Josip Iličić se počasi vrača v staro formo. Foto: Reuters
Josip Iličić se počasi vrača v staro formo. Foto: Reuters

Igral je do 78. minute, izkazal pa se je s podajo za prvi gol Italijanov. Ob koncu lanske sezone, ko je kar naenkrat nehal igrati, je bilo precej nejasnosti. Del te je včeraj pred tekmo razgrnil kapetan Alejandro Gomez: "Okužen je bil z novim koronavirusom, zelo je trpel in zbolel za depresijo. Pridejo trenutki, ko ti hoče glava eksplodirati. Zdaj je z njim vse v redu."

Sorodna novica Real z dvema goloma v zadnjih petih minutah do točke v Mönchengladbachu

Zapata: Smo ponosni, ni bilo lahko
Ajax je bil boljši v prvem polčasu, ko je dosegel dva gola, v drugem pa so jim gostitelji vrnili z enako mero, oba gola je zabil Duvan Zapata: "Brez dvoma je bila to najpomembnejša tekma, na kateri sem zabil dva gola. Lahko smo ponosni, kako smo se dvignili. Ni bilo lahko."

Gasperini čestital svojim varovancem
Trener Atalante Gian Piero Gasperini je potegnil črto: "Še nikoli nismo igrali z Ajaxom, zdaj nam je jasen njihov slog igre. Imajo hiter sistem igre, zato nikomur ni lahko igrati proti njim. V obeh polčasih smo igrali dobro, a v prvem polčasu nam ni uspelo izkoristiti priložnosti. Igralcem moram čestitati, ker so se tako pogumno vrnili v igro."

Atletico je prejšnji teden doživel visok poraz, zdaj pa je osvojil prve tri točke. Foto: Reuters
Atletico je prejšnji teden doživel visok poraz, zdaj pa je osvojil prve tri točke. Foto: Reuters

Felix prinesel srečo
Atletico je po bolečem porazu v prvem krogu prišel do prve zmage, a je moral zanjo precej garati, saj je šele ob koncu strl odpor Salzburga (3:2). Avstrijci so na začetku drugega polčasa povedli z 2:1, za zmago Špancev je nato poskrbel Joao Felix, ki je bil natančen dvakrat, odločilni gol je dosegel v 85. minuti.

Jan Oblak obranil en strel
"Igrali smo dobro. Če bomo nadaljevali take predstave, bodo uspehi sledili. Sam skušam uživati prav vsako minuto, ki jo prebijem na igrišču. Najbolj res uživam v Ligi prvakov in upam, da bom dobil še precej priložnosti," je bil zadovoljen Portugalec. Salzburg je sprožil tri strele v okvir vrat Jana Oblaka, dve žogi sta končali za njegovim hrbtom.

Realu ni uspelo ponoviti igre iz el clasica. Foto: Reuters
Realu ni uspelo ponoviti igre iz el clasica. Foto: Reuters

Casemiro za prvo točko
Mestni tekmec Real Madrid je v ne preveč zahtevni skupini B le prišel do točke, v Mönchengladbachu je do točke (2:2) prišel z dvema goloma tik ob koncu tekme, Casemiro je izenačil v tretji minuti sodnikovega dodatka.

Zidane: Vedno igramo na zmago
Trener Reala Zinedine Zidane je po tekmi priznal: "Nisem si mislil, da bomo videli tako dramo. A vesel sem, ker se je ekipa znala odzvati. Sam sem bil s prvim polčasom zadovoljen, žal smo naredili napako, po kateri so Nemci zadeli. Zaključek je dokaz, da vedno igramo do konca. A naj bo jasno, vedno igramo na zmago, zato s točko nisem zadovoljen."

Zadetki s tekem v Bergamu, Madridu in Mönchengladbachu
Bayern z golom Kimmicha zmagal v Moskvi