, za več kot eno leto je popravil dosežek Kyliana Mbappeja.

Erling Haaland si je po drugem golu dal duška. Foto: Reuters
Erling Haaland si je po drugem golu dal duška. Foto: Reuters

Drugi gol je dosegel na začetku drugega polčasa, zanimivo akcija je trajala več minut, Haaland pa je potreboval tri strele. Najprej je žogo spravil v mrežo, a je bil zadetek razveljavljen zaradi prekrška na začetku akcije. Po dolgem pregledu VAR-a je bila dosojena enajstmetrovka, vratar Bono je strel ubranil, a je VAR pokazal, da se je prehitro premaknil, zato je Norvežan dobil še eno priložnost, ki jo je izkoristil in zadel za 2:0.

Bono ga je še bolj motiviral
"Najprej moram reči, da sem dosegel lep zadetek za 2:0, a je bil razveljavljen zaradi najstrožje kazni. Ker je vratar goljufal, sem zgrešil 11-metrovko, ko ni goljufal, sem zadel. Moram priznati, da sem bil pri drugem poskusu nekoliko nervozen. Ko je Bono po prvem golu kričal name, sem si res zaželel zadeti še enkrat," je priznal Haaland, ki je po golu skakal okrog vratarja.

Porto z igralcem manj šokiral Juventus v podaljšku