Roberto Mancini se zaveda, da jih lahko v Ligi prvakov obdržijo samo zmage. Foto: EPA
Roberto Mancini se zaveda, da jih lahko v Ligi prvakov obdržijo samo zmage. Foto: EPA
Nogometaši Ajaxa
Nogometaši Ajaxa so pred dvema tednoma presenetili angleške prvake. Foto: EPA
Huub Stevens
Schalkejevemu trenerju Huubu Stevensu povzročajo velike preglavice poškodbe igralcev. Foto: EPA
Huntelaar, Afellay
Ibrahim Afellay in Klaas-Jan Huntelaar sta bila strelca golov proti "topničarjem" . Foto: EPA
Sebastian Kehl
Kapetan Borussie Dortmund je kljub poškodbi nosu odpotoval v Madrid. Foto: EPA
Stephan El Shaarawy
Stephan El Shaarawy je po poročanju italijanskih medijev zelo blizu podaljšanja pogodbe z Milanom. Foto: EPA

Angleški prvaki bodo v torek proti Ajaxu na stadionu Etihad lovili prvo letošnjo zmago v Ligi prvakov. Manchester City je v angleškem prvenstvu na tretjem mestu, toda v Ligi prvakov jim nikakor ne gre. Trenutno so na zadnjem mestu skupine D z eno samo osvojeno točko.
City mora dobiti vse tri tekme
Strateg sinjemodrih Roberto Mancini se zaveda, da jim preboj in napredovanje v zaključni del najprestižnejšega nogometnega klubskega tekmovanja lahko prinesejo le zmage: "Vsi me sprašujejo, kakšne napovedi imam za tekmo proti Ajaxu. Jaz pa vam odgovarjam, da je ta tekma le začetek. Igrati moramo namreč še z Realom in Borussio. Če hočemo sploh sanjati o napredovanju, moramo dobiti vse tri tekme! Poleg tega pa nisem prepričan, da smo že na točki, ko lahko razmišljamo o evropskem klubskem naslovu. Tudi Chelsea je potreboval deset let, da je prišel do te tako želene lovorike."

Frank de Boer: Zmagali smo, ker smo jih nadigrali
Medtem ko Mancini obupuje nad zamujenimi priložnostmi, je lahko trener amsterdamskega velikana nekoliko bolj optimističen. Frank de Boer, ki je tako želeni pokal zmagovalca Lige prvakov sam dvignil kot igralec Ajaxa leta 1995, je v Amsterdamu premagal enega najbogatejših klubov na svetu in v zmago verjame tudi tokrat.
"Jezi me, ker mediji pišejo, da smo Manchester City premagali zgolj zato, ker oni niso imeli dobrega dneva. Moštvo Roberta Mancinija je bilo enostavno anemično, brez idej, mi pa smo ves čas prevladovali," je pojasnil nekdanji sijajni nizozemski branilec.

Lahko Schalke ponovi londonsko predstavo?
Schalke je pred slabima dvema tednoma v 3. krogu skupinskega dela Lige prvakov na stadionu Emirates gladko premagal "topničarje" (0:2) in postal najresnejši kandidat za prvo mesto v skupini B. Ekipa, ki v nemškem prvenstvu zaostaja le za Bayernom, bo pred domačim občinstvom v Gelsenkirchnu poskusila prednost pred zasledovalci še povečati. Kljub dobremu razpoloženju v moštvu, pa ima Schalkejev strateg Huub Stevens nekaj težav s poškodbami igralcev.
Nizozemskemu strokovnjaku, ki je s Schalkejem pred 15 leti osvojil Pokal Uefa, povzroča največ preglavic mesto osrednjega branilca. Njegova prva izbira - veteran Christoph Metzelder v letošnji sezoni še ni veliko igral po poškodbi stegenske mišice, njegov drugi kandidat za to mesto Kyriakos Papadopoulos pa je na prvenstveni tekmi proti Hoffenheimu (2:3) utrpel poškodbo glave. Drugo vprašanje, na katerega Stevens še ni odgovoril, je, koga bo postavil v vrata - zadnje čase ne ravno uspešnega Larsa Unnerstalla ali Tima Hildebranda, ki je pred leti blestel v vratih Stuttgarta.

Steve Bould: Primanjkuje nam samozavesti
Pomočnik Arsena Wengerja je po presenetljivem porazu na domačem terenu proti Schalkeju medijem priznal, da "topničarjem" v zadnjem obdobju zelo primanjkuje samozavesti.

"Na evropskih zelenicah smo preveč zadržani, priigramo si premalo priložnosti,"
je poudaril 50-letni Anglež, ki je za Arsenal igral med letoma 1988 in 1999. Prepričan je, da lahko s trdim delom in večjo samozavestjo v Nemčiji dosežejo tudi zmago, toda zdi se, da je Arsenal daleč od nekdanje forme. Poleg tega pa bodo morali proti Nemcem igrati brez valižanskega vezista Aarona Ramsayja, ki se je poškodoval na sobotni tekmi proti rdečim vragom.

Real v vlogi favorita
"Galaktiki" so na reprezentančni odmor odšli po šokantnem porazu proti dortmundski Borussii (2:1). "The Special One" in njegovo moštvo so prepričani, da se na Santiagu Bernabeuu kaj podobnega ne more ponoviti. Poleg tega se seznamu poškodovanih ni pridružil noben nov igralec Reala. Jose Mourinho še vedno ne bo mogel računati na Samirja Khediro, Marcela in Fabia Coentraa, se je pa zato "belemu baletu" znova pridružil branilec Alvaro Arbeloa.

Rumeno-črni upajo na prekinitev devetletne suše
Trener Borussie iz Dortmunda Jürgen Klopp je bil v skrbeh, da bo tekmo proti kraljevemu klubu iz Madrida moral začeti brez kapetana Sebastiana Kehla, ki je na prvenstveni tekmi proti Stuttgartu utrpel manjšo poškodbo obraza, toda 32-letnik bo na tekmi zaigral z masko. V moštvo se vrača tudi vezist Sven Bender, ki je uspešno okreval po nategu mečne mišice. Nemški prvaki že vse od 18. marca 2003 čakajo na zmago v gosteh v Ligi prvakov.
Allegri: V naši skupini bo napeto do zadnjega kroga
Italijanski strokovnjak na klopi Milana Massimilano Allegri je po visoki zmagi nad Chievom (5:1) v italijanskem prvenstvu po dolgem času poln optimizma. Na vprašanje, kako se na jutrišnji tekmi proti Malagi namerava zoperstaviti Andaluzijcem, je odgovoril: "Predvsem se moramo izboljšati v napadu. Če hočemo osvojiti prvo mesto v skupini, moramo zmagati vse tri tekme, pa še to mogoče ne bo zadostovalo. Mislim, da bo končna odločitev o vrstnem redu v naši skupini padla šele v zadnjem krogu."

4. krog, torek ob 20.45, skupina A:
PARIS SG - DINAMO ZAGREB

DINAMO KIJEV - PORTO

Lestvica:                         
PORTO             3  3 0 0  6:2  9
PARIS SG          3  2 0 1  6:2  6
DINAMO KIJEV      3  1 0 2  5:7  3
DINAMO ZAGREB     3  0 0 3  0:6  0



Skupina B:
OLYMPIACOS - MONTPELLIER

SCHALKE - ARSENAL

Lestvica:                         
SCHALKE           3  2 1 0  6:3  7
ARSENAL           3  2 0 1  5:4  6
OLYMPIACOS        3  1 0 2  4:6  3
MONTPELLIER       3  0 1 2  4:6  1



Skupina C:
ANDERLECHT - ZENIT

MILAN - MALAGA

Lestvica:                          
MALAGA            3  3 0 0  7:0  9 
MILAN             3  1 1 1  3:3  4 
ZENIT             3  1 0 2  3:6  3 
ANDERLECHT        3  0 1 2  0:4  1 



Skupina D:
REAL MADRID - BORUSSIA (D)

MANCHESTER CITY - AJAX

Lestvica:                         
BORUSSIA DORTMUND 3  2 1 0  4:2  7
REAL MADRID       3  2 0 1  8:5  6
AJAX AMSTERDAM    3  1 0 2  4:6  3
MANCHESTER CITY   3  0 1 2  4:7  1