Norvežani so zadeli dvakrat na prvi tekmi. Kako bo v Beogradu? Foto: EPA
Norvežani so zadeli dvakrat na prvi tekmi. Kako bo v Beogradu? Foto: EPA

Nekdanji kapetan Olimpije Elšnik je tekmo začel, Drkušić, ki se je beograjskemu velikanu pridružil ta teden, pa je bil na klopi.

Rezervist Ognjen Mimović je vrnil Zvezdi upanje pred povratno tekmo. Foto: EPA
Rezervist Ognjen Mimović je vrnil Zvezdi upanje pred povratno tekmo. Foto: EPA

V prvem polčasu so se Beograjčani večino časa branili, Norvežani pa so nizali priložnosti. V 38. minuti je bil zelo blizu zadetku Fredrik Sjövold, streljal je z 20 m in zadel prečko.

V 44. minuti je Cherif Ndiaye poslal žogo v norveško mrežo, toda zaradi prepovedanega položaja sodnik gola ni priznal.

Drugi polčas so Norvežani znova začeli silovito in pritisk se jim je obrestoval v 52. minuti, ko je po podaji iz kota z glavo zadel Odin Luras Björtuft.

Zvezda je po tem poskusila dvakrat, tudi Elšnik je imel priložnost v 59. minuti, ampak mu je norveška obramba blokirala poskus.

V 62. minuti so Norvežani krenili v protinapad, z roba kazenskega prostora je diagonalni strel sprožil Isak Määttä, vodstvo je povišal na 2:0.

Mirko Ivanić je v 74. minuti prišel do odbitka pred vrati, toda ni mu uspelo ugnati norveškega vratarja. Je pa to uspelo Ognjenu Mimoviću v 75. minuti – In-Beom Hwang je bil zadolžen za prosti strel, odlično je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je pritekel Mimović, meril je v levi spodnji kot.

Kulenović vodil Dinamo do zmage
Nogometaši zagrebškega Dinama so na domači zelenici s 3:0 premagali azerbajdžanski Qarabag. S tem je hrvaška ekipa storila velik korak k skupinskemu delu Lige prvakov.

Marko Pjaca je povedel Dinamo v vodstvo v 30. minuti – prišel je do odbitka v kazenskem prostoru in žogo poslal v levi spodnji kot.

V 75. minuti je Dinamo podvojil prednost – Martin Baturina je poslal predložek v kazenski prostor, Sandro Kulenović pa je streljal v desni spodnji kot. Kulenović je v 80. minuti prišel do odbitka v kazenskem prostoru, močno je streljal in zadel (3:0).

LIGA PRVAKOV

4. PREDKROG, prve tekme

DINAMO ZAGREB - QARABAG 3:0 (1:0)
Pjaca 30., Kulenović 75., 80.

BODÖ/GLIMT - CRVENA ZVEZDA 2:1 (0:0)
Björtuft 52., Määttä 62.; Mimović 75.

LILLE - SLAVIA PRAGA 2:0 (0:0)
David 52., Zhegrova 77.


Sreda ob 21.00:
YOUNG BOYS BERN - GALATASARAY

MIDTJYLLAND - SLOVAN BRATISLAVA

MALMÖ - SPARTA PRAGA

DINAMO KIJEV - SALZBURG

Povratne tekme bodo 27. in 28. avgusta.