Luka Koper in Maribor sta se pred dobrima dvema tednoma srečala v državnem prvenstvu. S 3:0 so slavili
Luka Koper in Maribor sta se pred dobrima dvema tednoma srečala v državnem prvenstvu. S 3:0 so slavili "kanarčki". Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Darko Birjukov
Trener Domžal Darko Birjukov je s svojimi varovanci favorit proti drugoligašu Interblocku. Foto: MMC RTV SLO
Brez zadetkov v Spodnji Šiški
Maribor tik pred koncem do ugodnega izida v Kopru

Koper je pred domačimi gledalci dolgo vodil, saj je Maribor izenačil šele v 89. minuti. "Kanarčki" so povedli v 10. minuti. Aljaž Struna je žogo popeljal do kazenskega prostora in podal do Milana Osterca, ta pa je stekel med koprskimi branilci do Mateja Radana ter mu žogo med nogama poslal v mrežo.

Hasić dobro branil
Le nekaj trenutkov pozneje bi lahko Maribor izenačil, ko se je po zaporednih strelih Marcosa Tavaresa in Etiena Velikonje dvakrat izkazal Ermin Hasić. Velikonji je ubranil strel s petih metrov. V 31. minuti je poškodovanega Osterca zamenjal David Bunderla.

V drugem polčasu so konkretneje začeli Mariborčani, ki so prek Mitje Vilerja s prostega strela in Rajka Repa takoj dvakrat zaposlili Hasića, ki je moral posredovati tudi po strelu Velikonje v 65. minuti. V 76. minuti je Tavares z glavo zatresel prečko. Hasić je bil na pravem mestu tudi po strelu Timoteja Dodleka, brez moči pa je bil tik pred koncem, ko je Miha Blažič s prekrškom nad Željkom Filipovićem zakrivil 11-metrovko, ki jo je zanesljivo izvedel Dejan Mezga.
Poškodba Pekiča
Najlepšo priložnost na tekmi v Spodnji Šiški je prav ob koncu pri gostiteljih zapravil Luka Majcen. V prvem polčasu je bil pri Interblocku najnevarnejši Matej Podlogar, ki je streljal trikrat, a mu je prva dva strela Darko Brljak ubranil, tretjič pa je zgrešil cilj. Domžalčani so zapretili prek Damirja Pekiča (v drugem polčasu je moral iz igre zaradi poškodbe), Mitje Zatkoviča, Marka Drevenška in Slobodana Vuka, a jim žoge ni uspelo spraviti v mrežo.

Tudi v drugem polčasu sta si obe ekipi priigrali po nekaj polpriložnosti, pri Domžalah Mato Šimunović, Dalibor Teinović in dvakrat Juninho, ki je nazadnje s prostega strela s 25 metrov meril le za malce premalo natančno.

Na drugi strani se je po strelu Majcna v 72. minuti z obrambo prostega strela s 30 metrov izkazal Brljak, v zadnji minuti pa je Interblockov napadalec odbito žogo iz ugodnega položaja iz bližine poslal mimo leve vratnice.

Pokal Hervis, polfinale, prvi tekmi
INTERBLOCK - DOMŽALE 0:0
350 gledalcev
Interblock: Čelofiga, Skubic, Delamea, Ćoralić, Centrih, Selimović, Tabot, Gerić (75./ Krljanović), Podlogar (79./Vrhunc), Majcen, Čehić (56./Valenčič).
Domžale: Brljak, Topič, Elsner, Apatič, Teinović, Drevenšek, Zatkovič, Šimunović, Pekič (57./ Zilić), Juninho, Vuk (46./Kosmač).

LUKA KOPER - MARIBOR 1:1 (1:0)
1.000; Osterc 10.; Mezga 89./11-m
Luka Koper: Hasić, Blažič, Handanagić, Djukić, Karič, Struna (69./Timov), Kovačević, Marijanović (64./Bubanja), Vasiljev, Brulc, Osterc (31. /Bunderla).

Maribor: Radan, Majer, Potokar, Rajčević, Viler, Mezga, Filipović, Cvijanović (75./Dodlek), Rep (67./Pavličić), Tavares, Velikonja (90./Ploj).

Povratni tekmi bosta 26. aprila, finale bo 25. maja v Stožicah.

Brez zadetkov v Spodnji Šiški
Maribor tik pred koncem do ugodnega izida v Kopru