Strelcu dveh zadetkov na četrtkovi tekmi Mariju Mandžukiću je Zdravko Mamić na letalu podaril dragoceno ročno uro. Foto: EPA
Strelcu dveh zadetkov na četrtkovi tekmi Mariju Mandžukiću je Zdravko Mamić na letalu podaril dragoceno ročno uro. Foto: EPA

Po presenetljivi zmagi zagrebških nogometašev v Amsterdamu in napredovanju v skupinski del Pokala Uefa si je Mamić v letališki stavbi ob spremljavi godbenikov najprej strgal majico, slekel hlače in zapel nekaj pesmi, pišejo hrvaški spletni mediji. Nato se je mimo policistov prebil pred približno 2.000 navijačev, se zaletel v njih in ob pirotehnični kulisi začel peti "Dinamo je šampion!" Tu pa je bilo zabave konec ... Ko so ga preglasili vzkliki "Mamiću cigane", je namreč izgubil živce, odšel k nogometašem in imel še enega svojih "govorov za domovino".

"Ta dogodek je samo potrditev tega, kakšno nalogo imate. Nalogo, ki ji je ime Hrvaška! Vi morate braniti našo Hrvaško! Zdaj sem zunaj videl pet ali šest delinkventov in žal mi je, da sem jim moral reči, da so Srbi moji prijatelji in da so Muslimani moji prijatelji ... A med njiimi so tudi zavedeni Srbi in Muslimani. Taki so bili zunaj. Čuvajte Dinamo! To niso Bad Blue Boysi. To so sovražniki, ki so želeli pokoriti Hrvaško! Ne dovolite jim, da jim to uspe. Čuvajte Hrvaško, čuvajte Mirka Barišića in Zdravka Mamića, čuvajte Carlosa in Mikića, čuvajte jih pred sovražniki, ki si vsi želijo pokoriti in imajo pod nadzorom hrvaški medijski prostor ... To je vaša naloga," je vpil Mamić. Sledilo je ploskanje, nato pa je počasi napočil čas za odhod domov.

Mamić je tudi sicer znan po svojem spornem vedenju in pogostih vulgarnih izpadih. Pred dnevi je besedno obračunal z novinarji.

M. R.