Ante Šimundža je junija lani popeljal Muro do pokalnega naslova na Brdu pri Kranju, 22. maja pa je v Ljudskem vrtu osvojil še prvi naslov državnega prvaka v zgodovini kluba. Foto: MMC RTV SLO
Ante Šimundža je junija lani popeljal Muro do pokalnega naslova na Brdu pri Kranju, 22. maja pa je v Ljudskem vrtu osvojil še prvi naslov državnega prvaka v zgodovini kluba. Foto: MMC RTV SLO

Prekmurska zasedba je prvič v zgodovini prišla do priložnosti za nastop v Ligi prvakov in v tem pogledu imajo več izkušenj Makedonci, ki so že bili na pragu evropske lige. A predvsem v prvem polčasu prve tekme v Skopju so varovanci Anteja Šimundže dokazali, da so boljša ekipa.

V taboru črno-belih poudarjajo, da so pripravljeni na povratni dvoboj z makedonskimi prvaki. "Glede na izkušnje, ki jih imajo fantje, in glede na zahtevnost tekmeca, moramo biti v evropskem filmu. Nismo še pokazali vsega. Imamo še prostor za nadgradnjo in napredovanje," je poudaril Šimundža.

Strateg slovenskih prvakov pričakuje dobro vzdušje in močno podporo s tribun. "Naši navijači so že velikokrat dokazali, da si zaslužijo številko 12 na svojem hrbtu kot naš dvanajsti igralec," vlogo Black Gringosov poudarja trener.

Šimundža svari pred izidom s prve tekme, ki bi lahko pomenil lažno predstavo, da gre za lahek obračun. "Ta izid moramo pozabiti in se popolnoma osredotočiti na torkov dvoboj."

Kozar: Ni več zadetka v gosteh, zato je vse skupaj lahko zelo varljivo
Bolj optimističen je 26-letni kapetan Alen Kozar, ki se vrača po dolgotrajni poškodbi, kot cilj za povratni dvoboj pa napoveduje: "Skušali bomo vsiliti naše principe, ki jih morda v Skopju nismo, zato verjamemo v dober izid. Na prvi tekmi smo imeli še dve lepi priložnosti, a nismo bili dovolj konkretni v napadu. Ni več zadetka v gosteh, zato je vse skupaj lahko zelo varljivo."

Zmagovalec obračuna v Murski Soboti se bo v drugem krogu pomeril z zmagovalcem dvoboja med bolgarskim Ludogorcem in Šahtjorjem iz Soligorska. Prvo tekmo je dobil Ludogorec z 1:0. Poraženec pa se bo preselil v kvalifikacije za novo konferenčno ligo, kjer bo igral s poražencem dvoboja med Mälmöjem in latvijskim prvakom Rigo.

Fazanerija je pripravljena na evropski spektakel, v prodaji so zadnje razpoložljive vstopnice. Navijači pripravljajo posebno koreografijo na tribunah.

1. predkrog, povratne tekme, skupina 2, torek ob 20.00:
MURA – SHKENDIJA (S. MAK) 1:0

Sodnik: Marcel Birsan (Romunija)


Torek:
BUDUĆNOST – HJK HELSINKI 1:3
BORAC BANJALUKA – 1907 CLUJ 1:3
Sreda:
ALAŠKERT – CONNAH's QUAY NOMADS 2:2

Skupina 1, torek:
LINCOLN RED IMPS – FOLA ESCH 2:2
SHAMROCK ROVERS – SLOVAN BRATISLAVA 0:2
RIGA - MALMÖ 0:1
Sreda:
LEGIA VARŠAVA – BODO/GLIMT 3:2


Skupina 3:
ŠERIF TIRASPOL – TEUTA 4:0
ŠAHTJOR SOLIGORSK – LUDOGOREC 0:1
Sreda:
KAIRAT ALMATY – MACCABI HAIFA 1:1
NEFTČI – DINAMO TBILISI 2:1


Skupina 4:
PRISHTINA – FERENCVAROS 0:3
LINFIELD – ŽALGIRIS 1:3
HIBERNIANS – FLORA TALIN 0:2
VALUR – DINAMO ZAGREB 2:3

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku.