Rafa Benitez še nikoli ni bil v težjem položaju, vendar klubsko vodstvo zatrjuje, da njegovo trenersko mesto ni ogroženo. Španec je pred meseci podpisal novo petletno pogodbo. Foto: EPA
Rafa Benitez še nikoli ni bil v težjem položaju, vendar klubsko vodstvo zatrjuje, da njegovo trenersko mesto ni ogroženo. Španec je pred meseci podpisal novo petletno pogodbo. Foto: EPA
Pep Guardiola in Jose Mourinho
Jose Mourinho je priznal, da je bila zmaga Barcelone čista kot solza. Foto: EPA
Liverpool kljub zmagi brez osmine LP-ja

Katalonci so tudi brez Lionela Messija in Zlatana Ibrahimovica povsem nadigrali italijanskega prvaka, ki v 90 minutah ni resneje ogrozil nasprotnikovega vratarja. Trener Barcelone Pep Guardiola je bil po gladki zmagi z 2:0 razumljivo nasmejan do ušes: "Seveda bi bil srečnejši, če bi bila na zelenici tudi Ibra in Messi, vendar nisem želel tvegati, saj bi bila ob obnovljeni poškodbi odsotna dalj časa. Čestitam svojim igralcem za napadalno igro. Bilo je tvegano napadati, ker sta bila na drugi strani Samuel Eto'o in Diego Milito, vendar bi moje moštvo dobilo napačno sporočilo, če bi spremenili način igre."

Guardiolino tveganje se je izplačalo, saj bosta oba zvezdnika evropskih prvakov tako še bolje pripravljena na nedeljski superspektakel na Nou Campu, ko se bosta udarila Barcelona in Real Madrid.

Mourinho se izgovarja na Sneiderja
Vsi mediji so si enotni, da je Inter padel brez izstreljenega naboja. Navijače črno-modrih ni toliko potrl izid, kot nemoč njihovih ljubljencev. Jose Mourinho je priznal: "O tekmi ni veliko za povedati. Zmagalo je boljše moštvo," nato pa je v svojem slogu dodal: "Smola je, ker smo bili brez poškodovanega organizatorja igre Wesleyja Sneiderja. Messi in Ibrahimovic sta odlična nogometaša, toda Barcelona ima za njiju menjave. Mi nimamo drugega Sneijderja. Menim tudi, da bi moral sodnik v drugem polčasu piskati najstrožjo kazen. Prekršek nad Eto'ojem je bila klasična enajstmetrovka. To ni vplivalo na končen izid, vendar ..."

Benitez išče tolažbo v Evropski ligi
Še bolj potrti so navijači Liverpoola, ki je po sedmih letih tekmovanje v Ligi prvakov končal že pred osmino finala. Redsi so tudi v angleškem prvenstvu kar 13 točk za vodilnim Chelseajem, tako da jim že konec novembra ostaja le boj za drobtinice.

Na zanimiv način se je po zmagi proti Debrecenu (1:0), ki pa se je ob uspehu Fiorentine nad Lyonom (1:0) izkazala za pirovo, tolažil trener Rafa Benitez: "Seveda sem razočaran. Naredili smo svoje delo, pa kljub temu izpadli. A moramo se ozreti naprej. Naš naslednji cilj je Evropska liga."

Liverpool kljub zmagi brez osmine LP-ja