S tem strelom je Giuly popeljal Barcelono do pomembne zmage. Foto: Reuters
S tem strelom je Giuly popeljal Barcelono do pomembne zmage. Foto: Reuters
Alberto Gilardino
Alberto Gilardino je zapravil dve veliki priložnosti. Foto: EPA
Za brazilskega zvezdnika dvoboj še zdaleč ni odločen. Foto: Reuters
Kakajeve podaje bodo na povratni tekmi soigralci morali izkoristiti. Foto: Reuters

Po velemojstrski podaji Ronaldinha je Ludovic Giuly (164 cm), potem ko je pobegnil Kakhaberju Kaladzeju, zabil žogo v mrežo.To je bil večer, ko je trener Milana Carlo Ancelotti "sanjal" o Filippu Inzaghiju. Rdeče-črnim se je poznala neučinkovitost v kazenskem prostoru, kar je odlika "Super Pippa".

Barca vzpostavila ravnotežje
Njegova zamenjava Alberto Gilardino je v 14. minuti, potem ko se je žoga odbila od Rafaela Marqueza, zadel vratnico. V naslednjem napadu je Victor Valdes obranil nevaren strel Andreja Ševčenka z glavo po podaji Clarenca Seedorfa. Po uvodnem naletu gostiteljev je Barca od 25. minute vzpostavila ravnotežje na igrišču, česar znak je bil Ronaldinhov prosti strel po prekršku nad Samuelom Eto'ojem.

Na začetku drugega polčasa je lepo priložnost po spregledanem prepovedanem položaju spet zapravil Gilardino. Ševčenko je lepo zaposlil Kakaja, ki je žogo podaljšal do mladega italijanskega napadalca. Ta se je znašel sam pred Valdesom, a streljal mimo gola.

Ronaldinho zadel vratnico
Po golu je prišla do izraza igra kratkih podaj varovancev Franka Rijkaarda, saj so izkoriščali več prostora. Po hitrem protinapadu so zadeli vratnico. Z zavrtinčenim strelom je z roba kazenskega prostora po Giulyjevi podaji zapretil Ronaldinho.

Milan prišel do priložnosti, toda...
Milan ni ostal brez priložnosti. Razpoloženi Kaka je suvereno vodil igro, a brez uspešnega zaključka njegovih soigralcev. Tako je po super podaji brazilskega organizatorja slabo streljal Massimo Ambrosini, ki je v 74. minuti zamenjal Gennara Gattusa. Ancelotti je presenetil z menjavami, saj sta poleg defenzivnega vezista priložnost za igro dobila še branilca Cafu in Paolo Maldini. Slednji je dobro streljal po podaji iz kota, vendar se je Barcelonin vratar spet izkazal .

Brazilski superzvezdnik Ronaldinho je po tekmi povedal: "To je bila lepa zmaga proti veliki ekipi. Zelo dobro smo odigrali prvi polčas in potem izkoristili več prostora v drugem. A ta dvoboj še zdaleč ni odločen in čaka nas še peklenskih 90 minut."

Ancelotti ni izgubil upanja
Milan na povratni tekmi čaka težko delo, a trener Ancelotti ni izgubil upanja: "Nismo dosegli dobrega izida, ampak menim, da smo sposobni zmagati v Kataloniji. Kolikor priložnosti smo imeli in glede na to, kako smo igrali, izid ni bil pravičen, za kar pa ne krivim igralcev, ki so dali svoj maksimum. Da se prebijemo v finale, na povratni tekmi ne bomo potrebovali čudeža, morali pa bomo odigrati izjemno."

Barcelona je v letošnji sezoni še neporažena. Poleg tega katalonski ponos pred temperamentnim občinstvom na Nou Campu težko ostane brez zadetka v gostujoči mreži. A če se vrne "Super Pippo"...

MILAN             0 - 1       BARCELONA
                      Giuly 57.        
---------------------------------------
Dida                  Valdes           
Stam ***              Oleguer **       
Kaladze               Puyol            
Nesta                 Marquez          
Serginho              van Bronckhorst  
Gattuso **            van Bommel       
Pirlo *               Edmilson         
Kaka                  Iniesta          
Seedorf               Giuly *          
Ševčenko              Ronaldinho ***   
Gilardino             Eto'o            
---------------------------------------
* 67./Maldini         * 70./Belletti   
** 74./Ambrosini      ** 75./Motta     
*** 77./Cafu          *** 89./M. Lopez 
Sodnik: Alain Sars (Francija)          

Sreda ob 20.45:
ARSENAL - VILLARREAL

Povratni tekmi bosta 25. in 26. aprila. Finale bo 17. maja v Parizu.