Maradona zagovarja svojega prijatelja Ronaldinha in poudarja, da nekdanji brazilski nogometni virtuoz ni kriminalec. Foto: Reuters
Maradona zagovarja svojega prijatelja Ronaldinha in poudarja, da nekdanji brazilski nogometni virtuoz ni kriminalec. Foto: Reuters

alosten sem, kar se je zgodilo z Ronaldinhem. Ni kriminalec, samo na delo je odšel. Njegova edina napaka je, da je vsem idol. On je moj prijatelj in zagovarjal ga bom do konca," je povedal Maradona, ki se je dotaknil tudi izzivov, ki čakajo nogomet:

"Gospodarstvo ne bo več takšno, kot je bilo. Na srečo imamo pri argentinski nogometni zvezi prave voditelje, prepričan sem, da se bodo znali dobro odločiti."

40-letni Ronaldinho je bil v zaporu dober mesec dni, potem ko je skupaj z bratom v Paragvaj vstopil s ponarejenim potnim listom. Njegovi odvetniki so plačali 1,5 milijona evrov varščine, zaradi česar je lahko zapustil zapor. Hišni pripor ima zdaj v enem od luksuznih hotelov v paragvajskem glavnem mestu Asuncion, ki je zaradi epidemije novega koronavirusa prazen. Ronaldinho spi v predsedniškem apartmaju, na voljo mu je tudi soba za nogomet.

Ronaldinhu, ki je bil z Brazilijo leta 2002 tudi svetovni prvak in leta 2006 z Barcelono osvojil Ligo prvakov, so brazilske oblasti leta 2018 odvzele potni list, saj je bil zaradi gradbenih posegov na zaščitenem območju obsojen na plačilo kazni v znesku 2,5 milijona evrov.