Alex Sandro in Paul Pogba ob prihodu na stadion Etihad. Foto: EPA
Alex Sandro in Paul Pogba ob prihodu na stadion Etihad. Foto: EPA
Manuel Pellegrini
Manuel Pellegrini je zelo zadovoljen s štartom v novo sezono. V Ligi prvakov sinjemodri nikoli niso blesteli. Zadnji dve sezoni so izpadli proti Barceloni v osmini finala. Foto: EPA
Massimiliano Allegri in Gianluigi Buffon
Massimiliano Allegri in Gianluigi Buffon sta bila zamišljena na novinarski konferenci. Stara dama je v težavah na začetku sezone, v torek pa jo čaka zares velik test. Foto: EPA
Atletico Madrid
Nogometaši Atletica so preizkusili zelenico v Carigradu. Foto: EPA

V torek bodo na sporedu tekme v skupinah od A do D, najzanimivejša tekma bo na stadionu Etihad, kjer bo Manchester City gostil Juventus.

Izbranci Manuela Pellegrinija so sijajno začeli novo sezono Premier lige, dobili so vseh pet tekem in imajo že enajst točk naskoka pred Chelseajem.

V torek bo manjkal napadalec Sergio Agüero, ki si je v soboto poškodoval koleno. 27-letni Argentinec je obležal po štartu Scotta Danna. Raheem Sterling je okreval po poškodbi kite v podkolenskem zgibu, David Silva pa je pripravljen po poškodbi gležnja.

"Sergia čakajo še dodatni testi. Zagotovo bo počival do petka, morda bi lahko zaigral v naslednjem krogu Premier lige proti West Hamu," je pojasnil Pellegrini.

Skomina bo sodil na Etihadu
Pri Juventusu ne bo Claudia Marchisia. Stara dama je zelo slabo štartala v novo sezono Serie A. Po porazih proti Udineseju (0:1) in Romi (1:2) je v soboto doma le remizirala s Chievom (1:1).

Uefa je določila, da bo glavni sodnik Koprčan Damir Skomina. Imel bo pomoč Jureta Praprotnika, Roberta Vukana, Mateja Juga, Slavka Vinčića in Manuela Vidalija.

V Sevilli tekma ranjenih levov
Zelo zanimiva tekma bo tudi na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan, kjer bo Sevilla gostila Borussio iz Mönchengladbacha. Zmagovalci Evropske lige imajo le dve točki po treh krogih Primere division, še slabše pa gre varovancem Luciena Favreja. Po porazu s Hamburgom doma v petek zvečer (0:3) so še brez točke na zadnjem mestu Bundeslige. To je najslabši štart v zgodovini kluba.

Rdeči vragi v Eindhovnu brez Rooneyja
Manchester United bo gostoval v Eindhovnu. PSV se je po sedmih letih prebil v skupinski del Lige prvakov, rdeči vragi pa se vračajo po enoletni odsotnosti. Na stadionu Phillips bo manjkal Wayne Rooney, ki se je poškodoval na treningu pred tekmo z Liverpoolom. Na sobotnem derbiju (3:1) ni igral. Louis van Gaal se veseli vrnitve na Nizozemsko, v kadru sta tudi napadalec James Wilson in vezist Andreas Pereira.

Depay proti nekdanjim soigralcem
Memphis Depay
bo zaigral proti klubu, kjer si je ustvaril ime. Lani je zabil 22 golov za naslov PSV-ja v pretekli sezoni, poleti pa se je za 31 milijonov britanskih funtov preselil na Old Trafford.

Lahko Barca kot prva ubrani naslov?
V sredo pa bodo na sporedu še obračuni v skupinah od E do H. Eno glavnih vprašanj pred sezono je, ali bo Barceloni, kot prvi po uvedbi Lige prvakov, uspelo ubraniti lovoriko. Nazadnje je to uspelo Milanu leta 1990, še v tekmovanju pod nazivom Pokal državnih prvakov.

Vlogo glavnega favorita so stavničarji namenili Barceloni, sledita pa ji Bayern in madridski Real. Chelsea in City sta na četrtem oziroma petem mestu. Oblakov Atletico je na osmem mestu, Kamplov Leverkusen na 17., Ilićeva Astana, novinec v tekmovanju, pa predzadnja, 31.

Bogate denarne nagrade
Uefa bo med klube znova razdelila bogate denarne nagrade. Za uvrstitev v skupinski del tekmovanja je vsak klub dobil po 12 milijonov evrov. Vsaka zmaga v skupinskem delu je vredna 1,5 milijona, neodločen izid pa pol milijona evrov.

Za uvrstitev v izločilni del tekmovanja bodo klubi prejeli po 5,5 milijona evrov, četrtfinalisti po šest milijonov, polfinalisti po sedem, poraženec v finalu 10,5 milijona, prvak pa 15 milijonov evrov. Ob tem bodo klubi od Uefe dobili tudi delež (glede na vrednost televizijskega trga v vsaki državi) od prodaje televizijskih pravic.

1. krog, torek ob 20.45,

Skupina A:
PARIS SG - MALMÖ
REAL MADRID - ŠAHTAR

Skupina B:
WOLFSBURG - CSKA MOSKVA
PSV EINDHOVEN - MANCHESTER UNITED

Skupina C:
GALATASARAY - ATLETICO MADRID (Oblak)
BENFICA - ASTANA (Ilić)

Skupina D:
MANCHESTER CITY - JUVENTUS
SEVILLA - BORUSSIA (M)



Sreda ob 20.45:


Skupina E:
BAYER LEVERKUSEN - BATE BORISOV
(Kampl)
ROMA - BARCELONA

Skupina F:
DINAMO ZAGREB - ARSENAL
OLYMPIACOS - BAYERN

Skupina G:
DINAMO KIJEV - PORTO
CHELSEA - MACCABI TEL AVIV

Skupina H:
VALENCIA - ZENIT
GENT - LYON