Celjani so svoje delo v prvem krogu kvalifikacij opravili z odliko. Foto: EPA
Celjani so svoje delo v prvem krogu kvalifikacij opravili z odliko. Foto: EPA

Vse tri zadetke so Štajerci, aktualni slovenski prvaki, dosegli v končnicah obeh polčasov, povedli so v 43. minuti, ko je Luki Kerinu v padcu žogo nekako le uspelo poslati v mrežo.

Pričakovali smo ravno takšno tekmo, kakršna se je zgodila danes. Trd nogomet, ni bilo veliko lepote. Želeli smo biti disciplinirani, želeli smo se uvrstiti v drugi krog. Veliko od tega se nam je izšlo. Sama vsebina na igrišču je bila proti koncu takšna, kakršno znamo ustvariti.

Dušan Kosič, trener NK Celje

V nadaljevanju so Irci zaigrali precej bolje, veliko so napadali, iskali so izenačujoči zadetek, zaradi pritiska na tekmeca se je njihova obramba tudi nekoliko razredčila, kar so nogometaši iz knežjega mesta izkoristili in v končnici tekme zadeli še dvakrat.

Najprej je vratarja Garyja Rogersa premagal Dario Vizinger, v 95. minuti se je med strelce za končnih 3:0 vpisal še rezervist Filip Dangubić. V naslednjem krogu se bo celjsko moštvo pomerilo z Moldejem, ki je s 5:0 odpravil KuPS iz Kuopia.

Kosić: Fantje so pokazali pravi značaj
"Pričakovali smo ravno takšno tekmo, kakršna se je zgodila danes. Trd nogomet, ni bilo veliko lepote. Želeli smo biti disciplinirani, želeli smo se uvrstiti v drugi krog. Veliko od tega se nam je izšlo. Sama vsebina na igrišču je bila proti koncu takšna, kakršno znamo ustvariti. Naši fantje so kljub vsemu mladi, imeli so opravka z izkušeno ekipo. Smo trpeli in imeli kanček sreče, ki ga vedno omenjamo. Fantje so pokazali pravi značaj, nadaljujejo pred tremi leti začeto delo. Osnovni cilj je bil, da Sloveniji priborimo napredovanje in se ne poslovimo v prvem krogu. To nam je uspelo, ponosen sem na fante, ponosen sem na športnega direktorja, ki se nam danes zaradi službenih obveznosti ni mogel pridružiti," je na novinarski konferenci po tekmi povedal trener Celja Dušan Kosić.

Celjani v evropski akciji spet v sredo

Določili so termine tekem 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov. Celjani bodo tekmo proti Moldeju odigrali v sredo, 26. avgusta, ob 18. uri.

"Smo prišli med velike fante in vsi nasprotniki so zahtevni. Pred tekmo smo vedeli, da si lahko hitro kaznovan, če nisi 100-odstoten. Na koncu nam je uspelo zanesljivo zmagati, to je tisto, kar šteje. Gremo naprej," je še dodal.

Odmevi po tekmi Celje - Dundalk z izjavami Dušana Kosića, Luke Kerina in Žana Zaletela
Zadetek Luke Kerina v prvem polčasu, ki je tudi odločil srečanje. Foto: EPA
Zadetek Luke Kerina v prvem polčasu, ki je tudi odločil srečanje. Foto: EPA
Sorodna novica Celjani preskočili Dundalk in čakajo Molde

Perth: Rezultat ne predstavlja dejanskega stanja
Razočaranje v irskem taboru je bilo očitno. "Zelo smo razočarani nad končnim razpletom. Prvi zadetek smo prejeli tik pred koncem prvega polčasa. V drugem polčasu smo zaigrali bolje, ves čas smo pritiskali, morali smo napadati, a smo nato prejeli dva zadetka v končnici. Rezultat sicer ne predstavlja dejanskega stanja na zelenici, toda Celjanom je treba pač športno čestitati za zmago. Želim jim veliko sreče v nadaljevanju kvalifikacij," pa je po tekmi povedal strateg irskih prvakov Vinny Perth.

Kosić: Imeli smo tudi srečo, a na takih tekmah moraš tudi trpeti