Ryan Babel je bil junak proti Manchester Unitedu, lani pa je na Velodromu v sodnikovem podaljšku zabil zadnji žebelj v krsto Marseilla. Foto: EPA
Ryan Babel je bil junak proti Manchester Unitedu, lani pa je na Velodromu v sodnikovem podaljšku zabil zadnji žebelj v krsto Marseilla. Foto: EPA
Mathieu Valbuena
Mathieu Valbuena je odločil oktobrsko tekmo na Anfieldu. Foto: EPA
Michael Ballack
Michael Ballack bo v torek verjetno začel na klopi. Foto: Reuters
Jose Mourinho
Jose Mourinho je bil s Portom evropski prvak, s Chelseajem pa se mu ni uspelo prebiti v finale. Inter na evropski naslov čaka že 43 let. Foto: EPA

Drugouvrščena ekipa francoskega prvenstva je lani senzacionalno zmagala na Anfieldu z 1:0, v odločilni tekmi za napredovanje pa so redsi dokazali svojo kakovost. Marseille je po petih krogih še neporažen, začela pa naj bi tudi Hatem Ben Arfa in Mathieu Valbuena. "Mi smo polni samozavesti. Ničesar se nam ni treba bati. Liverpool je favorit v naši skupini, zato je dobro, da se že na začetku srečamo z njimi," je povedal vezist Valbuena, ki je 3. oktobra lani s pravim evrogolom poskrbel za prvo zmago francoske ekipe na Anfieldu.

Redsi pokajo od samozavesti
Liverpool je sijajno začel Premier ligo, v soboto je doma prvič po sedmih letih ugnal Manchester United z 2:1. Trener Rafael Benitez še ne more zagotoviti nastopa Stevena Gerrarda, verjetno pa bo manjkal Fernando Torres. "V Marseille smo prišli z mislijo, da moramo zmagati. Proti Manchestru smo prikazali našo najboljšo igro v letošnji sezoni, Liga prvakov se za nas lahko začne," je optimističen Benitez, ki je v soboto popoldne v svoji peti sezoni vendarle okusil slast zmage nad rdečimi vragi. V napadu naj bi zaigrala Dirk Kuyt in Robbie Keane, zelo napadalno naravnan pa bo tudi Ryan Babel, ki je pokopal Manchester.

Ballack se vrača, Drogba je kaznovan
Chelsea se bo za uvod srečal z Bordeauxom. Modri letos ciljajo na naslov evropskega prvaka, maja so bili v Moskvi neverjetno blizu, zapustila pa jih je tudi sreča. Novi trener Luis Felipe Scolari je v Premier ligi začel udarno, saj je Chelsea po štirih krogih na vrhu. V torek zvečer naj bi se v ekipo vrnil Michael Ballack. "Ballack že trenira z nami in trenutno je na pol pripravljen," je zatrdil Scolari, ki noče govoriti o končni zmagi: "Za nas ni nobeno tekmovanje bolj pomembno od drugega. Hočemo zmagati v vseh tekmovanjih."

Manjkal bo Didier Drogba, ki je bil v finalnem obračunu proti Manchester Unitedu izključen. V nedeljo se obeta velika poslastica na Stamford Bridgeu, saj bo na vrsti ponovitev lanskega finala Lige prvakov.

Blanc brez bele zastave
"V London ne gremo nabirati nakupovati in nabirati izkušnje, hočemo vsaj točko, ki bi bila za mojo mlado ekipo velik uspeh. Upam, da bomo v igri za napredovanje vse do zadnjega kroga," je odločen trener Bordeauxa Laurent Blanc.

Mourinho zagovarja napadalen nogomet
Inter
v Serii A še ne blesti, a vseeno priodno zbira točke Trener Jose Mourinho napoveduje napadalno igro v Atenah proti Panathinaikosu: "Moje ekipe so vedno napadalno usmerjene. preden sem prišel v Italijo, sem si rekel, da ne bom spreminjal svojih idej. Nikoli ne bom postavil deset igralcev pred vratarja, zato, da bi dosegel ugoden izid. Predsednik Massimo Moratti mi ni postavil nobenih previsokih ciljev, ni zahteval zmage v Ligi prvakov. Zavedam se, da smo proti Panathinaikosu favoriti. Grki pred štirimi leti niso bili favoriti za naslov na Euru, pa so vseeno zmagali. Tudi na tej tekmi je vse mogoče," je v svojem slogu razlagal Mourinho, ki je leta 2004 osvojil Ligo prvakov s Portom.

Barca še lovi pravo formo
V skupini C se bo Barcelona prvič po 22 letih srečala s Sportingom. Katalonci so na Nou Campu izgubili le eno izmed zadnjih 25 tekem v Ligi prvakov. Proti portugalskim klubom so dobili zadnjih devet srečanj. Ekipa iz Lizbona se v štirih poskusih še ni uspela prebiti prek skupinskega dela. Trener gostiteljev Pep Guardiola je že po dveh krogih Primere division pod velikim pritiskom. Vodstvo kluba in navijači so pričakovali šest točk, a so jih njihovi ljubljenci razočarali s porazom v Numancii (0:1) in remijem doma proti Santanderju (1:1).

1. krog, torek ob 20.45, skupina A:
CHELSEA - BORDEAUX
ROMA - CLUJ

Skupina B:
WERDER BREMEN - ANORTHOSIS
PANATHINAIKOS - INTER

Skupina C:
BARCELONA - SPORTING LIZBONA
BASEL - ŠAHTJOR DONECK

Skupina D:
PSV EINDHOVEN - ATLETICO MADRID
MARSEILLE - LIVERPOOL


A. G.