Foto:
Foto:
Luis Garcia je s tem strelom dosegel enega najlepših golov v letošnjem tekmovanju Lige prvakov.
Fabio Cannavaro je vrnil Juventus v igro.
Florent Malouda je zadel ob slabem posredovanju vratarja Gomesa.
Lyon ima letos povprečje 3 gole v Ligi prvakov. Proti PSV-ju so Francozi zadeli enkrat.

Na prvih dveh četrtfinalnih tekmah Lige prvakov je Liverpool premagal Juventus z 2:1, Lyon in PSV pa sta se razšla brez zmagovalca z 1:1.

Na Anfield Roadu ni uspela sprava med navijači (Heysel 1985), saj so ji nasprotovali predvsem navijači Juventusa.

Mediji in upravi klubov sta tekmo hoteli izkoristiti za spravo med navijači obeh klubov. V finalu leta 1985 je po neredih v Bruslju na stadionu Heysel umrlo 39 italijanskih navijačev.

Navijači angleškega kluba so pripravili transparent z napisom v italijanščini (spomin in prijateljstvo), večina gostujočih navijačev pa se je odzvala z žvižgi. Strasti so tudi po 20 letih očitno še razgrete.

Mirneje je bilo na igrišču. Tekmeca nista dobila niti kartona. Trener Liverpoola Rafael Benitez je presenetil z začetno enajsterico, saj je na klopi pustil prvega vratarja Jerzyja Dudka, priložnost pa je dobil Scott Carson.

Gostitelji so od prve minute krenili brez taktiziranja, z enim samim ciljem: čim prej zabiti gol. Anthony Le Tallec je v 5. minuti ogrel dlani Pierluigija Buffona. Italijanski reprezentančni vratar je bil nemočen pet minut kasneje, ko ga je prvič na tekmi premagal Sami Hyypiä. Po strelu iz kota je slabo posredoval branilec Jonathan Zebina, žoga se je odbila do Finca, ki je z levico ob prvi vratnici premagal Buffona.

Zadetek je dal nogometašem Liverpoola krila. Z enostavno in hitro igro so imeli pobudo na igrišču. Premoč bi lahko v 19. minuti kronal Milan Baroš, a je bil za las prekratek. V 25. minuti nov šok za goste. S 25 metrov je Luis Garcia močno ustrelil na prvo žogo in zadel tik pod prečko. Buffon je bil nemočen kot že dolgo ne. Juve je pokazal zobe v naslednjem napadu. Zlatan Ibrahimovic je z roba kazenskega prostora streljal po tleh in zadel vratnico, odbite žoge pa Pavel Nedved ni znal spraviti za Carsonov hrbet .

Razmerje moči se je v zadnji tretjini prvega polčasa spet preusmerilo na polovico Italijanov. Pred tem bi lahko znižal Alessandro Del Piero, ki se je sam znašel pred vratarjem Liverpoola, a preslabo streljal.

Stara dama je po pričakovanju po odmoru prikazala drug obraz. Črno-beli so narekovali tempo, strpno pletli mrežo okrog vrat Angležev in v 62. minuti kronali premoč. Z glavo je zadel branilec Fabio Cannavaro, potem ko je 19-letni Carson nespretno posredoval.

LIVERPOOL      2 - 1          JUVENTUS
Hyypiä 10.          Cannavaro 62.      
Garcia 25.                             
---------------------------------------
Carson              Buffon             
Finnan              Zebina ***         
Carragher           Thuram             
Hyypia              Cannavaro          
Traore              Zambrotta          
Garcia              Camoranesi         
Bišćan              Blasi *            
Gerrard             Emerson            
Riise               Nedved             
Baroš *             Ibrahimovic        
Le Tallec **        Del Piero **       
---------------------------------------
* 65./Nunez         * 45./Pessoto      
** 73./Šmicer       ** 60./Trezeguet   
                    *** 81./Montero    
41.216; Sodnik: Frank DE BLEECKERE (Belgija)   

PSV iztržil več, kot je prikazal
Pravo nasprotje tekme v Liverpoolu v prvem polčasu je bilo drugo srečanje v Lyonu. Razlog za mrtvo igro je morda hiter zadetek Lyona v 12. minuti. Po levi strani je lepo prodrl Sidney Govou, podal do Sylvaina Wiltorda, ta do Florenta Maloude, ki je streljal na bližnjo vratnico in zadel za 1:0. Zasluge za gol Lyona ima tudi vratar Eindhovna Heurelho Gomes, ki je slabo posredoval.

Francozi so imeli po zadetku pobudo. Mickael Essien je najprej zagrozil s strelom z glavo, nekaj minut kasneje pa je njegov strel ustavila vratnica. Vratar Lyona Gregory Coupet v prvih 45 minutah ni imel dela. Nizozemci z obrambno postavitvijo - v napadu je bil osamljen Jan Vennegoor of Hesselink - so bili povsem nenevarni.

Vodilno moštvo nizozemskega prvenstva je v drugem polčasu poskušalo z agresivnejšo igro vzpostaviti ravnotežje, a jim ni uspelo. Francozi bodo po tekmi obžalovali 62. minuto, ko je Govou z nekaj metrov le nastreljal vratarja Gomesa. Lyon je imel vse niti igre v rokah do 79. minute, ko je izenačil Cocu. 34-letni veteran je po dvojni podaji s Ji Sung Parkom lepo zadel po tleh. Nizozemci so po prikazanem iztržili odličen izid.

LYON            1 - 1     PSV EINDHOVEN
Malouda 12. Cocu 79.

---------------------------------------
Coupet Gomes
Reveillere Ooijer
Cris Alex
Cacapa Bouma
Abidal Li
Essien van Bommel
Diarra Cocu
Juninho Vogel
Malouda Park
Wiltord Ven. of Hesselink
Govou Farfan *
---------------------------------------
* 71./Beasley
39.200; Sodnik: Pierluigi COLLINA (Italija)
Sreda ob 20.45: 
CHELSEA - BAYERN (prenos na TVS 2)
MILAN - INTER 
Več tukaj.
Povratne tekme bodo 12. in 13. aprila.