Haris Vučkič bo vnesel svežo kri v zvezno vrsto. Foto: MMC RTV SLO
Haris Vučkič bo vnesel svežo kri v zvezno vrsto. Foto: MMC RTV SLO
Valter Birsa, Marko Šuler, Milovoje Novakovič, Robert Koren
Vse razen šestih točk bi bil pred spomladanskim nadaljevanjem hud udarec slovenskim ambicijam. Foto: Reuters

To so vratar Udineseja Jan Koprivec, branilec Genta Matija Škarabot in vezist Newcastla Haris Vučkič. Po poškodbi se v reprezentanco vrača Nejc Pečnik. S prejšnjega seznama so odpadli Aleksander Šeliga, Dejan Kelhar in Dare Vršič.

Cilj je jasen - 6 točk
"Po dobri igri v Beogradu je naš cilj v teh dveh tekmah osvojiti šest točk. To bi nam zagotovilo boljše izhodišče pred odločilnimi tekmami v prihodnjem letu," je cilje pred zborom pokomentiral selektor.
Priprave na Štajerskem
Reprezentanca se bo zbrala v nedeljo na Ptuju in bo do srede trenirala v Kidričevem. Zadnji trening bo opravila v Stožicah, kjer bo tekma proti Ferskim otokom v petek ob 20.45.

Kek računa na izvrstno podporo
"Že po tekmi z Avstralijo, ko smo odprli Stožice, sem povedal, da je Slovenija poleg Maribora dobila še en dom, kjer lahko računa na izvrstno podporo navijačev. Zato sem prepričan, da lahko tudi tokrat kljub manj atraktivnemu nasprotniku pričakujemo pravo podporo s tribun. Navsezadnje si to ta reprezentanca več kot zasluži," je povedal Kek.
Sklep jesenskega dela z gostovanjem v Talinu
Tekma proti Estoniji bo v torek, 12. oktobra, v Talinu. S tem bo tudi končan jesenski ciklus. Naslednja tekma bo 25. marca, ko v Stožice prihaja Italija.

Vratarji
Samir Handanovič (Udinese), Jasmin Handanovič (Mantova), Jan Koprivec (Udinese)

Branilci
Mišo Brečko (Köln), Marko Šuler (Gent), Matej Mavrič Rožič (Kapfenberg), Boštjan Cesar (Chievo), Bojan Jokič (Chievo), Branko Ilič (Lokomotiva Moskva), Matija Škarabot (Gent)

Vezisti
Armin Bačinovič (Palermo), Josip Iličič (Palermo), Andraž Kirm (Wisla Krakow), Aleksander Radosavljevič (ADO Den Haag), Robert Koren (Hull City), Haris Vučkič (Newcastle), Valter Birsa (Auxerre), Dalibor Stevanovič (Vitesse)

Napadalci
Nejc Pečnik (Nacional), Tim Matavž (Groningen), Zlatan Ljubijankič (Gent), Milivoje Novakovič (Köln), Zlatko Dedič (Bochum)


Lestvica:                           
ITALIJA 2 2 0 0 7:1 6
SRBIJA 2 1 1 0 4:1 4
SEVERNA IRSKA 1 1 0 0 1:0 3
ESTONIJA 2 1 0 1 3:3 3
SLOVENIJA 2 0 1 1 1:2 1
FERSKI OTOKI 3 0 0 3 1:10 0