Mariborčani so osemkratni pokalni prvaki. Nazadnje so slavili leta 2013. Foto: BoBo
Mariborčani so osemkratni pokalni prvaki. Nazadnje so slavili leta 2013. Foto: BoBo
Marko Pajač
Celjani so doslej izgubili sedem pokalnih finalov. Zmagali so enkrat, in sicer leta 2005. Foto: www.alesfevzer.com
Pred pokalnim polfinalom Zavrč - Maribor
Domžalčani favoriti v dvoboju s Celjani

V Halozah bo v četrtek zvečer zanimivo iz več razlogov. Zavrč je za Maribor neugoden nasprotnik, saj vijoličasti Haložanov v letošnji sezoni še niso premagali. Pred dobrim tednom dni sta se moštvi v prvenstvu razšli brez zadetkov. Zavrč pod vodstvom trenerja Slavka Matića igra zelo dobro, saj je prekrižal načrte tudi Olimpiji, ki ji je odščipnil dve točki in tako posredno pomagal tudi Mariborčanom. Ti zaostajajo le še dve točki.

Pomembno je, da gremo naprej
"Resno se moramo lotiti tudi tega tekmovanja. Pomembno je, da gremo naprej. Zavedamo se, kako dobro je Zavrč odigral zadnjo tekmo. Predvidevam, da bodo podobno nastopili tudi v četrtek. Glede na to, da nekateri starejši igralci težko vzdržijo naporen ritem, bo najbrž prišlo do kakšnih sprememb v kadru,"
je po torkovem treningu dejal trener Mariborčanov Darko Milanič.

Moramo biti močni
Milanič se ni mogel izogniti novinarskim vprašanjem o sporu med športnim direktorjem Zlatkom Zahovičem in Agimom Ibraimijem, zaradi katerega Ibraimi najbrž ne bo več igral za vijoličaste. "Jaz tega ne bi komentiral. Klub je dal uradno izjavo. Jaz se osredotočam na to, da bi fantje dali svoj maksimum in dosegli tisto, kar je naš cilj. Jaz upam, da se fantje zavedajo, v kakšnem položaju smo. Želim si, da bi bilo v prihodnje čim manj spodrsljajev tudi na sami tekmi. Upam, da se zavedamo, da je to šport, nogomet, "lajf", v katerem ne gre vse gladko. Moramo biti močni. Vse to moramo prestati s skupnimi močmi. To je zelo pomembno. Sprašujete me o vzdušju. Vprašajte igralce. To kar sem videl na tekmi, treningu, je bilo zelo dobro. Dela se zelo osredotočeno. In če je merilo zmaga, potem je vzdušje dobro," je povedal Milanič in dodal, da se bodo za Ibraimijev položaj potegovali Marko Janković, Grega Bajde, Damjan Bohar, Sintayehu Sallalich in še nekateri mlajši.

Imeti večjo odgovornost do dela
Milanič je sicer napovedal, da je potrebno moštvo dvigniti na višji nivo: "Mogoče so si mladi fantje v preteklih letih privoščili malce preveč. Ne vem, ni me bilo tu, nisem bil njihov policaj. Zato se je nujno potrebno dvigniti na višji nivo, imeti večjo dogovornost do tega, kar delamo. Trudil se bom, da to popravimo, a čez noč tega ne moreš. Zahteval bom red, tako da bomo vsi zadovoljni prihajali v službo. Sem zelo vztrajen. Imam veliko energije."

Pokal priložnost Celjanov za popravo vtisa
Celjani v pokalu rešujejo slabo sezono, saj so v prvenstvu na predzadnjem mestu le s tremi točkami prednosti pred zadnjeuvrščeno Krko. Novi trener Celja Robert Pevnik je na gostovanju v Novem mestu osvojil točko. Lani so Celjani prišli v finale, kjer so klonili pred Luko Koper. Domžalčani so v prvenstvu precej višje, na tretjem mestu, a prav tako so morda od pomladi pričakovali več. Dobili so le dve od sedmih prvenstvenih tekem. Eno prav proti Celju, ki Domžalam očitno ustreza.

POKAL SLOVENIJE

POLFINALE, prvi tekmi

Sreda ob 18.00:
CELJE - DOMŽALE
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Četrtek ob 18.00:
ZAVRČ - MARIBOR

Povratni tekmi bosta v sredo, 20. aprila, ob 18.00.

Finale bo 25. maja v Kopru.

Pred pokalnim polfinalom Zavrč - Maribor
Domžalčani favoriti v dvoboju s Celjani