Rodri je z izjemnim strelom popeljal Angleže v vodstvo. Foto: Reuters
Rodri je z izjemnim strelom popeljal Angleže v vodstvo. Foto: Reuters

Gostitelji so dobili uvodni polčas po zaslugi fantastičnega gola Rodrija (še kako je pominjal na mojstrovine Arjena Robbna, ki je dolgo briljiral prav v dresu Bayerna). Nemci so na začetku drugega polčasa silovito pritisnili, ostali brez nagrade, nato pa še dvakrat hitro klonili, kar je tehtnico pred obračunom v Münchnu precej pahnilo na stran modrih.

Sorodna novica City in Inter naredila velik korak proti polfinalu

Guardiola: Agresivnost nas je poplačala
"Šele na igrišču se zaveš, kako dober je Bayern v resnici. Tekma je bila v resnici precej tesna in napeta do 60. minute. V več trenutkih in segmentih so bili boljši od nas, a ko smo dosegli drugi gol, je bilo za nas vse precej lažje," je razmišljal trener Pep Guardiola. Španec je še dodal: "Bili smo dovolj agresivni, drugi zadetek je bil prav posledica agresivnosti in vztrajnosti. To je dober izid, a čaka nas še povratna tekma."

Rodri srečen zaradi prvenca v Ligi prvakov
Dobre volje je bil razumljivo tudi Rodri, ki je v prvem polčasu od daleč razparal nemško mrežo: "To je dober rezultat za nas, a veseliti nas mora tudi igra. Danes je bil ključ igra v obrambi. To smo dobro razumeli, znali smo jih kaznovati. Presrečen sem, da sem v Ligi prvakov dosegel prvi gol. Včasih razumemo, da ne moremo vedno imeti 80 odstotkov posesti žoge. Tudi nasprotna ekipa igra nogomet. Zadeli smo trikrat, morda bi lahko še četrtič, a to je odličen izid. Ne smemo pa se slepiti in misliti, da je že vsega konec."

Igralec tekme je bil John Stones
Razmišljanje 26-letnega Španca je svoj odmev dobilo tudi pri strokovnjakih. Kljub lepi in domiselni igri v napadu, ki je bila kronana s tremi zadetki, je bil za igralca tekme namreč izbran branilec John Stones, ki je bil zadovoljen s svojo predstavo: "To je bila zame prava učna ura v smislu pozicioniranja. Ves čas se učim, trener ima veliko zaupanja vame."

Erling Braut Haaland je takole pospravil žogo za končni izid 3:0. Foto: Reuters
Erling Braut Haaland je takole pospravil žogo za končni izid 3:0. Foto: Reuters

Tuchel se je zaljubil v svojo ekipo
Bayern je le redko tako visoko poražen, v Ligi prvakov je 3:0 nazadnje izgubil septembra 2017 proti PSG-ju, v bojih na izpadanje pa v polfinalu leta 2015, ko ga je z istim izidom premagala Barcelona. Trener Bavarcev Thomas Tuchel se ni mogel sprijazniti z izidom: "Res ni bil pravičen izid. Na trenutku smo jih res čvrsto pritiskali in bili boljši. Naša predstava je bila do 2:0 dobra, 70 minut smo igrali res dobro. Na trenutke nam je primanjkovalo samozavesti. Na trenutke sem se res zaljubil v svojo ekipo. Morda bo slišati čudno, a to je bilo zabavno."

Kimmich: Lahko jih premagamo
Kot malce čudno je svojo izjavo ocenil tudi vezist Joshua Kimmich: "Ko izgubiš 3:0, se morda sliši malce smešno, a danes smo vseeno videli, da z njimi lahko igramo dober nogomet in jih lahko tudi premagamo. Sem zelo samozavesten, da na povratni tekmi lahko prikažemo nekaj posebnega. Izid pa seveda boli, eno uro smo bili zelo dobri. Napaka za drugi gol je marsikaj spremenila."

De Ligt: City je bil precej boljši
Morda še najmanj poetičen in najbolj jasen pa je bil branilec Matthijs de Ligt: "Na koncu je bilo vse jasno, po nepotrebnem smo jim podarili tekmo. Škoda za razplet, a City je bil danes precej boljši."