Foto:
Foto:
Tiskovni predstavnik Milana Umberto Gandini (levo) in predsedni Interja Giacinto Facchetti.
Izvršni direktor Bayerna Karl Hopfner in njegov kolega na strani Chelseaja Peter Kenyon sta si po žrebu stisnila roke.
Milan Baroš bo sodeloval na prvem srečanju med Liverpoolom in Juventusom po dvajsetih letih.

To bo ponovitev polfinala izpred dveh let, ko je bil uspešnejši Milan, ki je nato na Old Traffordu tudi osvojil prestižno lovoriko. Rdeče-črni so tudi edino moštvo, ki je v letošnji sezoni uspelo poraziti Inter. V italijanskem prvenstvu so varovanci Carla Anchelottija zmagali z 1:0.

"V Milanu je veliko nogometnih strasti, ki jih bo evropski derbi še dodatno razburkal. V obeh moštvih smo z žrebom zelo zadovoljni," je dejal tiskovni predstavnik AC Milana Umberto Gandini. Predsednik Interja Giacinto Facchetti, sicer član enajsterice Interja ob zaporednih osvojenih evropskih pokalih v letih 1964 in 1965, pa mu je pritrdil: "Za nas je tak razplet zelo dober. Sicer pa so bili vsi preostali tekmeci prav tako zelo močni, nekateri še močnejši od AC Milana."
Bayern znova z Angleži
Od preostalih treh dvobojev bo najbolj zanimivo na srečanju Chelseaja in Bayerna. Bavarci bodo poskušali po Arsenalu izločiti še enega angleškega velikana, ki po besedah trenerja Joseja Mourinha cilja na sam vrh. Moštvi se doslej v bogati nogometni zgodovini še nista srečali na prvenstvenih tekmah.

"Zelo spoštujemo Bayern in se zavedamo, da nas čakajo dve zelo težki srečanji. Navijačem pa je obljubljen prvovrsten spektakel," je dejal izvršni direktor Chelsea Peter Kenyon.

Preostala para sta Lyon - PSV in Liverpool - Juventus. Francozi bodo na srečanju z Nizozemci favoriti, podobno velja za staro damo na srečanju z Redsi.

Na Anfieldu tekma spominov
To bo prvo srečanje moštev po finalu leta 1985, ki ga je dobil Juve z 1:0. Tekmo na stadionu Heysel v Bruslju je zaznamovala smrt 39 italijanskih navijačev, ki so umrli, potem ko se je zaradi divjanja angleških huliganov zrušil del tribune.

Po žrebu je član Liverpoolovega strokovnega vodstva Rick Parry povedal: "Dolgo je že od tekme v Bruslju. Medtem smo želeli odigrati nekaj prijateljskih tekem, a se nam ni uspelo dogovoriti. Mislim, da se na srečanjih navijači ne bodo obnašali vulgarno in da bo to prava nogometna predstava."

Stavnice napovedujejo finale Milan - Chelsea
Po prvih podatkih z angleških stavnic naj bi imela največ možnosti za nastop v finalu Milan in Chelsea (6-2), sledijo Juventus (7-2), Lyon (13-2) in Bayern (7-1).

Liga prvakov, četrtfinale:
LIVERPOOL - JUVENTUS (1)
MILAN - INTER (2)

LYON - PSV EINDHOVEN (3)
CHELSEA - BAYERN (4)

Prve tekme bodo 5. in 6. aprila, povratne pa 12. in 13 aprila.
Polfinale:
LIVERPOOL/JUVENTUS - CHELSEA/BAYERN
MILAN/INTER - LYON/PSV EINDHOVEN

Prve tekme bodo 26. in 27. aprila, povratne pa 3. in 4. maja. Finale bo 25. maja v Carigradu.

Pokal UEFA, četrtfinale:
STEAUA/VILLARREAL - AZ ALKMAAR (1)
CSKA MOSKVA - AUXERRE (2)

NEWCASTLE - SPORTING (3)
AUSTRIA DUNAJ - PARMA (4)

Prve tekme bodo 7. aprila, povratne pa 14. aprila.

Polfinale:
CSKA MOSKVA/AUXERRE - AUSTRIA/PARMA
NEWCASTLE/SPORTING - STEAUA/VILLARREAL/ALKMAAR

Polfinalne tekme bodo 28. aprila in 5. maja, finale bo 18. maja v Lizboni.