Zlatko Zahovič je prepričan, da so zastavljene cilje pred sezono Mariborčani že dosegli. Foto: Marko Madžarac
Zlatko Zahovič je prepričan, da so zastavljene cilje pred sezono Mariborčani že dosegli. Foto: Marko Madžarac
Marko Ranilovič
Vratar Marko Ranilovič, ki se na prvi tekmi proti praški Sparti ni izkazal, bo očitno začel tekmo na Generali Areni. Foto: Marko Madžarac
Vijoličasti po čudež v Pragi

Čeprav ekipa iz Ljudskega vrta ni vajena igrati v ritmu sreda-nedelja, upa na dobro igro in preobrat proti praški Sparti (prvo tekmo so Mariborčani izgubili z 0:2), s katerim bi slovenski nogomet dosegel nov odmevnejši uspeh v evropskih tekmovanjih. Nazadnje je preobrat uspel Gorici, ki je pred štirimi leti v 2. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov po zaostanku z 1:2 na prvi tekmi v Kobenhavnu z 0:5 odpravila danskega prvaka.

Zahovič verjame v mlade
Športni direktor Zlatko Zahovič je prepričan, da je klub, ne glede na to, kaj se bo zgodilo na Češkem, že dosegel postavljene cilje. "Prvi cilj je bil začeti sezono z lovoriko, to smo dosegli z zmago v superpokalu. Želeli smo izločiti Wit, ki je odlična ekipa, in priti do šestih evropskih tekem, kar nam je prav tako uspelo," je za uradno spletno stran NK-ja Maribor povedal Zahovič.

"Fantom ni lahko. Želijo si uspehov na vsaki tekmi in se trudijo po najboljših močeh. Za seboj imajo še enkrat več tekem kot vsi drugi v naši ligi, zato so stvari v prvenstvu take, kot so. Tisti, ki so nas prehitro odpisali, se motijo. Pri tem odraščanju mladih igralcev je pač treba plačati davek. Prišli bomo na svoje in ob koncu sezone izpolnili cilje. Avgusta ne gre nikogar odpisovati. Dovolimo tem fantom, da odrastejo."

Milanič še vedno zaupa vratarju Raniloviču
V Prago bo odpotovalo dvajset nogometašev. Trener Darko Milanič zaradi prepovedi igranja ne bo mogel računati na vezista Armina Bačinovića, prav tako pa v ekipi ne bo Aleša Mejača in Dejana Mezge, ki še vedno okrevata po poškodbi. Kljub temu je Milanič prepričan, da lahko Maribor na Generali Areni preseneti, saj so Čehi na prvi tekmi pokazali nekaj svojih slabosti. "Med ogledom njihove ligaške tekme v Pragi in po prikazanem v Ljudskem vrtu smo dobili občutek, da so ranljivi in puščajo veliko prostora. To se je tudi pokazalo na prvi tekmi, ko bi lahko katerega izmed naših napadov izkoristili. Priložnosti bodo tudi v Pragi," je izjavil Milanić. Ob vprašanju, ali obstaja kakšen dvom pri izbiri vratarja, pa je še dodal: "Ni ga. Ranilovič je do zdaj branil zelo dobro. Tudi proti Kopru je odlično ubranil poskus v prvem polčasu."

EVROPSKA LIGA, 4. krog

Četrtek ob 20.45 (prenos na TVS 2):
SPARTA PRAGA - MARIBOR

Nekateri zanimivejši pari:
ROMA - KOŠICE
HEARTS - DINAMO ZAGREB
CR. ZVEZDA - SLAVIJA PRAGA
ASTON VILLA - RAPID DUNAJ
TROMSÖ - ATLHLETIC BILBAO

Vijoličasti po čudež v Pragi