Foto:
Foto:
Ronaldo ni imel svojega dne na tekmi proti Villarealu.
Zlatan Ibrahimovic je zadel za zmago Juventusa proti Laziu.
Adriano in Siniša Mihajlović sta zablestela pri zmagi Interja proti Messini s 5:0.
Arjen Robben in Didier Drogba sta zadela za Chelsea.
Thierry Henry je zadel dvakrat proti Birminghamu. Tretji gol mu je lepo pripravil Fredrik Ljungberg, najboljši strelec Premier lige je le še podstavil glavo.
Ailton je odločil veliki derbi med Schalkejem in Dortmundom.
Roy Makaay je zadel za Bayern, ki je v Nürnbergu osvojil le točko.
Mojstrovina Juninha iz prostega strela ni bila dovolj za zmago Lyona.
Philipp Troussier je preporodil Marseille.

Na Nou Campu je ponovno blestel Samuel Eto'o, ki je letos zabil že 12 golov. Kamerunec je zadel v 25. minuti, le štiri minute kasneje pa je Deco s 30 metrov preluknjal mrežo gostov. V drugem delu sta Andres Iniesta in Eto'o le še potrdila zmago Kataloncev.
Barcelona z odlično igro navdušuje gledalce, v sredo pa bodo skušali na gostovanju pri Šahtjorju še prehiteti Milan v Ligi prvakov.

Real srečno do točke
Kraljevi klub iz Madrida je proti Villarealu ponovno pokazal bledo predstavo. Izkazal se je le vratar Iker Casillas, ki je z nekaj odličnimi posredovanji zadržal mrežo nedotaknjeno. Real bo v sredo gostoval v Rimu, kjer mora za napredovanje v Ligi prvakov nujno ugnati Romo. S skromno formo iz španskega prvenstva jim bo zelo težko.

Valencia se počasi pobira in je na lestvici že na četrtem mestu. Z zadetkom Xisca pet minut pred koncem so aktualni prvaki osvojili tri točke v Albaceteju. Deportivo iz La Corune se je v Santanderju rešil šele v 94. minuti (2:2). Točko proti domačemu Racingu je priboril Walter Pandiani.

Italija: Ibrahimovič prinesel zmago Juventusu
Tekme med Juventusom in Laziem so bile v zadnjih letih zelo zanimive, saj so odločale o razpletu na vrhu lestvice. Rimljani so v veliki finančni krizi in Juventus je v 14. krogu Serie A s precej zadržano igro zmagal z 2:1. Lazio je bil v prejšnjih letih trn v peti Stare dame in tudi tokrat je začel odlično. Goran Pandev je že v 10. minuti poskrbel za šok na Delle Alpiju. Stvari sta na svoje mesto postavila Ruben Olivera in Zlatan Ibrahimovic.

Parma je proti Milanu klonila šele v predzadnji minuti (1:2). Po golu Alberta Gilardina v 67. minuti je domačim odlično kazalo, a je Milan v zadnjih desetih minutah le prišel do polnega izkupička. Najprej je v gneči pred vratarjem Sebastianom Freijem zadel Kaka, potem pa še Andrea Pirlo minuto pred koncem.

Inter ostaja neporažen
Po nenehnih remijih (skupaj jih ima že 11) je Inter ponovno okusil slast zmage. Adriano se je kar trikrat vpisal med strelce, še posebej je bil lep njegov prvi gol, ko je zadel s prostega strela s 30 metrov v desni spodnji kot.

Udinese ostaja na tretjem mestu, tokrat so Videmčani ugnali Sieno z 1:0. Edini gol je prisepval Antonio Di Natale v 16. minuti. Na nedeljski večerni tekmi je Roma le remizirala s Sampdoria (1:1). Na Olimpicu so gostje celo povedli, z glavo je zadel Biagio Pagano. Šest minut pred koncem je z bele točke točko Romi prinesel Francesco Totti.

Anglija: Chelsea v zastrašujoči formi
Z izjemno predstavo v 2. počasu je Chelsea obdržal štiri točke prednosti pred Arsenalom na vrhu lestvice Premier lige. Varovanci trenerja Joseja Mourinha so premagali Newcastla s 4:0. V prvem delu igre je Eidur Gudjohnsen zastreljal veliko priložnost. V nadaljevanju je najprej z volejem zadel Frank Lampard v 68. minuti. Nogometaši Newcastla so se odprli, luknje v obrambi pa sta izkoristila Didier Drogba in Arjen Robben. V sodnikovem podaljšku je svoj prvi gol v Premier ligi dosegel Mateja Kežman. Enasjtmetrovko je realiziral v slogu Antonina Panenke. Vratar gostov Shay Given je pri počasnem strelu Kežmana po sredini gola zares smešno izpadel.

Henry rešuje Arsenal
Arsenal se počasi pobira. Pred pomembno tekmo Lige prvakov proti Rosenborgu v torek, so Topničarji ugnali Birmingham s 3:0. Povedli so z golom Roberta Piresa, ki je izkoristil podajo Ljungberga. Usodo gostov je zapečatil Thierry Henry, ki je z dvema zadetkoma v zadnjih desetih minutah le še utrdil vodstvo na lestvici strelcev.

Rdeči vragi nizajo zmage
Manchester United igra vse bolj konstantno in ne izgublja točk po nepotrebnem, kot je to počel na začetku sezone. Na Old Traffordu so Rdeči vragi ugnali Southampton s 3:0. V vse boljši formi je Paul Scholes, ki je zadel že čertič v zadnjih treh tekmah. Svoje sta dodala še igralca prihodnosti Wayne Rooney in Cristiano Ronaldo.

Nemčija: Veliki derbi Schalkeju
Emocije, sovraštvo in tradicija so vedno prisotne na enem največjih derbijev Bundeslige. Na Westfalenstadionu je Schalke pred 83.000 razgretimi navijači premagal Borussio iz Dortmunda z 1:0. Edini zadetek je po izjemni podaji Levana Kobiašvilija dosegel Brazilec Ailton v 17. minuti srečanja. Schalke se je z zmago izenačil z Bayernom na vrhu lestvice. Od prihoda Ralfa Rangnicka je Schalke slavil na devetih od zadnjih 10 tekem. Zmagali so tudi na zadnjih petih gostovanjih. Manager Rudi Assauer (legendarni mož s cigaro) že sanja o prvem naslovu po letu 1958.

Bayernu le točka v Nürnbergu
Bavarci so na gostovanju v Nürnbergu celo tekmo prevladovali, a osvojili le točko (2:2). Po golu Mareka Mintala sta izid spreobrnila Roy Makaay z enajstih metrov in Ze Roberto iz prostega strela Bayern je imel skoraj 50 minut igralca več, vendar je sodnik Florian Mayer v 73. minuti sumljivo izključil Hasana Salihamidžića in pokazal na belo točko. Ivica Banović je Nürnbergu prinesel veliko točko.

Werder se je za torkov derbi Lige prvakov v Valencii ogreval v Freibugu, kjer je zmagal kar s 6:0. S tremi goli je blestel junak Eura 2004 Angelos Charisteas. Z istim izidom je vse boljša Hertha deklasirala Borussio iz Mönchengladbacha.

V soboto bo na sporedu zadnji krog pred zimskim premorom. Boj za jesenskega prvaka bo ogorčen. Bayern bo gostil Stuttgart (stadion je že zdavnaj razprodan), medtem ko bo Freiburg gostoval pri Schalkeju.

Lavrič blesti v Dresdnu
V 2. nemški ligi je Dynamo iz Dresdna z dvema zadetkoma Klemna Lavriča ugnal Eintracht Trier s 4:1. Lavrič se je dobesedno poigraval s svojim čuvajem Harryjem Kochom.

Francija: Razlika med Lyonom in Lillom ostaja pet točk
V francoskem prvenstvu se v 17. krogu razlika med vodilnima ekipama ni spremenila. Lyon je imel jesenski naslov že v rokah, ko je na gostovanju pri Ajacciu Brazilec Juninho Pernambucano s fenomenalnim prostim strelom očistil pajčevino le tri minuti pred koncem. V 93. minuti pa je njegov rojak Lucas izid poravnal.

Marseille se po prihodu novega trenerja Philippa Troussierja vse bolj dviga v formi. Tokrat so evropski prvaki iz leta 1993 slavili v Caenu s 3:2. Dva zadetka je dosegel Habib Bamogo.

Lille v zadnjih krogih nekoliko popušča. Točka proti PSG-ju (1:1) je vsekakor uspeh. Mile Ačimovič je v 67. minuti zamenjal strelca gola za Lille Mathieuja Bodmerja. Ekipa slovenskega reprezentanta za Lyonom zaostaja za pet točk.

Hajduku derbi in vrh lestvice
V derbiju hrvaškega nogometnega prvenstva je Hajduk v Splitu z zadetkom Tomislava Bušića v 88. minuti z 1:0 premagal Dinamo. Po 18. krogu vodi Hajduk (35 točk) pred Rijeko (33) in Varteksom (32), Dinamo je šele sedmi (27).