Foto:
Foto:
Pri topničarjih se je med strelce vpisal tudi Robin van Persie.
Vratar Rosenborga Espen Johnsen je v 41. minuti podrl Thierryja Henryja. Najstrožjo kazen je izkoristil Robert Pires.
Markus Münch je zadel dvakrat za Panathinaikos, ki bo spomladi tekmoval v pokalu Uefa.
John Hartson je imel lepo priložnost, da prinese zmago Celticu, vendar je bil nepremagljiv Milanov vratar Dida.
Nigerijec Juliusa Aghahowa je priboril Šahtjorju zmago proti slavni Barceloni.
Julio Ricardo Cruz je načel mrežo Anderlechta.
Nelson Valdez, ki je v igro vstopil v 81. minuti, je dvakrat premagal vratarja Valencie Santiaga Canizaresa.
Diego je z izjemnim volejem vrnil Porto v igro.
Nogometaši CSKA-ja proslavljajo na Parku princev.

McCarthy je odlično izkoristil podajo Ricarda Quaresme, preskočil Williama Gallasa, nato pa z glavo ugnal Petra Cecha. Prvakom je po zadetku Damiena Duffa kazalo slabo, Diego pa jih je znova vrnil v igro. CSKA je sredi Pariza ugnal PSG (3:1), kar je bilo ob zmagi Porta premalo za napredovanje. Vse tri gole je dosegel Sergej Semak!

Valdez krvnik Valencie
Werder je na Mestalli pokončal vse upe Valencie (0:2). Krvnik Špancev je bil Nelson Valdez. Inter ni imel težav z Anderlechtom (3:0), ki je nastope v Evropi končal brez točke. Arsenal je napolnil mrežo Rosenborga (5:1) in osvojil 1. mesto v skupini E, saj je PSV izgubil v Atenah (1:4). Nizozemci napredujejo med 16 najboljših z drugega mesta, Grki pa bodo tekmovali v Pokalu Uefa.

Milan je z remijem v Glasgowu proti Celticu (0:0) zadržal 1. mesto v skupini F. Barcelona je brez zvezdnikov Ronaldinha, Samuela Eto'oja in drugih klonila v Donecku z 0:2. Šahtjor je s tremi točkami prehitel Celtic in se uvrstil v Pokal Uefa.

Liga prvakov, 6. krog:

Skupina E:
ARSENAL
- ROSENBORG 5:1 (4:1)
35.421; Reyes 4., Henry 24., Fabregas 29., Pires 41./11-m, van Persie 84.; Hoftun 38.

Arsenal je na Highburyju nadigral Rosenborg in osvojil prvo mesto v skupini. Topničarji so že v prve pol ure trikrat zatresli mrežo Norvežanov. Jose Antonio Reyes se je v 4. minuti sprehodil čez luknjasto obrambo Skandinavcev in prvič poslal žogo za hrbet vratarja Espena Johnsena. Thierry Henry je z lobom po podaji Mathieuja Flaminija povišal na 2:0. 17-letni Francesc Fabregas je v 29. minuti postal drugi najmlajši strelec v Ligi prvakov. Žogo si je ustavil na prsih, poslal Erika Hoftuna v prazno in zabil za 3:0. Prav Hoftunu je uspelo izid še znižati, a je Thierry Henry s prodorom priigral najstrožjo kazen. Izid polčasa je z bele točke postavil Robert Pires. V drugem delu se je igra umirila, končni izid pa je šest minut pred koncem postavil Nizozemec Robin van Persie.

PANATHINAIKOS - PSV EINDHOVEN 4:1 (2:1)
10.196; Papadopoulos 30., Münch 45./11-m, 57., Sanmartän 84.; Beasley 37.
Galinović je van Bommlu obranil enajstmetrovko v 68. minuti.

Grki so igrali zadnjo tekmo Lige prvakov na stadionu Apostolos Nikolaidis, ki je gostil evropske tekme kar 44 let. Panathinaikos je začel bolje in povedel z zadetkom Dimitrisa Papadopoulosa v 30. minuti. Gostje so iznenačili sedem minut pozneje z Da Markusom Beasleyjem. V zadnjih trenutkih prvega dela igra je na prizorišče stopil Nemec Markus Münch. Najprej je zadel z bele točke, potem pa je v 57. minuti preigral dva branilca in s pomočjo vratnice ugnal še vratarja Heurelha Da Silvo. PSV je imel priložnost, da se približa v 68. minuti, vendar je vratar Grkov Mario Galinović obranil strel Marka van Bommla. Kazen je prišla v 84. minuti, ko je končni izid postavil Lucian Sanmartän. Grki kljub gladki zmagi niso proslavljali, saj novice iz Londona niso bile po njihovem okusu. Zadovoljiti se bodo morali s pokalom Uefa. PSV je zapravil priložnost zmago v skupini, saj je v medsebojnih tekmah slabši od Arsenala.

Lestvica:                              
ARSENAL *          6  2 4 0 11:6 10    
PSV EINDHOVEN *    6  3 1 2  6:7 10    
PANATHINAIKOS      6  2 3 1 11:8  9    
ROSENBORG          6  0 2 4  6:13 2    
          * - v osmini finala          

Skupina F:
CELTIC - MILAN 0:0
59.228 gledalcev

Škotski prvaki so dokaj nesrečno izpadli z evropskih tekmovanj. Glavni krivec je bil vratar Milana Brazilec Dida, ki je nekajkrat vrhunsko posredoval. V 1. polčasu Jackie McNamara je odlično našel Johna Hartsona, ki je ustrelil iz bližine, a je Dida žogo odbil čez prečko. Ob koncu prvega dela je preprečil veselje tudi Chrisu Suttonu. Isti igralec bi v drugem delu lahko bolje streljal po veliki napaki Paola Maldinija. ''Zelo smo razočarani, saj so si naši navijači zaslužili vrhunski evropski nogomet tudi po božiču,'' je po tekmi dejal trener Celtica Martin O'Neill. Milan je pokazal zelo malo, kljub temu pa je osvojil prvo mesto v skupini F.

ŠAHTJOR - BARCELONA 2:0 (2:0)
25.000; Aghahowa 14., 22. Laštuvka je v 90. minuti obranil enajstmetrovko Iniesti.

Šahtjor je izkoristil neuigranost nekaterih rezervnih igralcev Barcelone in zasluženo zmagal. Ukrajinci bodo prezimili v Evropi. Junak tekme je bil nigerijski napadalec Julius Aghahowa. V 14. minuti je izkoristil lepo podajo Brazilca Matuzalema in ugnal vratarja Victorja Valdeza. Osem minut pozneje je samo podstavil nogo po strelu Poljaka Matiusza Lewandowskega. Vodilna ekipa španskega prvenstva je bila v povsem podrejem položaju celoten prvi polčas, saj so samo enkrat streljali na gol Šahtjorja. Katalonci so zaigrali podjetneje v 2. polčasu. Najlepšo priložnost je zastreljal Andres Iniesta v sodnikovem podaljšku. Po prekršku nad njim v kazenskem prostoru, je sam izvedel enajstmetrovko, a je vratar Jan Laštuvka njegov strel odbil. Šahtjor ni imel v začetni postavi niti enega Ukrajinca.

Lestvica:                           
MILAN *            6  4 1 1 10:3 13 
BARCELONA *        6  3 1 2  9:6 10 
ŠAHTJOR            6  2 0 4  5:9  6 
CELTIC             6  1 2 3  4:10 5 
                                    
          * - v osmini finala       

Skupina G:
INTER
- ANDERLECHT 3:0 (1:0)
21.849; Cruz 33., Martins 60., 63.

Inter je zlahka dosegel še četrto zmago v Ligi prvakov, s katero je osvojil prvo mesto v skupini. Mrežo gostov je načel Juliano Cruz, ki je podajo s peto Alvara Recobe poslal za hrbet Jana van Steenbergha. Anderlecht z izjemo poskusa Aruna Dindaneja ni pokazal veliko in tekmovanje neslavno končuje brez osvojene točke. Drugi in tretji zadetek sta bila delo Obafemija Martinsa, ki je izkoristil dolgi podaji Edgarja Davidsa in Emreja Belozogluja in počasnost belgijske obrambe. Steenbergh je v zadnji minuti ubranil še nevaren poskus Recobe.

VALENCIA - WERDER 0:2 (0:0)
42.000; Valdez 83., 90. RK: Angulo 90./Valencia

Valdez je v igro vstopil v 81. minuti, le malo kasneje pa je že zadel. Na robu kazenskega prostora je prejel dolgo podajo, preigral Santiaga Canizaresa in poslal žogo v prazno mrežo. Piko na i je postavil v sodnikovem podaljšku, ko je "pozabljen od vseh" zabil žogo v zgornji desni kot domačih vrat.

Zmaga Werderja je zaslužena, saj je modro odigral tekmo na polni Mestalli. Igralci Valencie so imeli priložnosti, a streli Marca Di Vaia (prečka), Miste in Navarra niso našli poti v mrežo. Ob koncu tekme so domači izgubili živce. Angel Angulo je za grob prekršek nad Valdezom prejel rdeč karton, ob odhodu z igrišča pa pljunil še Tima Borowskega, kar bi kmalu privedlo do vsesplošnega pretepa.

Lestvica:                            
INTER *            6  4 2 0 14:3 14  
WERDER BREMEN *    6  4 1 1 12:6 13  
VALENCIA           6  2 1 3  6:10 7  
ANDERLECHT         6  0 0 6  4:17 0  
                                     
          * - v osmini finala        

Skupina H:
PORTO
- CHELSEA 2:1 (0:1)
42.409; Diego 61., McCarthy 86.; Duff 34.

Pri vodilnem zadetku Chelseaja je veliko napako napravil domači vratar Nuno (branil je namesto Vitorja Baie), ki je strel Damiena Duffa z 20 metrov prepoceni spustil v mrežo. Porto je nato neuspešno napadal do 61. minute, ko je John Terry žogo odbil do Diega, ta pa je z volejem z roba kazenskega prostora dosegel prekrasen zadetek. To za domače še ni bilo dovolj, saj so potrebovali zmago, ki jim jo je zagotovil McCarthy v 86. minuti. Južnoafričan je po lepi podaji Quaresme zadel z glavo in poskrbel za delirij na Zmajevem stadionu, Londončanom pa prizadejal prvi poraz v letošnji Ligi prvakov.

PARIS SG - CSKA MOSKVA 1:3 (1:1)
45.000; Pancrate 37.; Semak 28., 64., 70.
RK: Mendy 90.; Semberas 54.

Junak tekme je bil Sergej Semak, ki je Moskovčanom priigral prvo zmago na gostovanjih v Ligi prvakov. Ta je grenkega priokusa, saj se jim je osmina finala izmuznila za las. CSKA je od 54. minute igral brez Devida Semberasa in kljub temu prek Semaka dosegel še dva gola. PSG je bil večji del v podrejenem položaju (posest žoge 46:54, streli na gol 13:17 - vse v korist gostov, ki bodo nadaljevali v Pokalu UEFA).

Lestvica:                          
CHELSEA *          6  4 1 1 10:3 13
PORTO *            6  2 2 2  4:6  8
CSKA MOSKVA        6  2 1 3  5:5  7
PARIS SG           6  1 2 3  3:8  5
                                   
        * - v osmini finala