Zoran Pavlovič daje igri Maribora dodatno razsežnost. Foto: MMC RTV SLO
Zoran Pavlovič daje igri Maribora dodatno razsežnost. Foto: MMC RTV SLO
Nič golov na slabi tekmi v Domžalah
Serija Hita Gorice se nadaljuje
Nafta in Rudar neodločeno
Vijoličasti odčitali lekcijo Interblocku

Od preostalih srečanj najbolj bode v oči odlična forma Hita Gorice. Do konca jesenskega dela PrveLige Telekom sta še dva kroga.

DOMŽALE : LABOD DRAVA 0 : 0
Sodeč po prikazani igri v Športnem parku v Domžalah, bo obema kluboma zimski premor prišel zelo prav. Gledano v celoti, so Domžalčani sicer narekovali tempo, toda njihovi napadi so bili jalovi. Težko je verjeti, da so v dveh mesecih v formi tako zelo padli. Drava je tokrat igrala le na protinapade in osamljeni napadalec Zilič ni imel dovolj pomoči. Vseeno bi Ptujčani v prvem polčasu lahko dosegli gol, kar pa velja tudi za Domžale. Drugi polčas je bil katastrofalen, brez pravih priložnosti na obeh straneh, vendar bi lahko Čavuševič v 85. minuti svoji ekipi priboril zmago. Toda po slabi igri je remi najbolj pravičen.

PRIMORJE : HIT GORICA 1 : 3
Gorica je v tem obdobju morda celo najmočnejše slovensko moštvo in Primorje tokrat ni bilo na ravni mladih fantov, ki jih vodi Primož Gliha. 55. severnoprimorski derbi so Novogoričani dobili prepričljivo, saj so bili boljši v vseh elementih igre. Po poškodbi se je vrnil še Osterc, tako da so še močnejši, kot so bili. Ajdovci so bili podrejeni vse do trenutka, ko je bil v 78. minuti izključen Balažic, in potem je Primorje, ob številčni prednosti, prišlo vsaj do častnega zadetka. Velikonja in Kovačevič tvorita izjemen napadalni par, in če bo šlo tako naprej, se lahko celo zgodi, da bo konec jeseni Gorica dočakala na drugem mestu na lestvici.

MARIBOR : INTERBLOCK 4 : 1
Obiskovalci Ljudskega vrta so videli plejado golov in na njihovo zadovoljstvo jih je večino dosegel Maribor. Tekma je razkrila, koliko vijoličastim pomeni kapetan Pavlovič. Njegove podaje so bile jeziček na tehtnici, res pa je tudi, da je Interblock v drugem polčasu igral slabše kot na začetku. Z dvema goloma Džiniča in Tavaresa je Maribor povedel s 4:0. Skubicu je v sodnikovem dodatku uspel le lepotni popravek, je pa bil njegov zadetek izjemno lep. Maribor je zmagoslavno pozabil na poraz z Gorico in si po devetih letih že zagotovil naslov jesenskega prvaka. Ljubljančani so v bistveno slabšem položaju, zasedajo namreč šele sedmo mesto.

MIK CM CELJE : LUKA KOPER 2 : 1
Ekipa Slaviše Stojanoviča je našla pravi ritem, saj je na zadnjih devetih prvenstvenih tekmah kar osemkrat ostala neporažena. Obračun s Koprom so Celjani začeli silovito in že po osmih minutah igre je na semaforju pisalo 2:0 za domače moštvo. Tudi v nadaljevanju srečanja so imeli grofi več priložnosti, ki pa jih niso znali izkoristiti. Koper, ki se ne more odlepiti od dna prvenstvene lestvice, je začel igrati šele v zadnjih izdihljajih tekme, a bi skoraj prišel do točke. Najprej je v 84. minuti Radujko zadel za priključek, v sodnikovem dodatku pa je Vitagliano stresel celjsko vratnico. Z zmago so Celjani na lestvici na drugem mestu zamenjali Nafto.

NAFTA : RUDAR 1 : 1
Nafta na domačem igrišču še vedno ostaja neporažena, toda točka je za Velenjčane bistveno večji uspeh kot pa za domače moštvo. Lendavčani so namreč imeli več od igre in so zasluženo dobili prvi polčas z 1:0. Igro je motil tudi močan veter. Ko je v 58. minuti drugi rumeni karton dobil Golob in je Rudar ostal brez enega igralca, je vse kazalo na novo zmago Nafte, toda stvari so se odvrtele drugače. Adilovič je zapravil priložnost za 2:0 in sledila je kazen. Nekdanji nogometaš Nafte Cipot se je ob prekinitvi najbolje znašel in zatresel mrežo domačih. Ti so do konca potem napadali, a se izid ni več spremenil. To je še ena velika točka Marijana Pušnika in njegovih fantov, ki so najlepše presenečenje jesenskega dela.

Urban Laurenčič

Nič golov na slabi tekmi v Domžalah
Serija Hita Gorice se nadaljuje
Nafta in Rudar neodločeno
Vijoličasti odčitali lekcijo Interblocku