Lionel Messi je takole dosegel svoj 200. zadetek v dresu Barcelone. Foto: Reuters
Lionel Messi je takole dosegel svoj 200. zadetek v dresu Barcelone. Foto: Reuters
Victor Valdes
Victor Valdes je postavil rekord v najdaljšem nizu nepremaganosti v dresu Barcelone, saj gola ni prejel že več kot 824 minut, kolikor je do zdaj znašala najboljša znamka Miguela Reine, sicer deda Liverpoolovega vratarja Joséja Reine, v sezoni 1972/73. Valdes je brez gola že 877 minut. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović je za trenutek utišal sicer zelo glasne beloruske navijače. Foto: EPA
Luiz Adriano in Domenico Criscito
Luiz Adriano (Šahtar) in Domenico Criscito (Zenit) v boju za žogo. Foto: Reuters
Jonas
Vezist Valencie Jonas se je že po nekaj sekundah srečanja na Mestalli vpisal med strelce. Foto: Reuters
David Luiz
Branilec Chelseaja David Luiz je na tekmi v Genku zastreljal 11-metrovko, Chelsea pa se iz Belgije vrača s točko (1:1). Foto: Reuters
Apoel
Nogometna pravljica Apoela se nadaljuje ... Foto: EPA

Argentinec je v Pragi lovil svoj 200. zadetek v dresu Barcelone in ga dosegel v 24. minuti z bele točke, potem ko je glavni sodnik Robert Schörgenhofer izključil domačega branilca Marjana Čišovskega. Tudi sicer je bil Messi najnevarnejši nogometaš Kataloncev, še drugič se je med strelce vpisal v sodnikovem podaljšku prvega polčasa, ko je po lepi kombinaciji v kazenskem prostoru z Adrianom hladnokrvno premagal vratarja Romana Pavlika.

Petržela zapravil izjemni priložnosti
Prevlada Barcelone se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, v 72. minuti je na 0:3 s strelom z glavo iz neposredne bližine povišal Cesc Fabregas, končnih 0:4 pa je po sijajni podaji Gerarda Piqueja s peto postavil Messi. Nekaj izjemnih priložnosti so si priigrali tudi gostitelji, natančneje Milan Petržela, ki je že v prvem polčasu stekel v protinapad, se znašel sam pred vratarjem Victorjem Valdesom, a mu žoge ni uspelo pospraviti v mrežo. Še lažje delo je imel po dobri uri igre, ko se je povsem sam znašel ob drugi vratnici, a je z volejem sprožil mimo. Barcelona bo v naslednjem krogu proti Milanu morala igrati brez Danija Alvesa, ki bo moral počivati zaradi kartonov.

Bate ustavil 'rossonere'
Nogometaši Bateja so pred domačimi gledalci iztržili točko proti sedemkratnemu evropskemu prvaku Milanu (1:1). Edini gol za 'rossonere' je zadel Zlatan Ibrahimović.
Švedski napadalec je mrežo Bateja zatresel v 22. minuti, ko je spretno ukradel žogo, nato pa po hitri akciji z Robinhom okroglo usnje hladnokrvno poslal za hrbet domačega vratarja Aleksandra Gutorja. Gostitelji so si sicer priigrali veliko lepih priložnosti, zlasti Artem Radkov, ki je v 39. minuti za las zgrešil vrata Christiana Abbiatija. Milan je nekajkrat resneje zapretil Belorusom, a mu ni uspelo doseči še drugega zadetka, odlično je branil Gutor, neučinkovitost pred golom pa se je Italijanom v 52. minuti tudi maščevala. Ignazio Abate naj bi v kazenskem prostoru po mnenju sodniške trojke na nedovoljen način zaustavil Artema Kontsevoja, z bele točke je Abbiatija matiral Renan Bressan.

Bate je bil v naletu, na krilih glasnih navijačev so močno pritisnili na vrata gostov, a pri iskanju zmagovitega zadetka niso bili uspešni. Vseeno so zdržali napade Milana, ki je v končnici znova nevarno pretil, in proti uglednemu nasprotniku iztržili pomembno točko, ki jih ohranja v boju za Evropsko ligo.

Velika neumnost Lena že v 12. sekundi
V skupini E je Valencia dosegla izjemno pomembno zmago nad Bayerjem iz Leverkusna (3:1). "Netopirji" so povedli že v 12. sekundi. Vratar Bernd Leno je bil z mislimi še v garderobi, saj je podajo branilca Manuela Friedricha poslal naravnost na nogo Jonasa, ki je nato z 18 metrov z levico zlahka zatresel mrežo. To je bil drugi najhitrejši gol v zgodovini Lige prvakov, marca 2007 je Roy Makaay dosegel zadetek za Bayern proti Realu na povratni tekmi osmine finala še dve sekundi hitreje. "Lekarnarji" so v 31. minuti izenačili, po podaji Michaela Ballacka je bil z glavo natančen napadalec Stefan Kiessling.

Soldado in Rami junaka na Mestalli
V 65. minuti je Jeremy Mathieu z leve strani podal pred vrata, kjer je Roberto Soldado mojstrsko s peto matiral Lena. Pet minut pozneje je Andre Schürrle izenačil na 2:2, a stranski sodnik je zadetek zaradi prepovedanega položaja razveljavil. Počasni posnetek je pokazal, da se je pošteno uštel. Četrt ure pred koncem je zmago Valencie potrdil Adil Rami z glavo po kotu Tina Coste.

Borussia z minimalno zmago znova v igri
V skupini F je še vse odprto. Vodilni Arsenal se je z Marseillem razšel brez zadetkov, nemški prvaki iz Dortmunda pa so z 1:0 odpravili Olympiacos iz Pireja. Z močnim strelom s 25 metrov je odločil Kevin Grosskreutz po podaji Maria Götzeja v 7. minuti. V nadaljevanju je bilo srečanje zelo bledo, v drugem polčasu je imel najlepšo priložnost Robert Lewandowski, ki je zadel vratnico.

Apoel še naprej preseneča
Zenit in St. Peterburga je v skupini G premagal Šahtar iz Donecka z 1:0, edini gol je dosegel Belgijec Nicolas Lombaerts tik pred odmorom. Apoel iz Nikozije je z 2:1 odpravil Porto in je vse bližje osmini finala. V 42. minuti je bil za Ciprčane z bele točke uspešen Ailton, Gustavo Manduca je končni izid postavil v sodnikovem podaljšku. Za Portugalce je v predzadnji minuti iz enajstmetrovke izenačil Hulk.

Liga prvakov, 4. krog

Skupina G:
ZENIT
- ŠAHTAR 1:0 (1:0)
Lombaerts 45.

APOEL - PORTO 2:1 (1:0)
Almeyda 40./11-m, Manduca 90.; Hulk 89./11-m

Lestvica:
APOEL 4 2 2 0 6:4 8
ZENIT 4 2 1 1 7:5 7
PORTO 4 1 1 2 5:7 4
ŠAHTAR 4 0 2 2 4:6 2


Skupina H:

BATE BORISOV - MILAN 1:1 (0:1)
Bressan 55./11-m; Ibrahimović 22.

Bate Borisov: Gutor, Jurevič, Radkov, Šimić, Bordačev, Volodko, Lihtarovič ( 63./Oleknovič ), Kontsevoj ( 84./Gordejčuk), Baga ( 76./Pavlov), Renan Bressan, Skavijš.

Milan: Abbiati, Abate, Nesta ( 67./Bonera), Thiago Silva, Taiwo, Ambrosini , Aquilani ( 69./Seedorf), Boateng, Nocerino, Robinho ( 83./Ganz), Ibrahimović.

Sodnik: Peter Rasmussen (Danska)

VIKTORIA PLZEN - BARCELONA 0:4 (0:2)
Messi 24./11-m, 45., 90., Fabregas 72.
RK: Čišovsky 22./Viktoria

Viktoria Plzen: Pavlik, Rajtoral, Čišovsky , Bystron, Limbersky , Petržela, Horvath ( 78./Režnik), Jiraček , Pilar , Kolar ( 65./Duriš), Bakoš ( 25./Ševinsky).

Barcelona: Valdes, Dani Alves ( 71./Maxwell), Puyol, Piqué, Abidal ( 73./Alexis), Busquets ( 65./Keita), Thiago Alcantara, Fabregas, Adriano, Messi, Cuenca.

Sodnik: Robert Schörgenhofer (Avstrija)


Lestvica:
BARCELONA * 4 3 1 0 13:2 10
MILAN * 4 2 2 0 7:3 8
BATE BORISOV 4 0 2 2 2:9 2
VIKTORIA PLZEN 4 0 1 3 1:9 1
* - v osmini finala


Skupina E:
VALENCIA
- BAYER LEVERKUSEN 3:1 (1:1)
Jonas 1., Soldado 65., Rami 75.; Kiessling 31.

Valencia: Diego Alves, Miguel, Rami, Victor Ruiz, Feghouli ( 59./Piatti), Topal, Banega ( 24./Costa ; 74./Jordi Alba), Pablo Hernandez, Jonas, Mathieu , Soldado.

Bayer Leverkusen: Leno, Castro , Friedrich, Toprak, Kadlec, Bender ( 79./Reinartz), Rolfes, Sam ( 84./Jörgensen), Ballack , Schürrle, Kiessling ( 77./Derdiyok).

Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska)

GENK - CHELSEA 1:1 (0:1)
Vossen 61.; Ramires 26.
Luiz (Chelsea) je v 40. minuti zapravil 11-metrovko.

Lestvica:
CHELSEA 4 2 2 0 9:2 8
BAYER LEVERKUSEN 4 2 0 2 5:6 6
VALENCIA 4 1 2 1 5:4 5
GENK 4 0 2 2 1:8 2


Skupina F:
BORUSSIA (D)
- OLYMPIACOS 1:0 (1:0)
Grosskreutz 7.

ARSENAL - MARSEILLE 0:0

Arsenal: Szczesny, Jenkinson, Mertesacker, Vermaelen, Andre Santos, Arteta, Song, Ramsey ( 66./Rosicky ), Walcott, Gervinho ( 77./Aršavin), Park ( 62./van Persie).

Marseille: Mandanda, Fanni, Diawara, N'Koulou, Morel, Valbuena ( 74./Gonzalez), Cheyrou, Diarra , J. Ayew ( 84./Gignac), A. Ayew, Remy ( 68./Amalfitano).

Sodnik: Paolo Tagliavento (Italija)

Lestvica:
ARSENAL 4 2 2 0 4:2 8
MARSEILLE 4 2 1 1 4:1 7
BORUSSIA DORTMUND 4 1 1 2 3:7 4
OLYMPIACOS 4 1 0 3 4:5 3