Harry Maguire je odločil prvo četrtfinalno tekmo Pokala FA. Foto: EPA
Harry Maguire je odločil prvo četrtfinalno tekmo Pokala FA. Foto: EPA

Pri gostiteljih, ki so se odlično branili, je v 89. minuti rdeči karton prejel branilec Timm Klose.

United je podaljšal svoj niz neporaženosti v vseh tekmovanjih na 14 tekem. Po slabem prvem polčasu je povedel v 51. minuti, ko je Odion Ighalo zadel po predložku Luka Shawa. V 75. minuti je z lepim nizkim strelom od daleč izenačil Todd Cantwell.

Trener gostov Ole Gunnar Solskjär, ki je premešal začetno postavo, je nato na zelenico poslal tudi Paula Pogbaja in Nemanjo Matića, še pred koncem rednega dela tekme pa so gostitelji ostali brez Kloseja, ki je na robu kazenskega prostora podrl Ighaloja.

V podaljšku je bil na igrišču enosmerni promet, odločitev pa je padla v 118. minuti, ko je Maguire v mrežo pospravil odbito žogo po zmedi pred vrati Norwicha.

Četrtfinale:
Norwich - MANCHESTER UNITED * 1:2 (1:1, 0:0)
Cantwell 75.; Ighalo 51., Maguire 118.
RK: T. Klose 89./Norwich
* - po podaljšku

Norwich: Krul, Aarons, Godfrey, Klose, Lewis (118./Idah), Tettey, Buendia (91./Duda), Rupp (62./Hernandez), McLean, Cantwell (90./Trybull), Pukki (71./Drmić).

Man. United: Romero, Diogo Dalot (63./Williams), Bailly (96./Martial), Maguire, Shaw, McTominay (78./Matić), Fred (78./Pogba), Mata (63./Greenwood), Bruno Fernandes, Lingard (63./Rashford), Ighalo.

Sodnik: Jonathan Moss


Nedelja ob 14.00:
SHEFFIELD UNITED - ARSENAL

Ob 17.00:
LEICESTER - CHELSEA

Ob 19.30:
NEWCASTLE - MANCHESTER CITY