Takole je bil Andrej Ševčenko hitrejši od branilca PSV-ja Wilfreda Boumaja in premagal Heurelha Gomesa. Foto: epa
Takole je bil Andrej Ševčenko hitrejši od branilca PSV-ja Wilfreda Boumaja in premagal Heurelha Gomesa. Foto: epa
Ob zadetku za 2:0
Jon Dahl Tomasson in Andrej Ševčenko opazujeta pot žoge v mrežo v 90. minuti. Foto: epa
Junaka tekme
Strelca zadetkov za Milan - Andrej Ševčenko in Jon Dahl Tomasson. Foto: epa
Razočaranje trenerja PSV-ja
Guus Hiddink je San Siro zapuščal s čudnimi občutki. Foto: epa

Premoč rdeče-črnih v prvem delu je v 42. minuti kronal Andrej Ševčenko, ki je izkoristil lepo podajo Kakaja v prazen prostor, prehitel branilca Wilfreda Boumo in s približno 12 metrov matiral Heurelha Gomesa. V živahnejšem drugem delu so bili Nizozemci boljši nasprotnik, ko je že dišalo po izenačenju, pa je "nepravičen" končni izid postavil Jon Dahl Tomasson.



Gostje v prvem delu niso resneje ogrozili Dide, čeprav so izpeljali nekaj hitrih protinapadov. Dvakrat bi lahko bolje odreagiral Jefferson Farfan.

PSV ni imel sreče
Po prihodu iz slačilnice so Nizozemci zaigrali kot prerojeni. Že takoj na začetku so imeli dve lepi priložnosti za izenačenje, ki pa ju Južnokorejca Joung Pjo Li in Ji Sung Park nista izkoristila. Še posebej drugi bi se lahko bolje znašel, vendar je nepokrit streljal naravnost v Milanovega čuvaja mreže. Ševčenko bi na 2:0 lahko povišal v 58. minuti, a je njegov lob Gomes s skrajnimi močmi odbil v kot.

V zadnje pol ure je bil spet bolj nevaren nizozemski prvak, ki pa ni znal izkoristiti napak Milanove obrambe, v kateri se je še kako poznala odsotnost Alessandra Neste. Mark Van Bommel je v 66. minuti s strani streljal prek vrat, nekaj trenutkov zatem pa Park mimo njih.

Kazen za neučinkovitost nogometašev iz Eindhovna je prišla v 90. minuti, ko je po strelu Kakaja odbito žogo Philipa Cocuja v mrežo iz bližine spravil danski rezervist Tomasson. Milan že sedmič zapored v Ligi prvakov ni prejel zadetka, s čimer je postavil nov rekord tekmovanja.

Izjave po tekmi si lahko preberete tukaj.

Druga polfinalna tekma med Chelseajem in Liverpoolom bo na sporedu v sredo, povratni srečanji prihodnji teden, finale pa 25. maja v Carigradu.
MILAN          2 - 0     PSV EINDHOVEN
Ševčenko 42.   
Tomasson 90. --------------------------------------- Dida Gomes Cafu Ooijer Stam Alex Maldini Bouma * Kaladze Li Gattuso van Bommel Pirlo ** Vogel Seedorf *** Cocu Kaka Park Crespo * Beasley ** Ševčenko Farfan --------------------------------------- * 65./Tomasson * 46./Lucius
** 72./Ambrosini ** 61./Vennegoor
** 81./Serginho 74.655; Sodnik: Kyros Vassaras (Grčija)