Lionel Messi je bil na derbiju v sredo na igrišču do 59. minute. Foto: Reuters
Lionel Messi je bil na derbiju v sredo na igrišču do 59. minute. Foto: Reuters
Lionel Messi in Andres Iniesta
Kapetan Andres Iniesta se zaveda, bo moral zdaj prevzeti več odgovornosti. Foto: EPA

v sredo proti Atleticu, bo odsoten tri tedne. Trener Luis Enrique je prepričan, da lahko Barcelona zmaguje tudi brez velemojstra.

29-letni Argentinec zaradi poškodbe dimelj ne bo igral na prvenstvenih tekmah proti Sportingu v Gijonu in proti Celti v Vigu, ne bo ga tudi na tekmi 2. kroga Lige prvakov v Mönchengladbachu proti Borussii. Zelo verjetno oktobra ne bo igral za Argentino na kvalifikacijskih tekmah proti Peruju in Paragvaju. Vrnil naj bi se 15. oktobra na tekmi proti Deportivu iz La Corune.

"Nisem zdravnik in težko ocenjujem poškodbo. Vsekakor je to udarec za našo ekipo. Nogomet izgubi, če Messi ne igra. Nisem preveč zaskrbljen, saj smo tak položaj imeli že lani, ekipa pa se je odlično odzvala in igrala je na zares visoki ravni. Z Messijem smo vsekakor precej močnejši, a vseeno sem prepričan, da lahko zmagamo na teh tekmah tudi brez njega," je pojasnil trener Luis Enrique. Messi je v lanski sezoni zaradi poškodbe kolena izpustil deset tekem, Barca pa jih je dobila osem.

Iniesta: Ne smemo si več privoščiti spodrsljajev
"Nobenega vprašanja ni, z Messijem smo veliko močnejši. Zdaj bomo morali drugi nosilci igre iz sebe iztisniti več. Zapravili smo dve točki proti Atleticu in nikakor si ne smemo privoščiti, da bi še izgubljali točke v prvenstvu," je poudaril kapetan Andres Iniesta.

Busquets podaljšal do leta 2021
Španski reprezentant Sergio Busquets je podaljšal pogodbo z Barcelono, za katero igra že vso kariero. 28-letni vezist v katalonski prestolnici ostaja do leta 2021.

"Zelo sem vesel, da bom nadaljeval v klubu, v katerem sem že vse življenje. Upam, da bom ostal do konca kariere," je povedal Busquets. Barcelona je ob tem sporočila še, da bo Busquetsu podaljšala pogodbo do leta 2023, ko bo odigral določeno število tekem.

Busquets je od leta 2008, ko je debitiral za člansko ekipo Barcelone, osvojil tri Lige prvakov in šest naslovov državnega prvaka, odigral pa je 250 tekem. Za Španijo je zbral 90 tekem in z reprezentanco prišel do evropskega in svetovnega naslova.