Albert Riera se je vrnil na celjsko klop. Foto: www.alesfevzer.com
Albert Riera se je vrnil na celjsko klop. Foto: www.alesfevzer.com

Albert Riera je v nedeljo z rodne Majorke priletel na celovško letališče, se odpravil v Celje, kjer je približno ob 23. uri drugič v trenerski karieri podpisal pogodbo s Celjem. Po stisku rok s predsednikom kluba Valerijem Kolotilom je sledila nočna analiza naslednjega tekmeca.

Po prihodu v Bratislavo je Riera objel vsakega izmed nogometašev, večino je le vnovič pozdravil. Nekdanji trener Bordeauxa je na novinarsko konferenco na stadionu Tehelné Pole prišel nasmejan in v svojem slogu izrekel besedo full, kar se je nanašalo na to, da sva bila na druženju s kapetanom Denisom Popovićem in Riero prisotna le dva novinarja iz Slovenije.

Vrnitev po 292 dneh

Po 292 dneh se je Španec znova vrnil na celjsko klop: "Miselno nisem bil odsoten, le fizično. Od daleč sem spremljal rezultate in igralce. Z njimi sem bil pred osmimi meseci in tisto, kar smo zastavili v lanskem poletju, želimo zdaj nadaljevati. Ni se veliko spremenilo, razen tega, da sem malo starejši. Upam, da sem tudi sam skozi učenje napredoval, saj želim igralcem predajati znanje. Takšen sem bil tudi kot igralec. Želel sem črpati znanje od svojega trenerja. Samo tako sem lahko napredoval. Zato sem tu, da pomagam fantom in pomagam klubu, da bi postal večji," je dejal.

Damir Krznar in Albert Riera. Foto: www.alesfevzer.com
Damir Krznar in Albert Riera. Foto: www.alesfevzer.com

Verjame v usodo in v priložnosti, ki jih ponuja življenje

Riera je znova prišel v Celje tik pred naslednjim izzivom. Poleti je v prvi tekmi z Aluminijem v Kidričevem remiziral z 2:2, na vprašanje, ali obžaluje, da se je vrnil v Celje med tekmama kvalifikacij za Ligo prvakov, pa je odgovoril: "V življenju lahko nekaj obžaluješ, a s tem izgubljaš čas. Sam sem tak, da ko se nekaj zgodi, ne gledam več nazaj. Tudi v času igralske kariere si nisem belil glave, kadar sem zamenjal kakšen klub, saj v tistem trenutku razmišljaš, da je tako najbolje zate. Podobno je zdaj, ko sem se vrnil. Verjamem v usodo in v priložnosti, ki ti jih ponuja življenje. Če je to dober trenutek za vrnitev, pa bomo videli. Preprosto nisem mogel reči ne, saj je težko zavrniti nekoga, kjer se počutiš srečnega. Osredinjen sem na svojo službo, da dvignem moštvo in klub," je dejal.

V zadnjih dveh dneh se nisva slišala, saj se je vse zgodilo zelo hitro. Sva se pa slišala pogosto pred časom. Ko je, recimo, potreboval kakšno informacijo, sem mu jo z veseljem predal. Damir je krasen človek, ima značaj človeka, s katerim se rad družiš. Če bom kaj potreboval kakšno informacijo o ekipi, bo on prvi, ki ga bom poklical. Vedno moraš spoštovati svoje kolege, saj vsi želimo svojim moštvom le najboljše. Cenim, kar je naredil v preteklih mesecih, saj je Celje pripeljal do naslova. A ne pozabite, da je bil to projekt, ki smo ga začeli v lanskem juliju. Tudi on ima spoštovanje do mene, in želim, da ga imajo tudi drugi do mene.

Albert Riera o Damirju Krznarju

"Krznar je krasen človek, ima značaj človeka, s katerim se rad družiš"

Riera je oktobra na hitro spakiral kovčke in sprejel ponudbo Bordeauxa. Takrat je upravi kluba priporočil Krznarja, s katerim sta bila vedno v dobrih odnosih. Zdaj je Riera zamenjal prav hrvaškega stratega, s katerim pa se po vnovični rotaciji na celjski klopi še nista slišala: "V zadnjih dveh dneh se nisva slišala, saj se je vse zgodilo zelo hitro. Sva se pa slišala pogosto pred časom. Ko je, recimo, potreboval kakšno informacijo, sem mu jo z veseljem predal. Damir je krasen človek, ima značaj človeka, s katerim se rad družiš. Če bom kaj potreboval kakšno informacijo o ekipi, bo on prvi, ki ga bom poklical. Vedno moraš spoštovati svoje kolege, saj vsi želimo svojim moštvom le najboljše. Cenim, kar je naredil v preteklih mesecih, saj je Celje pripeljal do naslova. A ne pozabite, da je bil to projekt, ki smo ga začeli v lanskem juliju. Tudi on ima spoštovanje do mene, in želim, da ga imajo tudi drugi do mene. Lani julija smo dobro začeli, drugi so dobro nadaljevali, zdaj pa si želim, da bi tudi mi nadaljevali v tem slogu," je nadaljeval Riera.

Načrt je že 100-odstotno postavljen

Čeprav je bil z moštvom šele nekaj ur in si je prvo tekmo s Slovanom ogledal po televiziji, pozneje pa celotno še enkrat v okviru analize, je Riera že na predvečer tekme sezone za Celje imel v svoji glavi pripravljen celoten načrt za tekmo: "Niti najmanjšega dvoma nimam. Prepričan moraš biti o svojem delu. Po tekmi se lahko otepeš po glavi, zakaj tega nisi naredil, a takrat je prepozno. Pred tekmami nimam pomislekov, natanko vem, kako se bomo lotili Slovana. Upam, da bodo vsi igralci zdravi, moj načrt pa je 100-odstotno že postavljen," je še povedal.

Riera na hitro odšel in se še hitreje vrnil v Celje