Tako je Nery Castillo, ki je zavrnil igranje za Grčijo in Urugvaj, premagal brazilskega vratarja Donija. Gol močno spominja na Pelejevega iz finala SP-ja 1958 proti Švedski. Foto: Reuters
Tako je Nery Castillo, ki je zavrnil igranje za Grčijo in Urugvaj, premagal brazilskega vratarja Donija. Gol močno spominja na Pelejevega iz finala SP-ja 1958 proti Švedski. Foto: Reuters
Robinho ni imel svojega dne. Zadel je prečko in zapravil še nekaj priložnosti. Foto: EPA

Vrhunec tekme se je zgodil v 21. minuti, ko je nogometaš Olympiacosa Nery Castillo žogo z mehkim gibom poslal čez branilca Juana in jo pospravil v mrežo, ne da bi se dotaknila tal. Mehičanom je drugo zaporedno zmago nad cariocami po uspehu na Pokalu federacij osem minut pozneje zagotovil Ramon Morales.

Pritisk ni obodil sadu
Brazilci so v drugem delu zadeli prečko, eden izmed poskusov je bil ustavljen na golovi črti, odlično pa je branil tudi mehiški vratar Guillermo Ochoa. Mehičani bi lahko v zadnji minuti povsem dotolkli carioce, vendar je Castillo, ki je predtem pretekel pol igrišča in preigral še vratarja Donija, ustrelil mimo gola.

Mehiški uspeh kljub črni napovedi
Branilci naslova so tako izgubili že prvo tekmo na velikih tekmovanjih, odkar jih je prevzel selektor Dunga. Predtem so na devetih prijateljskih tekmah doživeli en poraz. Mehiški nogometaši in selektor Hugo Sanchez so na prvenstvo prišli pod plazom hudih kritik zaradi nedeljskega poraza na Gold Cupu proti ZDA. Za nameček v reprezentanci, v kateri naj bi vladali medsebojni spori, ni nekaterih ključnih igralcev, ki so dobili prosto po naporni sezoni.

Dunga: Žoga ni hotela v mrežo
"Izgubili smo koncentracijo in dobili dva gola. V drugem delu smo prišli k sebi, pokazali kakovost, toda žoga ni hotela v mrežo," je po srečanju dejal Dunga. Brazilija je igrala v postavi Doni, Maicon (Daniel Alves 79.), Alex, Juan, Gilberto, Mineiro, Gilberto Silva, Elano (Alfonso 46.), Diego (Anderson 46.), Robinho, Vagner Love.

V noči na petek prvič Argentinci
Na drugi tekmi skupine B je Čile s 3:2 premagal Ekvador, potem ko je dva zadetka dosegel v zadnjih desetih minutah. V noči na petek bosta na sporedu še uvodni tekmi v skupini C - Paragvaj - Kolumbija in Argentina - ZDA.

Skupina B:
EKVADOR - ČILE 2:3 (2:1)
Valencia 16., Benitez 23.; Suazo 21.,
80., Villanueva 87.

BRAZILIJA - MEHIKA 0:2 (0:2)
Castillo 21., Morales 29.

R. K.