Lionel Messi je na dveh tekmah v rožnatem dresu dosegel že tri zadetke. Foto: Reuters
Lionel Messi je na dveh tekmah v rožnatem dresu dosegel že tri zadetke. Foto: Reuters

Messi, ki je decembra popeljal Argentino do naslova svetovnega prvaka, je za svojo novo ekipo tekmo prvič začel, potem ko je ob debiju proti Cruz Azulu v igro vstopil šele sredi drugega polčasa in nato ob prvencu v četrti minuti sodnikovega dodatka zadel iz prostega strela za zmago z 2:1.

Tokrat je dobitnik sedmih zlatih žog potreboval le 22 minut, da je zadel dvakrat. Prvi gol je dosegel po lepi podaji nekdanjega soigralca pri Barceloni Sergia Busquetsa, ko je najprej zadel vratnico, odbitek pa nato zanesljivo pospravil v mrežo. Drugi gol pa je dosegel v 22. minuti po podaji Roberta Taylorja, ki se je pozneje prav tako dvakrat vpisal med strelce.

Ligaški pokal je novoustanovljeno tekmovanje med klubi severnoameriške Lige MLS in mehiške lige. Inter Miami, zadnjeuvrščena ekipa v MLS-u, pred prihodom Messija ni zmagal enajstkrat zapored, zdaj pa se ekipa z njim in Busquetsom zdi kot prerojena. "Njun prihod je igralcem vlil veliko samozavesti. Igralci se počutijo, da imajo več podpore, čutijo, da odgovornost nosijo na plečih velika imena, zato se počutijo bolj sproščeni pri igranju," je dejal trener moštva Tata Martino, ki je pred desetimi leti treniral omenjeni dvojec tudi pri Barceloni.