Na letališču v Rimu je vladala prava evforija ob prihodu Lionela Messija. Foto: EPA
Na letališču v Rimu je vladala prava evforija ob prihodu Lionela Messija. Foto: EPA
Luis Enrique
Luis Enrique se ni proslavil na klopi Rome, z Barcelono pa je v pretekli sezoni osvojil trojno krono. Foto: EPA
Arsene Wenger
V Zagrebu se je zbralo veliko število predstavnikov medijev, ko je na novinarsko konferenco prišel Arsene Wenger. Foto: EPA
Nogometaši Bayerna so že opravili trening na stadionu Georgiosa Karaiskakisa. Foto: EPA

Katalonci so uspešno začeli sezono v španskem prvenstvu, v soboto so dobili derbi na stadionu Vicente Calderon v Madridu proti Atleticu (1:2) in so edina ekipa, ki je v treh krogih zbrala maksimalno število točk.

"Vrnil sem se v Rim, zdaj imam nekaj več let, a tudi več izkušenj. Tu imam veliko lepih spominov, zame bo to posebna tekma. Najpomembneje bo, da uspešno začnemo novo sezono v Ligi prvakov. Prijateljska tekma za pokal Joana Gamperja prejšnji mesec ni pomembna. Pričakujem močno ekipo Rome, ki sem jo videl na prvenstveni tekmi proti Juventusu," je pojasnil Luis Enrique, ki je neuspešno vodil Romo v sezoni 2011/12. Odšel je že po eni sezoni, čeprav je imel triletno pogodbo.

Obramba naslova poseben motiv, ne dodaten pritisk
"Mislim, da je lahko obramba naslova v Ligi prvakov za nas poseben motiv. Nobeni ekipi še ni uspelo, zato to ne sme biti dodaten pritisk," je še dodal Luis Enrique, ki ne bo mogel računati na Claudia Brava, Danija Alvesa, Douglasa in Thomasa Vermaelena.

"Barcelona brani naslov. Če niso najboljši na svetu, so pa zagotovo med tremi najboljšimi. Katalonci imajo najboljšega igralca na svetu Lionela Messija. Naša želja je preboj v osmino finala. Verjetno ne bomo imeli velike posesti žoge, zato bo treba zelo pametno igrati v napadu," je razmišljal trener Rome Rudi Garcia.

Mamić: Arsenal nima veliko slabosti
Na Maksimir prihaja Arsenal. Zagrebški Dinamo se v Evropi v zadnjem desetletju ni izkazal, tudi tokrat pa jih čaka izjemno težko delo v skupini F.

"Arsenal je ekipa iz najvišjega kakovostnega razreda. Boljši so od nas, vendar ne bomo se le branili. Arsena Wengerja sem srečal, ko smo prodali Eduarda Arsenalu. Je eden najboljših trenerjev na svetu, privilegij je, da se bom srečal s tako priznanim strokovnjakom," je pojasnil trener Dinama Zoran Mamić.

"Pripravil sem dve videoanalizi. Z igralci smo si pogledali njihove močne točke, ta analiza je trajala eno uro. Ko je bila na vrsti analiza njihovih slabosti, sem jim rekel, da ne bodo imeli veliko videti," je še dodal Mamić.

Bavarci pričakujejo razgreto vzdušje v Pireju
V sredo bo v Pireju pravi nogometni praznik, saj prihaja Bayern. 33.296 gledalcev bo napolnilo stadion Georgiosa Karaiskakisa. Olympiacos je dobil zadnjih šest evropskih tekem na domačem stadionu, proti Bavarcem pa bo vzdušje zagotovo izjemno.

"Dobro se zavedamo, da je Olympiacos doma izjemno močan. S podporo navijačev iztisnejo vse iz sebe in presežejo realne zmožnosti. Mi se moramo popolnoma osredotočiti na našo igro, potem nam zmaga ne more uiti," je poudaril kapetan Philipp Lahm.

Bayern, ki bo igral brez poškodovanih Arjena Robbna in Francka Riberyja, se je v soboto srečno izvlekel proti Augsburgu (2:1). V Ligi prvakov je v zadnjih enajstih letih vedno dobil prvo srečanje skupinskega dela.

1. krog, sreda ob 20.45, skupina E:
ROMA - BARCELONA

Verjetni postavi:
Roma: Szczesny, Florenzi, Rüdiger, Manolas, Digne, Nainggolan, De Rossi, Keita, Salah, Džeko, Falque.

Barcelona: Ter Stegen, Roberto, Pique, Mascherano, Jodri Alba, Iniesta, Busquets, Rakitić, Neymar, Messi, Suarez.

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)



BAYER LEVERKUSEN - BATE BORISOV




Skupina F:
DINAMO ZAGREB - ARSENAL

Verjetni postavi:
Dinamo Zagreb: Eduardo, Pinto, Sigali, Taravel, Pivarić, Machado, Ademi, Soudani, Rog, Pjaca, Henriquez.

Arsenal: Čech, Debuchy, Gabriel, Koscielny, Gibbs, Coquelin, Ramsey, Oxlade-Chamberlain, Özil, Sanchez, Giroud.

Sodnik: Ovidiu Hategan (Romunija)

OLYMPIACOS - BAYERN

Verjetni postavi:
Olympiacos: Roberto, Elabdellaoui, da Costa, Siovas, Masuaku, Kasami, Cambiasso, Dominguez, Pardo, Ideye, Hernani.

Bayern: Neuer, Lahm, Rafinha, J. Boateng, Alaba, Xabi Alonso, Vidal, Thiago, Douglas Costa, Müller, Lewandowski.

Sodnik: Carlos Velasco Carballo (Španija)




Skupina G:
DINAMO KIJEV - PORTO

CHELSEA - MACCABI TEL AVIV




Skupina H:
VALENCIA - ZENIT

GENT - LYON