Slovenija je bila pod pritiskom zmage, a je proti neugodnim Ircem vseeno pokazala zelo dobro predstavo. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija je bila pod pritiskom zmage, a je proti neugodnim Ircem vseeno pokazala zelo dobro predstavo. Foto: www.alesfevzer.com
Slovence povratna tekma proti Irski čaka 2. septembra, kar bo prva v nizu treh zaporednih tekem v gosteh. Foto: www.alesfevzer.com
Mladi slovenski nogometaši ugnali Irce

Zadeli so Luka Krajnc, Grega Bajde in Miha Zajc, ki je v 72. minuti s sijajnim prostim strelom kronal odlično predstavo in spodrezal krila hitrim Ircem, ki so po zadetku Calluma O'Dowda (vratar Grega Sorčan je naredil veliko napako) začutili priložnost.

Slovenija je bila v vseh pogledih boljši tekmec V strelih je bilo 19:8, v strelih v okvir vrat 11:4, v kotih pa 7:0.

Prvi zadetek so varovanci Primoža Glihe dosegli v 14. minuti, potem ko so bili Irci nekaj minuti precej podjetnejši. Kot je z leve strani izvajal Zajc, Luka Krajnc pa je bil na pravem mestu in tik pred golovo črto le podstavil nogo. Učinkovita kombinacija igralcev, ki sta na prijateljski tekmi proti Makedoniji pomagala članski ekipi.

Na 2:0 je povišal igralec Maribora Gregor Bajde, ki je unovčil enajstmetrovko, potem ko je Sean Long na desni strani kazenskega prostora zrušil Aljaža Krefla.

Slovenija je imela še precej priložnosti, blizu zadetka je bila predvsem v 63. minuti, ko je Domen Črnigoj podal v kazenski prostor, Dino Hotić pa je bil pred golom premalo zbran in je žogo poslal čez prečko.

"Irci so blazno trdi, malce nesramni igralci. Nasprotna ekipa težko zmaga. Igrajo blazno čvrsto, močni so v protinapadu. Vedeli smo, da bodo napadli, da se ne bodo predali. Drugi polčas smo namerno igrali bolj odprto. So hitri, agresivni, to je otoška igra. To je kultura, ki bi jo morali prenesti v naš nogomet," je po tekmi razmišljal selektor Primož Gliha.

Slovenijo zdaj čakajo tri zaporedne tekme v gosteh, najprej 2. septembra na Irskem.

Kvalifikacije za EP (U-21), skupina 2:
SLOVENIJA - IRSKA (Koper)
3:1 (1:0)
Krajnc 14., Bajde 55./11-m, Zajc 72.; O'Dowda 58.

Slovenija
: Sorčan, Krajnc, Ejup, Šme, Črnigoj, Benedičič (46./Štulac), Zajc, Kapun, Krefl, Kastrevec (55./Hotić), Bajde (78./Zahović).

Irska: Lawlor, Connors, Hoare, Keown, Lenihan, Wilkinson (39./Maguire), Byrne, O'Dowda (75./Barrett), Griffin (61./Connolly), Dimaio, Long.

Sodnik: Andris Treimanis (Latvija)

ANDORA - ITALIJA 0:1 (0:0)
Cerri 79.

Lestvica:
ITALIJA            7  6 1 0 13:2  19
SLOVENIJA          7  5 0 2 17:5  15
SRBIJA             6  4 1 1 17:3  13
IRSKA              7  3 0 4  9:11  9
LITVA              7  1 0 6  3:17  3
ANDORA             8  1 0 7  1:22  3
 

Zmagovalec skupine se neposredno uvrsti na EP na Poljskem, štirje najboljši drugouvrščeni iz devetih skupin pa bodo igrali v dodatnih kvalifikacijah.

Mladi slovenski nogometaši ugnali Irce