Lionelu Messiju daljši odmor ni škodoval in je na tekmi proti Philadelphii dosegel dva gola, prispeval je tudi asistenco. Foto: Reuters
Lionelu Messiju daljši odmor ni škodoval in je na tekmi proti Philadelphii dosegel dva gola, prispeval je tudi asistenco. Foto: Reuters

Osemkratni dobitnik zlate žoge ni igral, odkar si je poškodoval desni gleženj med finalom južnoameriškega nogometnega prvenstva copa America 14. julija. Od takrat je izpustil osem tekem MLS-ja za klub iz Miamija.

Philadelphia je sicer odlično začela in povedla v drugi minuti, Messi pa je na domačem stadionu Chase v Fort Lauderdalu (pred 19 tisoč navijači) izenačil v 26. minuti, ko je sprejel podajo Luisa Suareza, opravil z branilcem Kaiem Wagnerjem in bil natančen z desnico. V 30. minuti je zadel še ob strelu z levo nogo iz sredine prostora.

Sorodna novica Messi se po daljši odsotnosti vrača na zelenice

V zadnjih sekundah tekme je Messi prispeval asistenco za zadetek Suareza.

Inter Miami je tako utrdil vodstvo na lestvici, z 62 točkami ima 10 točk prednosti pred najbližjim tekmecem iz vzhodne konference Cincinnatijem, do konca redne sezone pa je ostalo še šest tekem.

"Utrujen sem, kar je tudi posledica vročine in visoke vlage, a res sem si želel vrnitve, saj sem bil dolgo odsoten z igrišč. Počutil sem se dobro in zato smo se odločili, da bom začel, zelo sem vesel," je povedal 37-letni argentinski zvezdnik, ki je na 13 tekmah, na katerih je igral, dosegel 14 zadetkov, s čimer se je vrnil v boj za naslov najboljšega strelca MLS-ja. Ob tem ima tudi 15 asistenc.

Messi se je vrnil na zelenice in že zadel