Andrej Ševčenko je po poškodbi v izjemni formi. Foto: Reuters
Andrej Ševčenko je po poškodbi v izjemni formi. Foto: Reuters
Nogometaši Milana so lani doživeli pravi polom na Riazoru. Foto: epa
Guus Hiddink
Guus Hiddink želi od svojih varovancev več morilskega instinkta. Foto: epa

V drugem polčasu na San Siru so Nizozemci našli orožje proti rdeče-črnim. Na podobno igro računajo v Eindhovnu, le da jo bo potrebno začiniti z najmanj enim golom. Trener Milana Carlo Ancelotti verjame, da se mu ne more ponoviti polom kot v lanskem letu, ko je Milan proti Deportivu zapravil prednost 4:1 s prve tekme.

Milan računa na hiter zadetek, ki bi bržkone rešil zmagovalca, Ancelotti pa bi lahko spočil katerega od zvezdnikov za nedeljski derbi z Juventusom. Oba trenerja imata na razpolago vse najboljše igralce.

PSV ustrezajo Italijani z izjemo Milana
PSV ima lepe spomine na italijanska moštva, z izjemo Milana. Nizozemci so na petih tekmah doma 4-krat premagali Italijane, leta 1992 pa je z 2:1 slavil Milan. Rdeče-črni so na treh medsebojnih tekmah vedno ugnali PSV. Nizozemski prvak je le enkrat v petih poskusih napredoval v finale v evropskih pokalih, Milan kar devetkrat v 10 dvobojih. Če upoštevamo zmago Milana s 3:0 proti Interju, je obramba kluba iz mesta mode nepremagana sedem tekem zapored.

Tako kot Ancelotti tudi kapetan Milana Paolo Maldini ne razmišlja o lanskem debaklu v La Coruni: "Nogomet je kot žena, ne smeš gledati nazaj, ampak samo naprej. Ne zanima nas, kaj je bilo proti Deportivu, niti kaj je bilo proti Manchester Unitedu in Interju".

Trener PSV-ja želi, da bi njegovi varovanci pokazali več "morilskega instinkta". Za zgled jim je lahko Milan, ki je kljub slabši igri v drugem polčasu prve tekme zabil zadetek: "Ko igraš dobro in si ustvariš pet ali šest lepih priložnosti, moraš biti učinkovit. V Milanu med moštvoma ni bilo razlike v kvaliteti, temveč v učinkovitosti."

Sreda ob 20.45:                        
PSV EINDHOVEN                     MILAN
                                       
--------- verjetni postavi: -----------
Gomas               Dida               
Bogelund            Cafu               
Alex                Stam               
Bouma               Nesta              
Li                  Maldini            
van Bommel          Gattuso            
Vogel               Pirlo              
Cocu                Seedorf            
Park                Kaka               
Hesselink           Crespo             
Farfan              Ševčenko           
---------------------------------------
                                       
Sodnik: Terje HAUGE (Norveška)