Če je Liverpool na začetku meseca v Bergamu popolnoma nadigral Atalanto in slavil zmago s 5:0, je bila tokrat kombinirana postava angleških prvakov nemočna proti varovancem Giana Piera Gasperinija.

Po uri igre je Liverpool načel Iličić, kar je bil sploh prvi gol, ki ga je prejel Liverpool v tej sezoni Lige prvakov. 32-letni Jojo je na zadnjih osmih tekmah v najelitnejšem klubskem tekmovanju na svetu, ki jih je začel, zabil šest golov in vknjižil eno podajo. Štiri minute pozneje je prvi poraz Liverpoola na Anfieldu v skupinskem delu po letu 2014 (Real Madrid) zapečatil Robin Gosens.

Josip Iličić se je po osebni krizi vrnil k nogometu na najlepši način. Foto: Reuters
Josip Iličić se je po osebni krizi vrnil k nogometu na najlepši način. Foto: Reuters

"Ko sem bil še v Genovi, so vedno govorili o zmagi na Anfieldu leta 1992. Zdaj mi je to uspelo z Atalanto. Zmagati tu proti taki ekipi je neverjetno in zelo pomembno za nadaljevanje. Za nami je odlična tekma, uspelo nam je prikazati našo igro. Igrali smo mnogo bolje in bolj kakovostno, bili smo trdni vso tekmo," je povedal Gasperini, ki je v Liverpoolu že slavil zmago z Atalanto, a proti Evertonu leta pred tem, ko je bilo 5:1.

Atalanta je šele drugo italijansko moštvo po Fiorentini (2009), ki je v Ligi prvakov zmagalo na Anfieldu.

Liverpool ima po štirih krogih devet točk in si lahko napredovanje zagotovi že z remijem na naslednji tekmi, ko bo gostil Ajax. Atalanta bo doma igrala z Midtjyllandom. O drugem potniku v osmino finala bo najverjetneje odločal obračun zadnjega kroga med Ajaxom in Atalanto. Obe ekipi imata po sedem točk, dve manj od Liverpoola.

"Igrali smo dobro na obeh straneh. Dobro smo se branili in jim povzročali težave v napadu. Zabili smo dva lepa gola. Zaslužili smo si zmago na tem zgodovinskem stadionu. Res smo si dvignili samozavest pred nadaljevanjem," je povedal strelec drugega gola Gosens.

Klopp ni iskal izgovorov. "Moramo priznati, da smo zasluženo izgubili. Nismo bili na visoki ravni in moramo se zbrati do naslednjega tedna. Ko mine prvi polčas, se po navadi ustališ, toda za nekatere, ki niso igrali dovolj, je bila tekma zelo naporna. Nismo našli poti nazaj," je povedal Klopp, ki je po prvem prejetem zadetku v igro takoj poslal Robertsona, Firmina, Fabinha in Joto, a so takoj prejeli še drugi gol.

"Odigrali smo slabo tekmo. Veliko igralcev ni igralo skupaj, urnik je natrpan. Včasih poskušaš zmagati, tudi če nisi v najboljši dnevni formi. Tokrat nam je manjkalo ostrine. Še vedno smo prvi v skupini, konec tedna pa se moramo vrniti v zmagovite tirnice. Vso tekmo smo zamujali in si priigrali zelo malo priložnosti," je dvoboj ocenil vezist Liverpoola James Milner.

Iličić načel mrežo Liverpoola na kultnem Anfieldu