Benjamin Šeško je v Ligi prvakov skupaj dosegel že pet golov. Foto: Reuters
Benjamin Šeško je v Ligi prvakov skupaj dosegel že pet golov. Foto: Reuters

V 30. minuti so gostje izpeljali nevarno akcijo, ki jo je s strelom zaključil Dušan Vlahović, toda Peter Gulacsi je dobro posredoval, potem pa je David Raum razčistil, hkrati pa na levi strani zaposlil Loisa Opendo. Belgijski nogometaš se je odlično znašel in podal Šešku, ki je pobegnil Andrei Cambiasu, nepozoren je bil tudi Pierre Kalulu. Izvrstni slovenski napadalec si je z desnico zaustavil žogo, potem pa jo z levico s silovitim udarcem s pomočjo prečke pospravil v mrežo.

Leipzig z igralcem več zapravil vodstvo z 2:1

Sorodna novica Dva gola Šeška premalo za bike proti Juventusu, poraza Madrida in Bayerna

Juve je odlično začel drugi polčas. Najprej je zadel vratnico, že v naslednjem napadu pa izenačil. V 50. minuti je bil uspešen Vlahović. Okvir vrat se je stresel tudi na nasprotni strani, v 60. minuti pa je Leipzig izenačil. Razigrani Openda je lepo prodiral, ustavil ga je sicer Michele Di Gregorio, a je posredoval nepravilno. Čuvaj mreže stare dame je zunaj kazenskega prostora igral z roko, zaradi česar je moral predčasno v garderobo.

Številčno premoč so gostitelji hitro izkoristili. V 65. minuti, ko je Xavi Simons izvedel prosti strel, je z roko v kazenskem prostoru igral Douglas Luiz. Žogo je na belo točko postavil Šeško in zanesljivo dosegel svoj tretji zadetek v letošnji sezoni Lige prvakov, sicer pa petega v karieri, saj je bil lani uspešen na obeh tekmah z Young Boys. Kljub zaostanku z 2:1 in igralcu manj pa se Juve ni vdal in mu je uspel preobrat. Vlahović je izenačil v 69. minuti, rezervist Francisco Conceicao pa je s 350. golom torinskega velikana v Ligi prvakov priigral veliko zmago.

Juve letos še brez poraza

"Res je bila nora tekma. Utrujen sem, a zelo vesel. Vesel sem, da sem dosegel dva gola, toda še bolj vesel zmage. Sploh glede na težak način, kako smo jo dosegli. In to proti kakovostni ekipi z odličnim trenerjem. Vedeli smo, da bo težko, potem pa smo kmalu v drugem delu prejeli rdeč karton. Skoraj cel polčas smo igrali z igralcem manj, a nam je vseeno uspelo. Zelo sem ponosen na celo ekipo," je dejal srbski napadalec, ki je bil izbran za igralca tekma.

"Pristop je bil pravi. Zasluženo smo zmagali. Odlično smo se odrezali, ko smo se znašli v težkem položaju. Fantje niso popuščali in so ohranjali fokus. Bili so odločeni, da jim bo uspelo. Zadovoljen sem s predstavo in seveda tudi z rezultatom," je povedal Thiago Motta, trener Juventusa, ki je predtem ugnal že PSV (3:1) in je eden izmed sedmih s polnim izkupičkom po dveh krogih. Torinčani letos še niso izgubili. V Serie A so trenutno s po tremi zmagami in remiji drugi.

Rose: Razočaranje moramo spremeniti v jezo in željo

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Čeprav je Šeško v Ligi prvakov že trikrat zatresel mrežo, pa je Leipzig izgubil obe tekmi. Atletico, ki je zdaj doživel hladno prho na gostovanju v Lizboni pri Benfici (4:0), ga je v uvodnem krogu ugnal z 2:1. "Iz tega se moramo znova nekaj naučiti. Razočaranje v garderobi moramo spremeniti v jezo, v zavezo in željo, da bomo naslednjič boljši. Da bomo naslednjič reagirali drugače. Igrali smo proti izjemnemu tekmecu, na tej ravni pa niti za trenutek ne smeš popuščati. Sicer Vlahović zadene, kot je tokrat," je razlagal domači trener Marco Rose.

"Seveda nismo zadovoljni. Prvič nismo izkoristili številnih priložnosti na koncu. Drugič se nismo dovolj dobro branili v kazenskem prostoru. Tretjič pa je Vlahović dosegel takšen gol in je preprosto treba sprejeti individualno kakovost nasprotnika. Juve je ima ogromno," je še povedal Rose, kapetan Willi Orban pa je dodal: "Nisem odigral veliko takih tekem. Praktično sem brez besed. Igrali smo proti odlični ekipi, ki je bila zelo učinkovita. Po rdečem kartonu in enajstmetrovki se je zdelo, da gre vse po naših željah, toda zaradi preprostih napak smo vse zapravili. Vsako našo napako so kaznovali. Zdaj smo na ničli, pred nami pa je še šest tekem. Težko je vedeti, koliko točk bo potrebnih vsaj za uvrstitev v izločilne boje."

"Videli smo, da lahko igramo z najboljšimi ekipami. Potek tekme se je z rdečim kartonom spremenil. V prvem polčasu smo se dobro branili in zadeli po protinapadu. Na tem lahko gradimo. Potem je Juve povišal pritisk in izenačil. Po rdečem kartonu in vodstvu bi morali igrati drugače. Morali bi napasti in s tretjim zadetkom odločiti tekmo, namesto tega pa smo prejeli dva nepotrebna gola. Imeli smo dovolj priložnosti, da bi lahko bilo drugače. Lahko bi zmagali in seveda smo zelo razočarani. Obetali smo si več in tudi več bi lahko iztržili. Zdaj smo v zahtevnem položaju, a se ne bomo vdali," je pristavil vezist bikov Nicolas Seiwald. Tudi v naslednjem krogu Leipzig čaka zelo zahtevno delo, saj bo v sredo, 23. oktobra, gostil Liverpool.