Leonardo Bonucci in Lionel Messi na tekmi v Torinu. Foto: Reuters
Leonardo Bonucci in Lionel Messi na tekmi v Torinu. Foto: Reuters

Barcelona je v 2. krogu Lige prvakov v Torinu z 2:0 premagala Juventus, zmaga pa bi bila lahko še izdatnejša, saj so Katalonci zapravili še nekaj priložnosti. Torinčani proti Barceloni niso dosegli zadetka na zadnjih štirih medsebojnih obračunih.

"Vedeli smo, da bo to težka tekma proti ekipi, ki zna igrati nogomet in je že dalj časa na svoji poti. Imajo nogometaše, ki so navajeni igrati take dvoboje, medtem ko so nekateri pri nas igrali šele drugo tekmo v Ligi prvakov. Ta dvoboj nam bo pomagal pri rasti ekipi. Upam, da se bo kmalu vrnilo nekaj ključnih igralcev. Težko je igrati nekaj tekem zapored z istimi nogometaši. Vezisti, kot so Arthur, Betancur in Rabiot, so še vedno zelo mladi, toda vsi stremimo k izboljšanju, da bomo igrali na isti ravni z ekipami, kot je Barcelona, nadvse hitro," je povedal Pirlo.

Sorodna novica Barca z zadetkoma Dembeleja in Messija strla Juventus, Morata bo sanjal VAR

Branilec Danilo je pogrešal napadalnost. "Bili smo dobro organizirani, toda ne dovolj agresivni. Tako je težko igrati proti tako nadarjenim nogometašem, kot so Barcelonini. Imeli smo nekaj dobrih trenutkov, toda celotna tekma je bila slaba. Moramo gledati naprej in poskušati zmagati na naslednji tekmi," je dejal Danilo.

Koeman: To je bil nogomet, ki ga skušamo vsiliti tekemcu
Za Barcelono je pred tekmo veljalo, da je ekipa v krizi, toda na igrišču se to ni poznalo. Katalonci so hitro pozabili poraz na el clasicu proti Real Madridu (1:3), očitno pa jim ni prišlo do živega niti turbulentno dogajanja v pisarnah, potem ko je odstopil predsednik kluba Jose Maria Bartomeu.

"To je bila naša najboljša predstava v sezoni. Igrali smo nogomet, kakršnega skušamo vsiliti nasprotniku. Hočemo igrati s tremi v zadnji vrsti in enega poriniti v zvezno vrsto, da bi tam ustvarili presežek. Ustvarili smo si veliko priložnosti, in menim, da bi morali tekmo odločiti že veliko prej," je povedal Koeman.

"Zadovoljen sem tako z igro, rezultatom kot značajem moštva. Pedri je pokazal neverjetno mirnost za igralca njegovih let. On je velika pridobitev Barcelone. Griezmanna se že nekaj časa drži smola. Imel je dve veliki priložnosti, zadel je tudi vratnico, toda pri obeh ni mogel storiti nič več. Že pred začetkom sezone smo vedeli, da bomo imeli največ težav pri osrednjih branilcih, če se kdo poškoduje. Frankie de Jong je igral na tem položaju tudi na Nizozemskem, zato smo z njim poskušali tudi tukaj in odigral je dobro," je še dodal Koeman.

De Jong je bil prav tako zadovoljen: "Odigrali smo dobro tekmo, še posebej v drugem delu, ko smo imeli posest in je žoga lepo krožila. Pedri? Ko se vidi talent, leta niso pomembna. Sam se kot mladenič igral tudi v obrambi. Raje imam seveda zvezno vrsto, toda vedno sem na voljo, da izpolnim zadolžitve. Nocoj sem užival."

Twitter obračun med Barcelono in Juventusom
Po tekmi je Barcelona na svojem uradnem profilu na Twitterju ob fotografiji Lionela Messija zbodla Juventus z zapisom: "Veseli smo, da ste lahko gledali najboljšega nogometaša vseh časov na svoji zelenici." Na odgovor Juventusa ni bilo treba dolgo čakati. "Verjetno ste v slovarju gledali narobe. Pravega Goata (najboljšega vseh časov) bomo pripeljali na Camp Nou." Cristiano Ronaldo v Torinu ni igral zaradi pozitivnega izvida na koronavirus.

Koeman: To je bila naša najboljša letošnja predstava