Nogometaši Getafeja so ob zadetku Cosmina Contre takole skočili na svojega junaka. Foto: EPA
Nogometaši Getafeja so ob zadetku Cosmina Contre takole skočili na svojega junaka. Foto: EPA
Luca Toni
Luca Toni je sicer z zadetkom izpolnil svojo 'kvoto', a zapravil vsaj še dve zelo zreli priložnosti. Foto: EPA
Igor Denisov
Igor Denisov (Zenit) je takole zadel za končnih 4:1. Foto: EPA

Nemci so bolje igrali v prvem polčasu in svojo premoč kronali v 26. minuti, ko je po kotu z glavo zadel golgeter Luca Toni. Bavarci so pritiskali tudi v drugem polčasu, sredi katerega pa so povsem popustili. Španci so zadeli dve vratnici, sad napadalne igre pa so pobrali v 90. minuti, ko je Cosmin Contra v domačem kazenskem prostoru z ramo ustavil žogo, jo podaljšal kar za nekaj metrov, nato pa jo mojstrsko spravil nad Oliverja Kahna in tik pod prečko.

Zenit z nogo in pol že v polfinalu
Za pravo senzacijo so poskrbeli nogometaši ruskega Zenita, ki so s 4:1 v Leverkusnu šokirali Bayer. Goleada se je začela v 20. minuti, ko je ob avtu žogo izgubil Tranquillo Barnetta, žogo si je priboril Andrej Aršavin, lepo prodrl v kazenski prostor in matiral Reneja Adlerja.

Deset Bayerjevih minut za glavobol
Lekarnarji so edini preblisk doživeli v 33. minuti, ko je Stefan Kiessling pospravil odbito žogo v mrežo in se veselil svojega sedmega zadetka v letošnjem Pokalu Uefa. Bayer je pravi glavobol doživel v drugem polčasu, ko so Rusi v dobrih desetih minutah dosegli tri zadetke. Pavel Pogrebnjak, ki je zadel za 2:1, je z osmimi zadetki najuspešnejši strelec v tekmovanju, ki je drugo najbolj kakovostno v Evropi. Zenit je v odlični formi, saj je predtem izločil že Villarreala in Marseilla.

PSV izgubil vratarja, a iztržil 1:1
Dobro izhodišče si je pripravil tudi PSV, ki se z gostovanja iz Firenc vrača z 1:1. Fiorentina je povedla v 56. minuti, ko je gostujoči vratar Heurelho Gomes po strelu Giampaola Pazzinija žogo le odbil do Adriana Mutuja, ki je zlahka zadel. Čuvaj nizozemske mreže je nato zaradi hujše poškodbe noge zapustil igro. Gostje so izenačili v 63. minuti. Po sijajni podaji Ibrahima Afellaya je zadel Danny Kövermans.

V Glasgowu brez zadetkov
Rangersi so v Glasgowu igrali proti Sportingu 0:0. Tekma ni postregla z večjimi priložnostmi. Gostitelji so bili zadetku najbliže ob koncu prvega polčasa, ko je Lee McCulloch močno streljal s 25 metrov, a je vratar Rui Patricio žogo le nekako ukrotil.

Pokal Uefa, četrtfinale, prve tekme
BAYER (L) - ZENIT 1:4 (1:1)
Kiessling 33.; Arašvain 20., Pogrebnjak 53., Anjukov 61., Denisov 64.

BAYERN - GETAFE 1:1 (1:0)
Toni 26.; Contra 90.

GLASGOW RANGERS - SPORTING 0:0 (0:0)

FIORENTINA - PSV 1:1 (0:0)
Mutu 56.; Kövermans 63.

Povratne tekme bodo 10. aprila.

S. J.