Messi, ki bo konec meseca dopolnil 36 let, je za Argentino zaigral že na petih svetovnih prvenstvih. V Pekingu je poskrbel za veliko evforijo, Kitajci so množično kupovali njegove drese. Foto: EPA
Messi, ki bo konec meseca dopolnil 36 let, je za Argentino zaigral že na petih svetovnih prvenstvih. V Pekingu je poskrbel za veliko evforijo, Kitajci so množično kupovali njegove drese. Foto: EPA

Izbrani vrsti sta se srečali prvič po osmini finala svetovnega prvenstva v Katarju, ko je Argentina 3. decembra izločila Avstralijo z 2:1. Pred pol leta sta zadela Messi v 35. minuti in Julian Alvarez v 57. minuti.

Tokrat je selektor Lionel Scaloni stavil na številne igralce, ki so osvojili naslov svetovnega prvaka. Že v 2. minuti je Enzo Fernandez odvzel žogo Matthewu Leckieju in podal do Messija, ki je z levico zavrtinčil žogo tik ob levi vratnici v mrežo.

Sedemkratni dobitnik zlate žoge in najboljši igralec zadnjega svetovnega prvenstva je navdušil navijače na tribuni.

V 68. minuti je Rodrigo de Paul po skrajšanem kotu poslal predložek pred vrata, German Pezzella, ki je vstopil na začetku drugega polčasa, pa je z glavo postavil končni izid.

Na SP-ju 2026 ne načrtuje nastopa
Messi ne bo nastopil na prihodnjem svetovnem prvenstvu, ki ga bodo leta 2026 gostile ZDA, Mehika in Kanada.

"V Katarju je bilo moje zadnje svetovno prvenstvo. Videli bomo, kako bo šlo naprej, a realno gledano me na naslednjem SP-ju ne bo," je v pogovoru za kitajski časopis Titan Sports povedal Argentinec.

Selektor Scaloni je večkrat dejal, da upa, da bo Messija uspel pregovoriti in da bo čez tri leta igral za Argentino.

Argentinci se bodo prihodnji teden v Džakarti pomerili še z Indonezijo.


Prijateljska tekma, Peking:
ARGENTINA – AVSTRALIJA 2:0 (1:0)
68.000; Messi 2., Pezzella 68.

Argentina: E. Martinez, Molina, Romero, Otamendi (46./Pezzella), Acuna, di Maria (59./Lo Celso), de Paul (79./Rodriguez), E. Fernandez (74./Paredes), Gonzalez (74./Garnacho), Messi, Mac Allister (59./Alvarez).

Avstralija: Ryan, Atkinson (73./Strain), Souttar, Rowles, Bos, Leckie (73./Robertson), Baccus, O'Neill (63./Genreau), McGree (73./Metcalfe), Duke (63./Borrello), Maclaren (46./Hrustić).

Sodnik: Ma Ning (Kitajska)