Borivoje Lučić ni več trener Interblocka. Foto: MMC RTV SLO
Borivoje Lučić ni več trener Interblocka. Foto: MMC RTV SLO

"Vemo, v kakšnih okoliščinah je Borivoje prevzel vodenje članske ekipe. Ekipe, ki smo jo v letošnji sezoni bolj razstavljali kot sestavljali. V sezoni, ki je za naš klub po vseh kriterijih tako posebna, da ne rečem težka, kot verjetno še nikjer nikoli ni bila. Kot trener mladinske ekipe je bil edina normalna rešitev nastale situacije in lahko mirno rečem, da je svoje delo večino časa opravljal dobro. Žal mu je v zadnjem mesecu popolnoma pošla energija, kar se je poznalo predvsem pri vodenju nekaj zadnjih tekem. Menjati trenerja dva kroga pred koncem sezone je morda malce nenavadna poteza, a posebna je cela sezona, zato zamenjavo jemljem kot del takšne posebnosti," je povedal športni direktor Protega.

"Odločil sem se, da sezono dokončamo s klubskimi ljudmi, tako iz določenih objektivnih razlogov, predvsem pa tudi zaradi prepričanja, da lahko zadevo uspešno izpeljemo do konca v zasedbi, ki bo od danes odgovorna za delo članske ekipe. Kot neposredno vpleten in odgovoren v celotni situaciji se bom tudi osebno dejansko neposredno spustil v dokončanje letošnje zgodbe. Ob vsem omenjenem predvsem zaradi fantov, ker sem prepričan, da smo (so) kljub svoji, za takšen nivo tekmovanja nenormalni mladosti, sposobni več, kot so kazali v spomladanskem delu sezone. Čeprav v desetih dneh ni časa za eksperimentiranje in ustvarjanje, bomo uvedli tudi nekaj sprememb, tako na treningu kot na tekmah samih. Vse pa je seveda pogojeno z odlično pripravo na tekmo in največje napore, tako fizične kot psihične, in seveda s kolektivnim izvrševanjem vsega dogovorjenega. Prepričan sem, da smo sposobni doseči pozitiven rezultat, igrali bomo pogumno ne glede na težavnost nastalega položaja in kakovostnih nasprotnikov, ki nas čakata. Pogumno, a ne brez glave in predvsem z redom v igri," je še dejal Protega in dodal, da se Lučić junija lahko vrne v Interblock kot trener mlajših selekcij.

Predzadnji Interblock ima pred zadnjima tekmama tri točke naskoka pred ptujsko Dravo. Čakata ga še tekmi z Rudarjem doma in Mariborom v gosteh.