Dominic Maroh je zadnjo tekmo odigral 27. avgusta. Foto: Reuters
Dominic Maroh je zadnjo tekmo odigral 27. avgusta. Foto: Reuters

"Še vedno čutim neprijeten pritisk na rebra. Mislim, da je stanje vsak dan malce boljše. Na srečo je zdaj reprezentančni premor in tako ne bom izpustil še kakšne tekme več. Ne smem preveč hiteti, nimam še določenega datuma vrnitve," je poudaril 29-letni Maroh, ki je v letošnji sezoni igral le v uvodnem krogu proti Darmstadtu (2:0).

V soboto ob 15.30 bo na Allianz Areni na sporedu derbi 6. kroga Bundeslige. Bayern bo gostil Köln, obe ekipi sta še brez poraza. Na Bavarsko se bo odpravilo 7.500 navijačev kozličkov. Trener Peter Stöger miri evforijo. Izkušeni strateg je dejal, da se lahko hitro vse obrne, evropska tekmovanja niso realen cilj.

"V petih krogih smo osvojili več točk od naših pričakovanj. Köln ima veliko tradicijo, a v zadnjih dveh desetletjih so bili težavni časi, nekaj let je bil klub tudi v drugi ligi. Zdaj smo še brez poraza in seveda navijači sanjajo o zlatih časih. Pravilno je, da se veselijo našega dobrega štarta. Igralci so v dobri formi, samozavesti ne manjka. Če bi se vse izšlo, bi morda lahko osvojili točko v Münchnu. Pred začetkom tekme se zagotovo ne bomo kar predali," je pojasnil Stöger.