V nagradni igri
V nagradni igri "Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti" sta se predstavila nagrajenca Maja Žugec in David Ferk, ki sta odigrala tudi dvoboj v namiznem nogometu. Foto: MMC RTV SLO

Tako navijaško razpoložen je bil privrženeč Maribora David Ferk, ki bo 12. igralec na finalni tekmi Hervis pokala Slovenije, kar pomeni, da bo lahko ob igrišču, v taboru vijoličastih, spremljal dogajanje. "Mesto 12. igralca na finalni pokalni tekmi je za vsakega navijača pravi 'jackpot!" Med več kot 550 kandidati, ki so upali na nagrado, se je sreča nasmehnila še Maji Žugec, ki bo v Stožicah domžalska 12. igralka: "Napovedujem zmago Domžal s 3:1. Mislim, da bodo zadeli Pekič, Zatkovič in Knezovič!"

David Ferk napoveduje zmago Maribora z 2:1: "Strelca bosta Velikonja in Tavares." Na dan tekme Davida in Majo čaka tudi sproščeno druženje z ambasadorjema Matjažem Kekom in Dejanom Djuranovičem. "Matjažu Keku bom najprej čestital za vse njegove uspehe, obenem pa bom izkoristil priložnost in se ponudil za mesto vratarja slovenske reprezentance," se je pošalil 34-letni David, ki od mariborskih igralcev najbolj ceni Dejana Mezgo. 18-letna Maja pravi, da bo Djuranoviča vprašala, ali je kdaj pomislil, da bi spet začel igrati nogomet.

Tako David kot Maja sta velika navijača svojih klubov in sta redna na tekmah. Lansko finalno pokalno srečanje med istima tekmecema sta spremljala v živo na stadionu v Ljudskem vrtu. Takrat je v razburljivi tekmi po podaljšku slavil Maribor.